Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 45

Téma: K čemu je program Klient Terminálových Služeb v PPC 2003 ???

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    19

    Hele k čemu prosimvas je program Klien Terminálových Služeb v menu Programs v PPC 2OO3 ??? :dead:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    K pripojeni k Microsoft Serveru s terminalovymi sluzbami.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    19

    :no: To mi moc nepomohlo Nemoh bys mi to prosimte nejak vic upresnit? K cemu bych se pripojoval nekam k Microšrotu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    No ja nevim, jak vic bych mohl pomoci - pokud nemas nejaky Windows NT 4.0 Terminal server ci novejsi Windows 2000 ci 2003 server, tak ti tento program asi k nicemu nebude. Z tve reakce se mi zda, ze tuto utilitku skutecne nebudes potrebovat

    Zitra jeste vyzkousim, jestli se s nim nepripojim k XPckum, ta jejich sluzba Remote desktop je pro mne dosud neprobadane uzemi... Nicmene se servery MS to nema nic spolecneho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    No ja nevim, jak vic bych mohl pomoci - pokud nemas nejaky Windows NT 4.0 Terminal server ci novejsi Windows 2000 ci 2003 server, tak ti tento program asi k nicemu nebude. Z tve reakce se mi zda, ze tuto utilitku skutecne nebudes potrebovat

    Zitra jeste vyzkousim, jestli se s nim nepripojim k XPckum, ta jejich sluzba Remote desktop je pro mne dosud neprobadane uzemi... Nicmene se servery MS to nema nic spolecneho.
    Jenom to upřesním ... stačí i pouhé WinXP Professional
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Zitra jeste vyzkousim, jestli se s nim nepripojim k XPckum, ta jejich sluzba Remote desktop je pro mne dosud neprobadane uzemi... Nicmene se servery MS to nema nic spolecneho.
    Remote desktop je jen marketingovy nazev pro Terminal Services U Microsoftu je zvykem, ze jeden produkt ma vetsinou v prubehu sveho zivota n nazvu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    19

    :O Whoa ... jak se teda pripojim k PC. Mam Windows XP Professional Edition ... to muzu to PC ovladat jako kdyz se k nemu pripojim z jineho PC pres Remote Desktop???:?:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od Rodian
    :O Whoa ... jak se teda pripojim k PC. Mam Windows XP Professional Edition ... to muzu to PC ovladat jako kdyz se k nemu pripojim z jineho PC pres Remote Desktop???:?:
    Pres GPS, WiFi, LAN....staci znat jeho IP. Zkousel jsem i zadat IP adresu 192.168.55.100, coz je IP adresa PPP spojeni pres USB a funguje to tez. Jen netusim, proc bych mel pres mrnavou obrazovku ovladat pocitac, u ktereho sedim
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od RStein
    Remote desktop je jen marketingovy nazev pro Terminal Services U Microsoftu je zvykem, ze jeden produkt ma vetsinou v prubehu sveho zivota n nazvu
    Microsofti marketingove oddeleni ma u me vroubek za WM2003 Second edition... Rikam to jen vyjimecne, ale ten pomer lidi mezi jednotlivymi oddelenimi by se mel trochu upravit ve prospech vyvojaru a dalsich uzitecnych profesi
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Pres GPS, WiFi, LAN....staci znat jeho IP. Zkousel jsem i zadat IP adresu 192.168.55.100, coz je IP adresa PPP spojeni pres USB a funguje to tez. Jen netusim, proc bych mel pres mrnavou obrazovku ovladat pocitac, u ktereho sedim
    + samozřejmě ještě správně nastavený WinXP...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00022779_Img01_TcrQ.jpg 
Zobrazení: 44 
Velikost: 30.6 KB 
ID: 292  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Jasne
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00022781_Remote_IsMg.gif 
Zobrazení: 46 
Velikost: 14.8 KB 
ID: 293  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    814

    Tomu říkám vícejazyčný návod
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od eXEden
    Tomu říkám vícejazyčný návod
    Aha, ted uz jsem to pochopil
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    233

    Ahoj, každému, kdo začíná s Remote Terminal Clientem jen dopručuji, aby nejprve otestoval chování na PC a pak se teprve pustil do klienta na PPC. Chová se to sice stejně, ale je to přehlednější. Je nutné si uvědomit, že to je o komunikaci mezi dvěma MS počítači přes protokol RDP (Remote Desktop Protokol). Využívá se speciální TCP port . Ne každý server (PC) má tento protokol povolen. Takže pokud to rozběhnete mezi dvěma PC, bude to s vysokou pravděpodobností chodit i přes všechna vyjmenovaná připojení z PPC. Na PPC dle mé zkušenosti není třeba nic extra nastavovat. Ale to je pouze relativní zkušenost. Jinak dle mého názoru je to víceméně nepoužitelné, protože rozumný administrátor to rozhodně povolené z internetu nemá. A stejně, pro vážné používání je to příliš malé rozlišení (VGA by možná už stačilo) a nepřehledné a bez speciálních úprav aplikací (hlavně dialogy) to může končit bzvýchodnou situací, kdy není možné se nikam pohnout. Pro běžné uživatele to už vůbec není, protože to vlastně umožní práci přímo na serveru a to není bezpečné. Atd, atd...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    2,017

    Citace Původně odesláno od jerzy
    Ahoj, každému, kdo začíná s Remote Terminal Clientem jen dopručuji, aby nejprve otestoval chování na PC a pak se teprve pustil do klienta na PPC. Chová se to sice stejně, ale je to přehlednější. Je nutné si uvědomit, že to je o komunikaci mezi dvěma MS počítači přes protokol RDP (Remote Desktop Protokol). Využívá se speciální TCP port . Ne každý server (PC) má tento protokol povolen. Takže pokud to rozběhnete mezi dvěma PC, bude to s vysokou pravděpodobností chodit i přes všechna vyjmenovaná připojení z PPC. Na PPC dle mé zkušenosti není třeba nic extra nastavovat. Ale to je pouze relativní zkušenost. Jinak dle mého názoru je to víceméně nepoužitelné, protože rozumný administrátor to rozhodně povolené z internetu nemá. A stejně, pro vážné používání je to příliš malé rozlišení (VGA by možná už stačilo) a nepřehledné a bez speciálních úprav aplikací (hlavně dialogy) to může končit bzvýchodnou situací, kdy není možné se nikam pohnout. Pro běžné uživatele to už vůbec není, protože to vlastně umožní práci přímo na serveru a to není bezpečné. Atd, atd...
    Ad pristup z internetu) To mate pravdu, ze z verejneho netu pristup vetsinou zrizen neni, ale ve vetsine firem jsou servery dostupne pres VPN.

    Ad male rozliseni) V PDA klientovi je mozne scrolovat, do bezvychodne situace byste se nemel nikdy dostat.

    Ad celkova pouzitelnost) Na stalou praci z PDA to zatim neni, ale v nouzi se TS hodi (pristup k souborum na serveru, restart sluzby atd.)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Klient terminálových služeb
    Od pavelec v sekci Programování
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-02-2007, 23:01
  2. HP rx3715 - chybí klient terminálových služeb
    Od dvoracekp v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-10-2006, 08:20
  3. Používání programu Klient terminálových služeb
    Od cobra7 v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 24-10-2005, 20:34
  4. Nefunkční Klient terminálových služeb
    Od rihak v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 27-06-2005, 00:28