Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Řešení podivného chování Diamonda - MTTY

  1. #1
    Starousedlík SMob Avatar uživatele Adow
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    1,267

    (Snad) Řešení záhadného chování Diamonda (samovolné HR atd.)

    Odzkoušel jsem, s telefonem se mi nic nestalo a snad to pomůže vyřešit záhadu .
    Vše je ale samozřejmě jako obvykle na vlastní nebezpečí!!!

    Postup pro Windows XP
    Vše z Diamonda zazálohujte (i komplet celou Internal Storage)!!!
    Na PC spusťte ActiveSync
    Zmáčkněte Soubor - Nastavení připojení
    Zde odškrtňete (aby nebylo zaškrtnuté) "Povolit připojení USB"

    ActiveSync se přepne do režimu "Připojení je zakázáni".
    (Kroky výše jsou důležité pro to, aby se vám v nastavení MTTY zobrazilo i USB)
    Uveďte Diamonda do režimu bootloaderu (vol- + reset)
    Připojte k PC (nápis serial se změní na USB)
    Spusťte mtty 1.42.exe
    V nastavení vyberte port USB, nic jiného neměňte a zmáčkněte "OK"

    Nyní v okně zmáčkněte enter
    Objeví se "CMD>"

    Napište příkaz "task 29" a potvrďte entrem (provede se formát BINFS v Diamondovi)

    Po provedení příkazu ukončete MTTY
    Naflashujte jakoukoliv ROM klasicky z PC (Diamond je pořád v režimu bootloaderu, takže nemusíte odpojovat/připojovat atd.)
    Po flashování udělejte HR (vol- + střed + reset)
    Pro jistotu vyberte kompletní obnotu - i MoviNAND (vol-, Internal Storage se smaže!!!)
    Po ukončení formátu zmáčkněte vol+, to je celé...

    Téma nalezeno pomocí dusic24 na XDA-Developers ZDE.
    Více info o MTTY ZDE.

    Pokud se vám při formátu vypíše "ERASE block xxx FAIL", nic to neznamená - nemusíte si toho všímat - i podle ostatních z XDA-Developers to nemá na nic vliv.

    Download MTTY
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    53

    Cau, bohuzel mne nefunguje. Ufff, uz jsem myslel, ze jsem Diamonda umrtvil. Reflash pomohl.

    Jakou verzi hspl mas, Adow?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    11

    Ani mne to neslo, skusal si nejaky iny postup???
    ale mne vyhodilo len jednu chybu
    ERASE block 1324 FAIL!!!
    a inak to iste co teba (vid. viacej obrazok)

    diiiik za reakciu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob Avatar uživatele Adow
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    1,267

    Více se dozvíte v tomto vláknu na XDA-developers.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2010
    Příspěvků
    0

    Před Eržikou V8 jsem měnil SPL na 1.93. Dále postupoval dle návodu a formát končí vždy errorem. Eržiku jsem nahrál a žádný problém nepozoruju. Mám očekávat trable když se formát nepovedl, nebo to mám nechat v klidu a mtty se nezabývat? Díky na XDA si v cz nepočtu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob Avatar uživatele Adow
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    1,267

    Buď v klidu, nač se stresovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3

    Mám podobné problémy. Můj Diamond se tak jednou za 14 dní zasekne a po restartu už nenaběhne...Musím udělat HardReset....Bohužel bych daný návod potřeboval pro Windows 7 64bit. Je tam postup odlišný? Bohužel na XDA si moc příliš nepočtu, protože moje angličtina není nejlepší a z toho vlákna jsem to nepochopil...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    ahoj StepanP jak jsi vyřešil ten problem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    44

    Ďakujem pekne za návod na mtty, ale na w7 64 som to bez pomoci windows xp mode nerozchodil ani podľa návodu na xda s ich ovládačmi, len pomocou toho xp mode. Vrelá vďaka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    15

    Postup pro Visty:

    Ovladač mám odtud: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=540290

    1. v centru zařízení windows mobile odškrtnout v nastavení usb připojení
    2. Reset pc
    3. Reset + Hold Vol Down a držet - dostat se do bootloaderu - v bílém poli píše serial
    4. připojit k pc
    5. Správce zařízení - najít tam mobil - nainstalovat ovladač - aktualizovat ovladač - vyhledat v pc - vybrat ovladač ze seznamu - vybrat u mě ten prostřední - po instalaci je datum 6.10.2004 (s jiným datumem to nejde,tak zkuste vybrat jiný zařízení pokud datum nesouhlasí) - ovladač by poté měl být pojmenován HTC USB sync
    6. restart pc
    7. zase bootloader
    8. spustit mtty a ve výběru musí usb již být
    9. zadat: task 29 a je hotovo
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    29

    mám problém, postupoval sem podle návodu pro visty 64bit, ale když chci nainstalovat driver (staženej z xda - x64), napíše mi to:
    Zadané umístění neobsahuje softwarový ovladač kompatibilní s tímto zařízením. Pokud umístění ovladač obsahuje, zkontrolujte zda je určen pro systém windows pro procesory x64.

    Postupoval sem přesně podle návodu..tak nevím co s tím..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    44

    Mám ten istý problém ale vo win7 64bit. Vyriešil som to v xp mode.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2009
    Příspěvků
    29

    já sem to vyřešil tak, že sem zašel ke kamošovi co má xp a je hotovo..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    15

    jediné co mohu doporučit je zadat ovladač ručně a nepoužívat žádné automatická vyhledávání či určování místa, ale vybrat soubor *.inf opravdu ručně.
    pokud nevíte jak to už neporadím,to je na jiné fórum o windows.

    další možností je,že ovladač není úplně 100%, bohužel mám 32-bit vista a nemám jak vyzkoušet jinde

    držím palce
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    120

    nedaří se mi pod W7 HP 64bit :-( wokna hlasí stále nepodepsaný ovladač a nechtějí spolupracovat, diamond se nepřipojí v režimu USB a v MTTY vidím pouze com a ne USB:-(
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-05-2010, 21:19
  2. oreginál ROM pre diamonda
    Od LiOn--- v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-04-2010, 21:36
  3. MTTY a Visty
    Od ljelencik v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-01-2010, 12:51
  4. Příkazy do MTTY
    Od Multipas_ce4you v sekci Touch Pro
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-10-2009, 10:40
  5. MDA III - hardeset pomoci MTTY ?
    Od Francis v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-08-2008, 20:40