Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: HTC Touch HD (chování zabudovaného telefonu při zapnuté navigaci iGO8)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    0

    Dobrý den, zvažuju koupi HTC Touch HD, rád bych ale před tím věděl, jak se přístroj chová v tomto případě:
    Budu v něm používat iGO v8.3.2 (verze pro PDA) ve chvíli, kdy pojedu v autě. Zároveň bych rád, aby plně sloužil jako mobilní telefon.

    1) dá se HTC Touch HD přes bluetooth spárovat se zabudovaným autorádiem a používat za jízdy jako handsfree (autorádio to umí, bezproblémově používám s mojí starší Nokií 6230i, v případě příchozího hovoru klepnu na tlačítko na rádiu a mluvím - vše jde do repro v autě, používá se mikrofon z auta, pro zavěšení opět klepnu na tlačítko na rádiu)? Co se stane v případě, že mi někdo zavolá ve chvíli, kdy mi na HTC jede iGO? Přeruší se navigace, nebo jede dále a telefonní hovor funguje jako proces na pozadí?

    2) navíc bych raději používal externí kvalitnější bluetooth GPS modul - lze mít k HTC zároveň připojeno více bluetooth zařízení (tzn. v tomto případě ext., GPS i autorádio čili handsfree)?

    Máte s tím někdo zkušenosti? Předem díky. M.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    K první otázce ... nezkoušel jsem to takto přímo, ale předpokládám, že pokud se HD spáruje s rádiem, bude to takto fungovat.
    Pokud bude bude spuštětno IGO a příjme se hovor, může to fungovat různě. Každá verze iGO8 (její buildy) jsou bohužel jiné a také záleží na ROM a nastavení. Já mám jen BT handsfree a když mluvím přes BT, mám na PDA obraz mapy, hlas navigování je potichu a já můžu mluvit. Když se hovor ukončí, zvuk je zase zpět v IGO, funguje to OK. Myslím, že to tak bude fungivat i na tom autorádiu. Obraz navigování budeš vidět, zvuk ne.

    Ke druhé otázce o extérním GPS...
    Jaký je externí kvalitnější bluetooth GPS modul? Já jsem jich testoval asi 5 a se všemi jsem dosáhl naprosto stejných výsledků jako s tím co je v zařízení.
    Samozřejmě, lze používat více BT zařízení, které jsou připojeny.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    0

    Nemohu posoudit GPSku v HTC, ale zatím jsem používal externí Freedom Keychain GPS 2000. Má výbornou citlivost a přesnost, chipset MTK 51 kanálů, chytnul jsem se prakticky vždy. Mimochodem, je někde k dispozici porobnější techn. specifikace GPS modulu, který je v HTC Touch HD?

    K té druhé otázce- ptám se proto, protože měl jsem iPAQ H214 a tam je s tímto údajně kvůli BT stacku od Broadcomu problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    K BT ... měl jsem spárováno všechno možné, al ene autorádio, tak nemůžu říct 100% ANO nebo NE.
    K GPS... tak proč uvažuješ o HD? Kup si mnohem levnější zařízení co nemá GPS
    Ono může mít nějaké GPS zařízení výbornou citlivost, ale pak s tím stejně komunikuje program.
    Přímo na HD se mi teda nestalo, že by se "nechytila GPS". Ale pokud máš ten ext. GPS, můžeš to vyzkoušet a klidně za chodu IGO to přepínat.
    Nějaké manuály jsem jednou hledal a tak našel tohle zde (na vlastní nebezpečí)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    0

    Hledám něco, co by se aspoň trochu dalo rovnat velikostí displeje k iPAQu 214, co jsem měl donedávna. Ten mě poslední dobou dost zlobil (zamrzal) a nakonec zatuhnul definitivně (nejde ani hard reset). Trochu jsem tudíž na iPAQa zanevřel. Navíc už dosluhuje můj druhý mobil (soukromý), takže jsem si říkal, že je možná čas na změnu Ale to nemění nic na tom, že i nadále jsem fanda čistokrevných PDAček.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    21


    ad 1: nevidim problem. IGO sa pocas zvonenia presunie do pozadia, pri prijati hovoru sa presunie do popredia, akurat bude mlcat. Pri ukonceni hovoru je lepsie nechat to tak, hovor sa ukonci sam (ked zlozi druha strana). Mam dojem ze sa dokonca da nastavit automaticke nadviazanie hovoru po nejakej dobe (funguje to so sluchatkami).

    ad 2: GPS moduly su fyzicky na hranici presnosti, je zbytocne si kupovat modul co ma 51 kanalov, treba si nastudovat ako cely system funguje, na oblohe je v jednom momente max. 11 (kratkodobo 12) satelitov, takze pozor na marketingovy trik s 24 a viac volnymi kanalmi, je to uplna zbytocnost, na rozumnu presnost stacia a 4 satelity (teoreticky stacia 3). Nepresnost je v systeme vysielaneho signalu (zamerne odchylka cca 1,5 m pre civilne ucely). Co sa tyka externej GPS, je to zbytocne minanie energie navyse, cez BT by som dokonca cakal mensie oneskorenie ako s internym GPS. Ale nech sa paci, treba skusit a dajte vediet.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. která verze iGO8 pracuje nejlépe na Touch Pro?
    Od stasoun_ce4you v sekci Touch Pro
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-06-2010, 18:57
  2. Sekanie pri navigaci iGo8
    Od mao7_ce4you v sekci Touch HD
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-02-2009, 11:14
  3. Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 28-10-2008, 19:22
  4. Nabíjčka do auta nestíhá nabíjet při zapnuté navigaci
    Od katowano v sekci Zbývající zařízení E-TEN
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 06-08-2008, 15:40
  5. iGO8 - realistický 3D pohled při navigaci
    Od Zdenek Malinsky v sekci iGO
    Reakcí: 131
    Poslední příspěvek: 30-04-2008, 17:34