Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: reseni padani spojeni ipaq gprs pres BT??

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    6

    Ahoj,
    nedavno jsem si poridil iPAQ HP 2210 a resil pripojeni k internetu pres GPRS Edata-nonstop pres bluetooth. Vse slape jako hodinky az na to, ze se spojeni pravidelne rozpada po par minutach. Stravil jsme spoustu hodin hledanim info na internetu a testovani vseho hardware, bohuzel bezvysledne. Teprve vcera jsem narazil na clanek http://mobile.ce4you.cz/articles/detail.asp?a=71 (iPAQ h5450 má problém s Bluetooth - příběh pokračuje...) a zjistil jsem, ze je zde popisovan presne muj problem. Jelikoz je jiz trochu starsiho data, chtel jsem se zeptat, zda-li treba za tu dobu reseni nepokrocilo?

    Predem moc dekuji za jakoukoliv odpoved, ktera by mohla vest k napraveni tohoto problemu (dost me to stve) a omlouvam se, ze oteviram opet jiz mnohokrate diskutovane tema.

    Jeste doplnim, ze pouzivam Siemens S55 (firm.v.91) a HP2210 WM2003 bios v.1.10 + posledni patche systemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Tento problem se tykal vyhradne h5450 s WM2003... Osobne jsem h2210 mel par mesicu a GPRS pres BT fungovalo skvele, jak pres Nokii tak Ericsson. V Siemensech se nevyznam, je tam nejaky posledni FW?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    6

    Ano na telefonu Siemens S55 je posledni firmware (v.91) - drive tam byl firm. v.16, ale na funkcnosti se nic nezmenilo.

    Zkousel jsem to i o proti nokii 6310i, ale stejny problem - po par minutach internetu konec. Obe BT zarizeni se tvari ze jsou ok a spojena, ale jiz neprotece ani packet dat.

    Jiz jsem z toho dost zoufali - nenapada me nic dalsiho co s tim delat.

    Jinak vim, ze ta diskuse se vztahovala k rade 5xxx, ale pozoruji naprosto stejne chovani i u tohoto modelu (iPAQ 2210).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Jestli je v zaruce, tak bych zkusil reklamovat, neni vylouceno, ze muze byt vadny BT modul. Pokud to dela s vice telefony, tak by tu reklamaci meli prijmout, i kdyz je otazka, co s tim udelaji... Hlavne se nenechat odbyt, urcite to budou chtit "opravit" preflashovanim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    216

    Ten problém s padáním spojení je opravdu dlouho znám u 5450 a firmou HP stále ignorována, a už to tak asi zůstane po takové době od vydání WM2003!
    Kvůli tomuto problému jsem se nakonec tohoto největšího šuntu,
    jaký jsem měl kdy v ruce = H5450, rád zbavil a vrátil jsem se ke staršímu H3970.

    Zkus si pročíst ještě diskuze zde, zda by uváděné úpravy nezabraly:
    http://discussion.brighthand.com/showthread.php?s=9467a620fe59ecb8dc7a9437558054a5& threadid=100086&highlight=5450+gprs

    Ne-li, pak sevis a to je na měsíc .

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    28

    Milý příteli,
    sám používám iPAQ h5550 + Siemens S55 přes T-Mobile a komunikaci přes BT. Používám češtinu od Sunnysoft InterWrite 8.4 Pro (iPAQ H5550 upgrade z verze 8.2). Obě verze vykazují zajímavou chybu. Je-li vytvořeno Nastavení->Spojení->Připojení->Nastavení Bluetooth, pak v sekci Upřesnit->Vyberte sítě->Nastavení Bluetooth zůstáva v nabídce nepřeloženo Bluetooth Settings. K překladu na "Nastavení Bluetooth" dojde až někdy později, při připojení na T-Mobile GPRS přes mobil Siemens S55. Dříve nebo někdy až za několik dnů teprve dojde k překladu do češtiny. To pak způsobuje padání spojení do té doby, než v registru HKEY_LOCAL_MACHINE->SOFTWARE->Microsoft->ConnMgr->Destinations manuálně zruším klíč Bluetooth Settings. Pak už to jede bez problémů. Čeština tam totiž přidá klíč Nastavení Bluetooth, ale ten původní tam ponechá. Podle mne by měl být původní klíč překladovým programem NAHRAZEN!!! Překladový program si přítomnost klíče "Nastavení Bluetooth" v registru nějak monitoruje (jak, na to jsem zatím nepřišel) a občas se tam vrací jak původní anglická, tak i česká verze.

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... v této chvíli používám iPAQ 2210 s S55 a N6230 a až na občasné potíže, které se nedají srovnat s tím, co jsem zažíval s 5450kou a WM2003, běží vše OK.

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    6

    Tak jsem vyzkousel vsechny vychytavky co zde byly zmineny, ale bohuzel stale nic(zmeny v registrech okolo TCP i BT, vytazena SD karta, patch na BT - h1940-2200 btfix(Beta).exe, ...). Maximalni dosazena doba je cca 10minut, pak vytuhnuti a konec (potom je nutne shodit navazane spojeni a navazat spojeni znovu).

    Jedine co zbyva zkusit je servis HP, ale mam obavy, ze ani tam mi moc neporadi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2002
    Příspěvků
    158

    Citace Původně odesláno od skosturik
    Milý příteli,
    sám používám iPAQ h5550 + Siemens S55 přes T-Mobile a komunikaci přes BT. Používám češtinu od Sunnysoft InterWrite 8.4 Pro (iPAQ H5550 upgrade z verze 8.2). Obě verze vykazují zajímavou chybu. Je-li vytvořeno Nastavení->Spojení->Připojení->Nastavení Bluetooth, pak v sekci Upřesnit->Vyberte sítě->Nastavení Bluetooth zůstáva v nabídce nepřeloženo Bluetooth Settings. K překladu na "Nastavení Bluetooth" dojde až někdy později, při připojení na T-Mobile GPRS přes mobil Siemens S55. Dříve nebo někdy až za několik dnů teprve dojde k překladu do češtiny. To pak způsobuje padání spojení do té doby, než v registru HKEY_LOCAL_MACHINE->SOFTWARE->Microsoft->ConnMgr->Destinations manuálně zruším klíč Bluetooth Settings. Pak už to jede bez problémů. Čeština tam totiž přidá klíč Nastavení Bluetooth, ale ten původní tam ponechá. Podle mne by měl být původní klíč překladovým programem NAHRAZEN!!! Překladový program si přítomnost klíče "Nastavení Bluetooth" v registru nějak monitoruje (jak, na to jsem zatím nepřišel) a občas se tam vrací jak původní anglická, tak i česká verze.
    Nevím jestli toto bude fungovat, upravil jsem registry vcera a od té doby je krátká doba na realné hodnocení, ale mám pocit, že tento problém souvisí s množstvím volné paměti. Pokud mám tak 20 M je to vše podstatně lepší. Jakmille se dostanu na míň reconect je nutný i každou minutu.

    Pište svoje poznatky dál, protože tento problém HP neřeší. Prostě to jako opraví, jste 10 dní bez milašta a nic se nemění.

    Zdar
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od zsadek
    Nevím jestli toto bude fungovat, upravil jsem registry vcera a od té doby je krátká doba na realné hodnocení, ale mám pocit, že tento problém souvisí s množstvím volné paměti. Pokud mám tak 20 M je to vše podstatně lepší. Jakmille se dostanu na míň reconect je nutný i každou minutu.

    Pište svoje poznatky dál, protože tento problém HP neřeší. Prostě to jako opraví, jste 10 dní bez milašta a nic se nemění.

    Zdar
    S tou pameti se mi to moc nezda, nebot po cistem restartu mam volnych asi 35MB , pustim net a stejne je to za chvili mrtve (nekdy treba i do minuty). Tou upravou registru myslite odstraneni toho klice u BT, ktery tam zanechalo pocesteni? Rovnez jsem to udelal, ale zadna zmena - asi sebemensi (ale mam iPAQ 2210). Dokonce jsem to zkousel i po hardresetu bez instalace pocesteni a chova se to stejne. Rovnez si nedavam se servisem HP moc nadeji, ale uz me opravdu nic jineho nenapada, co bych mohl jeste otestovat.

    Dle prispevku od PavelR. rovnez soudim, ze se to muze lisit kus od kusu a tedy existuje nekdo, komu to bezproblemu funguje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od PavelR.
    ... v této chvíli používám iPAQ 2210 s S55 a N6230 a až na občasné potíže, které se nedají srovnat s tím, co jsem zažíval s 5450kou a WM2003, běží vše OK.

    PavelR.
    Vas bych se jeste zeptal, zda-li jste delal nejake upravy pro spravnou funkci GPRS spojeni nebo nejake neobvykle nastaveni BT ci nastaveni pripojeni v WM2003?

    iPAQ mam rovnez BIOS v.1.10, S55 firmware v.91 a Edata-nonstop
    na normalnim PC to pres BT bezi vpohode (obcas spadne, ale to je asi normalni)
    Dale jsem krom nove verze BIOSu instaloval jeste 3 novejsi updaty, ktere jsem na strankach HP nasel (jeden resil SDIO, jeden BT security manager a jeden Terminal Clienta) - ale zkousel jsem to i bez techto patchu a rekl bych, ze se to chova stejne. Rovnez jsem to zkousel i po hardresetu bez instalaci lokalizace, ale porad to vypadalo stejne - mozna subjektivne to vypadalo, ze to vydrzi dele (ale radove v jednotkach minut), ale nakonec to stejne zbuchlo.

    Neni nekde nejaky patch, ktery co cele vyresi? :-) trochu vysnene prani asi ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od kanar
    Vas bych se jeste zeptal, zda-li jste delal nejake upravy pro spravnou funkci GPRS spojeni nebo nejake neobvykle nastaveni BT ci nastaveni pripojeni v WM2003?
    ´

    ... žádné zvláštní nastavování nebylo třeba. Jak jsem napsal, spojení mi taky někdy spadne, ale není v řádech minut ale spíše desítek. Dávál jsem to za vinu mému telefonu S55 FW16 neboť ten má problémy s CS3/CS4 (jen c síti T-mobile), ale Nokia 6230 se chová úplně stejně ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    6

    Jeste mam par postrehu:

    1) pokud vypnu v IE zobrazovani obrazku, tak se doba pristupu na internet vyrazne prodlouzi (vydrzelo to i 20minut); jakmile ovsem pristupuji bez omezeni grafiky a treba i na nekolik stranek souvacne (vice oken) tak to jde do kytek temer hned (jak kdy)

    2) pokud komunikuji napriklad pres ssh - rovnez je doba pristupu daleko delsi - opet zhruba tech 20 minut

    3) hodne se tu hovorilo o problemech s BT, takze jsem zkusil pristup pres INFRA; bohuzel chovani je velmi podobne (mozna subjektivne se spojeni udrzelo v jednotkach minut dele, ale nakonec to zdechlo stejnym zpusobem)

    4) dale jsem zkousel ruzne telefonni pristroje Siemens S55, Nokia 6310i a ten velkej Sony Ericsson - chovani naprosto bez rozdilu

    => z toho lze tedy usoudit, ze vubec nezaleni na telefonnim pristroji ani na typu spojeni, ale problem by mohl byt pouze softwaroveho razu (pripadne nejaka HW chyba primo v PDA); v tomto ohledu jsem ovsem rovnez provedl mnoho experimentu, ale zatim zadny uspesny; pokud Vas nekoho jeste neco napadne, dejte vedet ... diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2004
    Příspěvků
    113

    Měl jsem úplně stejný problém s 2210 a Nokií 6310 až na to, že se objevil až po 1/2 roce naprosto bezproblémového provozu. Problém se objevil i u jiných BT zařízení - BT GPS, tak jsem zavětřil zradu. Udělal jsem backup a restore do jiného 2210 a ten fungoval OK -> dedukce : odešel BT modul v 2210. V HP mi to uznali a za 2 týdny opravili :-). Od té doby je to OK .

    Jura
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    340

    Ahojda,
    potrebuji radu.. Mam iPAQ 1930 a mobil SE T300. Neporadil by mi nekdo, jak nastavit pripojeni pomoci IrDa na internet?? Nechci vytacet cislo, ale jet pres GPRS,ale nevim jak :-/
    Dekuju, R*
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 30-05-2006, 20:24
  2. iTec BT GPS - padani bt spojeni
    Od m.sachl v sekci Příslušenství pro navigaci
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-05-2005, 12:13
  3. Padání GPRS při vypnutí
    Od lowec v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-04-2005, 14:05
  4. GPRS spojeni pres SE K700i
    Od Nukem v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-01-2005, 16:16
  5. Padani pripojeni k internetu MDA2 pres BT
    Od mstenchl v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 15-10-2004, 08:56