Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Neoficialni testovaci ROM s WM6.1 k dispozici!

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    Vcera sem koukal, ze vysly prvni testovaci verze "uvarene" ROMky s WM 6.1 a 6.5.

    http://forum.brighthand.com/showthread.php?t=270542

    Uspesne sem flashnul clean verzi 6.1 (bez pridavnych programu) a zatim vypada ze vse funguje. Subjektivne sou WM6.1 rychlejsi (treba prohlizeni adresare windows) a taky mnoooohem rychleji startuji pri resetu (asi 10 sekund). Pred vyzkousenim si udelejte kompletni zalohu (treba SPBackup) a ipaq file storage. Flashnutim by se nemelo nic pokazit, protoze nedochazi k prepisu bootloaderu, takze vzdy by melo fungovat aspon flashovani. Je tam pochopitelne ke stazeni i WM6.0 pro prechod zpet. Jako jediny problem ted vidim lokalizaci. Interwrite asi neni na WM 6.1 pripraveno, este ho zkusim preinstalovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    58

    Taktéž jsem objevil nové romky a rovnou jsem čel do 6.5 )
    Trochu omáčky okolo:
    - jak již bylo řečeno, přehrávají se jen data, zaváděcí SW zůstává tam kde je, takže se můžeme kdykoliv vrátit zpět (zkusil jsem si uklohnit vlastní ROMku a nedopadlo to dobře, flash proběhl ale systém nenaběh, stačilo nahrát již uklohněnou ROMku a systém startoval v pořádku)

    Zkušenosti:
    - opět jak již bylo řečeno, vše se zdá být mnohem svižnější (kromě toho hnusného výmyslu ukládání nechutně obrovských ikon do hexa rozložení jako hlavní menu WM6.5 - můj subjektivní pocit, ale to je hnus velebnosti)
    - 6.5 ROM neobsahuje hpTodayPlugins.dll, což má za následek absenci todaypluginu na manipulaci s Wifi/BT (někteří možná používají jiné pluginy, mě tonto zcela vyhovoval a byl jsem dost zmaten, když jsem zjistil, že tam není) - vyřešil jsem to ruční instalací (stačí sehnat hpTodayPlugins.dll a jeden reg soubor)
    - doporučuji dohrát i oficiální patche ze stránek HP (ROMka tyto pochopitelně neobsahuje, možná v příští verzi) které opravují ovladače pro baterii, SDHC/CF karty a ještě nějaké dvě komponenty
    - nainstaloval jsem českou lokalizaci, která funguje (viz. dále)
    - ROM obsahuje i .NET CF 3.5 takže už nemusí člověk zbytečně instalovat bambilion knihoven
    - WIFI/BT funguje dobře

    S čím jsou problémy
    - tak jako s předchozím systémem je potřeba přesouvat položky ve startup menu pro HPWireless a BT
    - když kliknu na kontakty, okno s nimi jen problikne a ukončí se - možná problém ROMky, možná lokalizace, nezjišťoval jsem
    - drobné problém se synchronizací pomocí Lotus EasySync Pro, kdy po replikaci nevidím události v kalendáři - nevím, možná opět problém lokalizace
    - přijde mi, že to časem žere paměť, ale to může být zcela nepodstatná informace - možná nastavením filesystému, glyph cache nebo podobných

    Jsou to zatím první verze (převážně určené pro testy, ale to budou nejspíš i ty ostatní ) a tak doporučuji pouze těm, co si s tím chtějí "hrát".
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    >Keltek

    Jo to rozlozeni ikon je volovina. V ty testovaci verzi WM6.5 co sem zkousel, navic byly ty ikony v malym rozliseni a skalovany 2x takze to vypadalo extrahnusne. Uvital bych maly nezvetseny ikony 1:1 aby se jich tam veslo vic. Nevim jesi to de nekde nastavit. Dalsi verzi sem videl se stromovym rozklikavacim menu start jako na PC, coz ma svoje vyhody ale i nevyhody, pri vic programech se clovek naklika vic.

    HP today plugin mi taky chybi - jak to ukazovalo stav baterie, volnou pamet a hodiny na plose. Dllko se da ripnout z puvodniho image, ale ten .reg soubor si vzal kde?

    Patche od hp - nevim jesi tam cpat vsechny, treba patch baterky obsahuje battdrv.dll kerej je v novejsich WM novejsi nez ten od HP. Ve spotrebe sem ale zadnej rozdil nezaznamenal, CF karta porad zere stavu jako driv :
    Interwrite ti funguje dokonale? Ja sem ho preinstaloval, ale stejne tam sou naky hlasky neprelozeny. A taky mi prislo, ze se to po jeho instalaci kapanek zpomalilo. Nejde nahodou lokalizace WM6.5 poresit i jinak, nekde sem snad zahlid jakej si lang soubor, ale me stejne de hlavne o podporu CZ klavesnice a fontu, UI zkousnu i v AJ.

    .NET 3.5 sem zatim instalovat nemusel, ale budiz.

    Taky mi pride, ze nahravani nekerych programu je rychlejsi, napr. oziexplorer trval na WM6 dost dlouho, ted asi 2x rychleji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    58

    >> RayeR
    Co se ikon týče, zcela se shodneme

    K HP pluginu - mě šlo jenom o today plugin pro ovládání wifi/BT, ten o kterém mluvíš se jmenuje TodayPanel - vše viz. přiložený archiv - dll knihovny a rlf soubor dej do /windows a spusť todaypanel.reg.

    Ohledně battdrv to ješte zjistím (i u ostatních). Nahrazené soubory jsou: battdrv.dll, iPAQutil.dll, pcc_serv.dll, SDIO8686.dll
    Interwrite jsem nakonec (dnes) odinstaloval, protože dělal bordel - nefungovaly klasické kontakty. Stačila by mě jen CZ klávesnice co nejvíc podobná té v IW byly tam pěkné vychytávky, na které jsem si zvykl (např. gesta pro psaní háčků, čárek, malých/velkých písmen a podobně).

    EDIT: koukal jsem na ty battdrv.dll a prijde mi, ze soubor z patche od HP je namiru 214, takže já osobně nechávám ten

    EDIT2: opravil jsem problém se synchronizací pomocí Lotus EasySync - WM6.5 se nelíbí ne moc dobře nadefinované opakující se události, vymazal jsem je a už to běží dobře
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    Zkousel sem ten today plugin nacpat do WM 6.5 od uzivatele dxdy, nakopcil soubory do \windows a spustil reg ale po restartu porad nic. Moza to prebiji ten stavajici today. Zkusim az budu mit cas si udelat cistou WM 6.5 ROM... K tem zaplatam, SDIO driver bych asi vzal od HP a ten battdrv asi vzit novejsi. No stejne sem tam nepoznal rozdil, z CF to zere proud stejne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    58

    A aktivoval jsi jej v today nastavení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    No samozrejme ze nezapnul ja vul
    Uz to vali, parada, diky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    89

    Zdravím všechny , co experimentují s ROM upgrady. Jsou nějaké nové zkušenosti ? Můj iPaq teď jak napotvoru běží bezchybně,tak se mě nevhce moc riskovat. Na Brighthand.com taky čtu pořád o nějakých problémech s bugy, tak nevím. Budu vděčný za jakýkoliv feedback. Zatím
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    No ted sem narazil na docela vaznej problem s WM 6.0 ROM kera je tez na titulni strance ROM thredu BH fora. Jel sem minulej tejden pryz a potreboval sem mit PDA v puvodnim stavu se vsema programama, takze sem tam zpatky flashnul WM 6.0 par dni tu fungovalo jenze pak mi PDA zatuhlo tak, ze nepomoh ani soft ani hard reset. Jediny co slo, znovu preflashovat OS. Nastesti sem mel sebou i SD kartu s pripravenym systemem.

    Tu chybu se mi pak podarilo cilene vyvolat tim, ze sem na systemovej disk zacal kopirovat soubory, kerych bylo vice nez volnyho mista. TC misto aby ohlasil, ze uz nejde dal kopirovat, tak PDA jednoduse vytuhlo a pomohl jedine reflash. Tenhle problem sem zistil pouze u te WM 6.0 ROM, nikoliv u 6.1 a 6.5. Mam dojem, ze je v tom image neco blbe, ze FS je nastaven vetsi nez ma byt a pak se proste neco prepise.

    >Keltek
    muzes to prosim overit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    58

    Já mám WM6.0 ROMku takovouto:
    hpimage-new.bin : velikost 56770560 bytů

    Teď mam flashnutou romku WM6.5 5.2.0 build 23016.5.3.0 QuickMenu [62988288 bytů]
    Přiznávám, že se mi do flashování 6.0 ROMky moc nechce ale když budu mít čas, tak to zkusím.
    Používal jsem nějakou dobu ROMku 6.1 (je v tom pěknej bordel, protože všichni si ty soubory pojmenovávají stejně, byla 65015808bytů veliká), na kterou byl někde odkaz samostatný tuším na xdevu, ale měl jsem s ní dost problémů, tak jsem nakonec přešel na 6.5.
    Osvědčila se mi ale ROM6.1 rel3 od GlobalBusu - stabilní, rychlá a úsporná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    Jo tu WM 6.1 65015808 B (http://depositfiles.com/files/dygayo28d) pouzivam prave ted. Je od uzivatele PsymoN. Me zatim pripada nejvic podobna puvodni WM 6.0, dokonce integruje i HP today plugin. Lokalizace samozrejme moc nefunguje a pri pokusu o natahnuti spbackup zalohy se taky ne uplne vsechno obnovilo. Me se zrovna moc nelibi ta predstava ze budu muset znova nainstalovat nakou stovku programu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    58

    Zatim jsem flashoval asi 5x a nikdy jsem nemusel instalovat ani jeden softik. Pokuzivam full backup pomoci SPBBackup. Pri obnoveni ze zalohy to detekuje, ze je jina ROMka, zepta se me, jestli presmazit vsechny soubory co jsou v ROMce. Dam ano a po restartu obcas musim nat nouzovej rezim - pustim SKTools, reorganizuju co se mi ma spoustet pri startu, pak staci jediny reset a je to vsechno hotovo
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    No ja to delam taky pres SPB a rezim migrace na novou ROM, prepsat soubory, ale ne vsechno pak funguje jak ma. Taky nevim jesi je to uplne idealni, kdyz se do registru importuje i neco z WM6, proste cistejsi by to bylo nainstalovat znova. Pripane exportovat registr a importovat jen urcity vetve pro urcity aplikace. To je podobny jako s preinstalovanim PC, jesi se instaluje cistej system nebo prematlava stavajici...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    Na http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=134231 sem nasel od Psymona jinou verzi WM 6.0 ale mam s ni uplne stejnej problem. Zaplnim storage souborama a konecna, reflash. Z ROM cookeru se mi k tomu zatim nikdo nevyjadril. BTW na BH pise vic lidi, ze se jim system zahadne kousnul (WM 6.x) a museli reflashovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    32

    Tak sem zkousel flashnout original Cinskou WM 6.0 ROM a ta problemem netrpi. Bohuzel cionsky neumim a interwrite to nezlokalizuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Testovací Windows 7 a připojení WM zařízení
    Od pepino34_ce4you v sekci Touch Pro
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-01-2009, 11:50
  2. Reakcí: 45
    Poslední příspěvek: 13-02-2007, 19:28
  3. Testovaci utilita pro N35
    Od ms_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-10-2005, 16:49
  4. Testovací zpráva 2
    Od Pavel Koza v sekci Off topic diskuze
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-02-2005, 12:07