Samovolné odblokování klávesnice
Zdravím,
mám takový vážný problém s uzamykáním klávesnice na mém Topazu. Po nějaké době užívání tohoto PDA (cca od konce dubna) se mi začalo teď v půlce srpna stávat velice nepříjemná věc. Po uzamčení klávesnice(zní to divně,žádná tam není, ale víme co myslím - zamykání i displeje) se mi samovolně a nahodile klávesnice odemyká. Je to dost nepříjemné, PDA se odemkne třeba v kapse kalhot bez mého vědomí a já pak volám náhodně své přátele. Nesetkal se někdo s podobným problémem? Nedalo by se to vyřešit instalací nějakého externího softu na uzamykání klávesnice, který by byl spolehlivější. Jo a nastavení sem vyzkoušel všechno možné, včetně Advanced Diamond Config Tools a také odinstalování všech aplikací zpětně jestli to není způsobeno nějakou aplikací. Na HR se mi zatím fakt nechce ! Kdo to má pak zas všechno znovu instalovat. Díky.
mám takový vážný problém s uzamykáním klávesnice na mém Topazu. Po nějaké době užívání tohoto PDA (cca od konce dubna) se mi začalo teď v půlce srpna stávat velice nepříjemná věc. Po uzamčení klávesnice(zní to divně,žádná tam není, ale víme co myslím - zamykání i displeje) se mi samovolně a nahodile klávesnice odemyká. Je to dost nepříjemné, PDA se odemkne třeba v kapse kalhot bez mého vědomí a já pak volám náhodně své přátele. Nesetkal se někdo s podobným problémem? Nedalo by se to vyřešit instalací nějakého externího softu na uzamykání klávesnice, který by byl spolehlivější. Jo a nastavení sem vyzkoušel všechno možné, včetně Advanced Diamond Config Tools a také odinstalování všech aplikací zpětně jestli to není způsobeno nějakou aplikací. Na HR se mi zatím fakt nechce ! Kdo to má pak zas všechno znovu instalovat. Díky.
U D2 se HR bát nemusíš - stačí si zazálohovat komplet /bez karty/ třeba SpriteBackup-em nebo SPB /co používáš,oba v posledních verzích produkují samospustitelné - exe - zálohy/ , pak ClearStorage /= HR/ a obnovit ze zálohy /třeba i výběrově/. Ještě před obnovením máš pak šanci vyzkoušet, jestli nejde o HW problém /pak reklamace/....
No, asi nic jiného nezbyde. Jinak mám SPB Back Up, ale nechce se mi věřit, že by to umělo zálohovat úplně všechno včetně IGO8,OZI Exploreru, jejich map, nastavení programů apod. Navíc systém s obnovenými aplikacemi přes BackUp by mohl vykazovat nějaké nové artefakty, narozdíl od HR a pak poctivému znovu instalování všeho. Ale i tak ještě mě napadlo zkusit HD Tweak - dle rady na XDA developers by tam mělo jít zaškrtnout volba něco jako: "za žádnou cenu neodemykat klávesnici".
Já mám tenhle postup několikrát ověřen na svém D2 s oběma backup SW a bez problémů /TT7,slovníky,alternativní prohlížeče,OziExplorer,Smartmapy,HDTweaks,Smartřády, utility ,hry a spostu dalšího softu/, nikdy k žádnému problému nedošlo/nebyl jsem k HR nucen , jen jsem potřeboval otestovat backupovací SW/. Jen zmizely zmatky v nastavení , které jsem si způsobil postupnou aktivací několika tweaksovacích SW /TAD,HD tweaks , gyrator,AdvancedConfig ap./, takže jsem měl možnost si to opravit .....Ovšem v případě IGO si nejsem zcela jist-používám verzi 8,3xx , spouštěnou z karty , nevidím ale důvod nějaké možnosti poškození instalace backupem. V obou případech /SPB i Sprite/ zálohuju vše, kromě obsahu karty /takže file má asi 120Mb/,,,-kompletní otisk storage..
P.S. - postupnou poctivou znovuinstalaci všeho přece můžeš nahradit postupným obnovováním ze zálohy - výhodou je,že zůstanou zachována nastavení i /často pracně získané/ modifikace programů......
P.S. - postupnou poctivou znovuinstalaci všeho přece můžeš nahradit postupným obnovováním ze zálohy - výhodou je,že zůstanou zachována nastavení i /často pracně získané/ modifikace programů......