Nedaří se mi přijít na to, jak si třídit knihy v Mobipocketu. Mám třeba spoustu věcí od Asimova a některé knihy jsou součástí různých sérií. Takže je na kartě mám i roztříděné v odpovídajících zařízeních. Jenže Mobipocket to všechno zobrazí jako by to bylo v jednom adresáři. Je v něm cosi jako Reading lists, ale to sem nepochopil jak funguje. Ví někdo jak na to? Díky
Reading list funguje nasledujúcim spôsobom:
keď si v hlavnom adresári Library, v ľavom hornom rohu máš tlačítko "All". Ťapnutím naň si zobrazíš ponuku, kde sa na jej konci nachádza možnosť "edit reading lists". Tam si vytvoríš vlastný list. Potom v hlavnom adresári Library so všetkými titulmi si podržaním stylusu na konkrétnej knihe dáš zobraziť podrobnosti. Na druhej karte podrobností si túto knihu priradíš ku konkrétnemu vytvorenému reading listu. No a medzi reading listmi sa pohybuješ opätovne cez ponuku vľavo hore...
keď si v hlavnom adresári Library, v ľavom hornom rohu máš tlačítko "All". Ťapnutím naň si zobrazíš ponuku, kde sa na jej konci nachádza možnosť "edit reading lists". Tam si vytvoríš vlastný list. Potom v hlavnom adresári Library so všetkými titulmi si podržaním stylusu na konkrétnej knihe dáš zobraziť podrobnosti. Na druhej karte podrobností si túto knihu priradíš ku konkrétnemu vytvorenému reading listu. No a medzi reading listmi sa pohybuješ opätovne cez ponuku vľavo hore...
Aha, tak už to chápu. Nicméně je to teda docela hodně kostrbatý. Když si vezmu, že mám třeba 500 ebooků tak na každým držet tlačítko a volit seznamy je pěknej opruz. Kdyby to bylo aspoň tak, že zvolím reading list, objeví se mi seznam všech ebooků a já u nich zaškrtnu políčko, že mají do toho seznamu být zařazeny. No co se dá dělat. Uvidím, jestli mi to bude za tu práci stát. Stejně mě příjde nejjednodušší, kdyby se v Mobipocketu nastavil adresář s knihami a on si z něj pak bral adresářovou strukturu.
Když to uděláte na PC v Mobipocketu a pak ty Reading listy synchronizujete se smartphonem/MDA, tak to máte za chvilku hotové.
I ja se pridam se stejnym problemem. Nemate nekdo reseni? Ja mam e-knihovnu zahrnujici nekolik tisic titulu a jelikoz jsem naruzivy ctenar, rad bych ji mel i v pda. Pokud ji prekonvertuju v mobipocket readeru, hodi mi to vse do jednoho adresare, coz by mozna zas tak nevadilo, nebot mam vse uhledne pojmenovane a serazene, ale pri listovani temi tisici tituly v total commanderu je pohyb po titulech zoufale pomaly. Nehlede, ze na malem displeji je to prece jen trochu neprehledne.
Takze problem je, jak rychle a jednoduse prekonvertovat nekolik set adresaru s jednotlivymi autory do prc, ale aby zustala zachovana struktura tech adresaru, jak jiz psal kolega vyse.
Takze problem je, jak rychle a jednoduse prekonvertovat nekolik set adresaru s jednotlivymi autory do prc, ale aby zustala zachovana struktura tech adresaru, jak jiz psal kolega vyse.
Nevím jistě, jestli to jde najednu a rychle a navíc ve složkách. MobiPocket Reader si vše dá do vlastní složky. Já jsem z něho přešel na AllReader 2, který při otevření umožňuje listovat adresářovou strukturu. Navíc umožňuje číst v mnoha formátech (TXT, HTML, RTF, FB2, DOC, DOCX, ODT, SXW, ABW, ZABW, CHM, PDB/PRC) a tak snad ani není potřeba nic konvertovat.