Zalozil som novu temu, nakolko sa tu este nenachadza. Po siestich rokoch pouzivania dotykovych zariadenia (mal som skoro vsetko od prveho iPAQ 1940, cez rozne HTC az po HTC Touch HD, Touch Pro 2 a Diamnod 2) som sa rozhodol, ze sa pozriem na Smartphone. Video, ktore tu Pavol Koza dal ma dostalo. Najma ta rychlost systemu je bezkonkurencna. Pri pohlade na parametre nevidim rozdiel medzi Touch a tymto modelom, ale ked pouzivam Snap, tak kazdy pohyb je rychly, na nic necakam a to sa mi paci.
Par postrehov z pouzivania:
- pri pripojenom bluetooth sluchadle som nespozoroval tu kratku pauzu od prijatia hovoru po prve pocutie hlasu volajucej osoby. Pripisujem to prave systemu a jeho rychlosti.
- klavesnica je super. Mozem to porovnat s priamou konkurenciou (Nokia E71). Klavesy su vacsie a robim minimum preklepov uz po prvom dni
- trackball je navykova vec. Prvy krat som sa s nim stretol na HTC Artemis, ale tam mal inu funkciu. Nastavil som si pohyb na "fast" a ovladanie celeho systemu je velmi navykove.
- trochu ma sklamali klavesove skratky. Napriklad som si nastavil Profimail pod cislo 9, ale na jeho aktivaciu sa musi dlhsie podrzat dane cislo (povodne som myslel ze sa aktivuje Fn+dane cislo). Ak neodhadnem spravnu dlzku, tak zaroven sa v otvorenej aplikacii urobi pohyb navyse, ktory je cislu priradeny.
Tolko na uvod po prvom dni a chcel som najma zalozit temu, aby sa rozbehla diskusia.
Este vlastne jedna vec, ktora mi kazi celkovy dobry dojem z HTC Snap. Pri kazdom hovore pocujem na pozadi jemne sicanie (ssssssss). Je to neprijemne a ani HR samozrejme nepomohol. Na zahranicnych netoch som zachytil tento problem, cize to bude bud HW zalezitost alebo to vyriesi nova ROM. Mate nejaky napad, ako sa da takato vec v smartoch poriesit?
EDIT 1:
Dalsia vec, ktora je dost neprijemna je kratky ostry zvuk, ktory sa ozve pred kazdym volanim. Aj ked ma tichy rezim aj normal, presiel som nastavenia, ale nikde som neobjavil moznost vypnut to. Vie niekto poradit?