Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Skleroticky Activesync

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    60

    Snad to pisu na spravne misto.
    Mam problem s Activesyncem jelikoz mezi dvema pocitaci neni schopen synchronizovat. Pri hledani jsem tu narazil na zminku o tom, ze to nekdy pri synchoronizaci mezi dvema pocitaci funguje spatne, ale reseni jsem nenasel.
    Potiz je, ze do ted (nekolik mesicu) mi to fungovalo naprosto spolehlive. Pred asi mesicem ale domaci pocitac oznamil, ze mobil nezna a ze se musi znova seznamit. Totez mi udelal druhy den rano v praci a od te doby to jde porad dokola. Nakonec jsem se rozhodl uplne zrusit parovani, v mobilu i na obou pocitacich jsem parovani zrusil a mobil byl vsude jako guest. Pak jsem ho sesynchrozinoval doma, pak v praci a pak jsem ho s velikym napetim pripojil doma a zase...udajne telefon nezna. (
    Nestekali jste se nekdo se stejnym problemem? Neznate reseni. Jeste zabavne je, ze mi pokazde zkousi menit jmeno telefonu s tim, ze to stare uz je pouzite pro jiny pristroj. Puvodne jsem mel jmeno nick_ipaq, to mi pak prejmenoval na nick-ipaq, pozdeji na WM_nick, pak WM_prijmeni, pak zacal WM_prijmeni1, ted uz nabizi WM_nick a posleze WM_nick1.
    Jde o IPAQ 514, WM6, AS je 4.5. Diky za kazdou pomoc. ops:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    No, celkem správně to nebylo, ale to už jsem napravil.

    Než bych to rozpatlával blíže - má ten přístroj zadané jméno ve WM?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    60

    Dik za presun, omlouvam se.
    Jestli myslis to jmeno pristroje, co se zobrazuje i v AS na pocitaci, tak to nastaveno ma. Je to v nastaveni/informace o vlastnikovi/nazev zarizeni. Prave zajimavost je, ze AS mi sam tohle jmeno meni, ze pry aby tento pristroj odlisil od tech minulych a neni mozne nastavit kterykoliv z minulych nazvu s tim, ze pocitac uz s temi minulymi nazvy je synchronizovan. :dead:
    S jednim pocitacem to funguje spravne, dokonce to funguje i s tim druhym spravne, ale jakmile se vratim k tomu prvnimu pocitaci, smaze z plochy odkaz do synchronizovane slozky a zacne parovat od nuly. Pri tom prave telefon prejmenuje a stejne postupuje pri navratu ke druhemu a tak porad dokola.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    OK, první cesta by mohla být nejjednodušší: AS si ukládá položky do

    \Documents and Settings\"User Name"\Application Data\Microsoft\ActiveSync\Profiles\

    Pravděpodobně tam bude několik složek se jmény všech profilů, co kdy na počitači byly. Smazat VŠE. Zde si vždycky ověřuje, zda už jméno existovalo... Samozřejmě, tohle bude třeba udělat na obou PC. Pokud se snad nepovede ty složky najít v tomto adresáři, je třeba dát vyhledat soubory *.stg - ty jsou v těch složkách a jsou unikátní pro AS.

    Pak smazat VŠECHNA partnerství - v AS na obou počítačích, ale rovněž v AS na zařízení.

    Teď přejmenovat zařízení na název, který chceme. Soft reset. Ten odkaz do dokumentů AS z Desktopu smazat a ten cílový adresář (ne odkaz) přejmenovat na náš staro-nový název zařízení, který jsme zadali do zařízení - opět na obou mašinách. Restart PC. Připojit, vytvořit partnerství se stejným jménem jako má zařízení a sync nedříve na jedné a pak na druhé mašině. Měly by se chytnout a přestat blbnout. Tolik z toho, co si já pamatuju jako řešení, když AS přestal spolupracovat.

    Nicméně pokud tohle nepomůže, na xda-developers je mírně odlišné řešení které prý pomáhá. Nemám to už jak ověřit, ale dle mého to nedělá nic víc, než poctivé smazání partnerství na počítačích i v zařízení jak jsem popsal výše. A stejně to neřeší problém s již použitými jmény - na to je třeba odstanit ty adresáře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    60

    To vypada nadejne. Moc dekuju, urcite vyzkousim. Prave jsem nevedel, kam v PC to uklada ty profily. Tady v praci mam jen ten svuj a guest, tak jsem to i tak promaznul zrusil partnerstvi i tam i tam, prebootil telefon a znovu sesyncoval, udelam totez doma a pak to zkusim zas v praci a dam vedet. Je to bohuzel beh na dlouhou trat. :-/
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    60

    Tak ten prvni postup nepomohl. Ono to v tech AS filech vlastne bylo dobre...v praci muj profil a guest a doma (kde jsem uz kvuli komplikacim synchro vypnul) pouze guest. Tak jsem vsechno smazal, vsechno restartnul a znova sesynchronizoval v praci a pak i doma. Ted jsem mobil opet pripojil v praci a AS zacina od nuly. Pritom pise, ze muj mobil je synchronizovanej se dvema pocitacema (Home a Work) a zada abych jedno partnerstvi vymazal. Asi me ceka hard reset.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Este bych preci jen zkusil to odmazani klicu v registrech podle XDA.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    60

    To zkusim urcite. Ale ted budu mit tyden dovolenou, tak je to hodne na dlouhy lokte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    60

    Tak jsem ted mel cas se tomu venovat a zkusil to. Zkombinoval jsem oba postupy a pomohlo to. Moc dekuji.

    Jinak tedy pripadne jeste shrnu, co vsechno jsem udelal, kdyby to treba nekdo potreboval. Vyrazne tomu ulehcilo to, ze jeden z pocitacu je notebook a mel jsem tedy oba kompy vedle sebe, jinak je to asi prace na nekolik dni. ops: Mozna jsem misty delal veci paranoidne, ale uz me to toci tak dlouho, ze uz jsem nechtel nic riskovat.
    Vychozi stav, synchronizace pouze s jednim strojem (PC1), druhy stroj (PC2) jen guest, coz byla jedina moznost, jak se vyhnout neustalemu "partnerovani".

    [l1st][*]Posledni sync s PC1, zaloha synchronizovaneho adresare v pocitaci, zaloha pomoci PIMbackup [/*][*]PC1: smazani partnerstvi, slozky ActiveSyncu (nic tam nebylo) a registru. Reboot.[/*][*]PC2: smazani partnerstvi, slozky ActiveSyncu (byl pouze guest) a registru. Reboot.[/*][*]Mobil: smazani partnerstvi a registru (bylo pouze P1). Reboot.[/*][*]Sync s PC1: pripojeni, pockani na sync, odpojeni, pripojeni, pockani na sync, reboot mobilu[/*][*]Sync s PC2: pripojeni, pockani na sync[/*]
    [/l1st]

    Odted vse funguje jak ma. Dokonce jsem otestoval po odpojeni pres WiFi sync s Googlem (jako Exchange serverem) a pak znovu sync s obema kompy a furt to funguje. Uf.
    Diky moc za pomoc, zachranilo to jeden HR. :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Za málo, já zase děkuji za podrobný popis toho, co nakonec pomohlo. Kdyby to byl rožšířenější mrav, asi by to hodně lidem zjednodušilo život...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Activesync
    Od sobhonza v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-04-2008, 14:43
  2. Internet via ActiveSync / Připojení via ActiveSync
    Od SixMan v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 03-10-2007, 23:24
  3. MDA III - ActiveSync 4.2
    Od Fány_oldd v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-08-2006, 17:27
  4. ActiveSync v3.8 CZ
    Od David_ce4you v sekci Aplikace v češtině
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 06-03-2005, 10:59