Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: Odesílání e-mailu v TF

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    12

    Již 14 dní se trápím s problémem na mém HTC touch HD a to s nefungujícím odesíláním e-mailů v prostředí poštovního klienta v Touch Flo. Mám e-mail na seznam.cz a k tomu jsem nastavil (u pošťáka v TF) a využívám "postman" v síti T- mobil a vše OK (příjem i odesílání e-mailů). Ale když jsem na roamingu, tak používám"DYNAMIC+ NoDataInRoaming" a pro e-mail chci využívat WiFi (KFC).
    Tak jsem vytvořil 2. účet u pošťáka v TF a po „auto“ nastavení (seznam) a připojení na tomto účtu mohu e-mail stáhnout do HD a přečíst, ale bohužel nemohu odpovědět, ale ani odeslat nově vytvořený e-mail tímto účtem. Zkontroloval jsem nastavení jak se „auto“ provedlo a i SMTP a je nastaveno na seznam. Přijmout e-mail mohu jen když nemám nic k odeslání, jinak vznikne chyba jak uvádím následně.
    Průběh: napíši new e-mail, dám ODESLAT, e-mail se aut. přesunul do složky OUT BOX, pak se dole zobrazuje:-Připojování, -Hledání změn. To trvá dosti dlouho a pak se na obrazovce zobrazí zpráva „Zprávy nelze odeslat….“ a pak zpráva „Zprávy nelze stáhnout…“, pak se dole zobrazuje: -Odpojování, -Došlo k chybě při synchronizaci.
    Samozřejmě mohu využít přímo účet přes internet na stránkách seznamu, ale i tak je to pro mne problém. Mám HD asi měsíc (ROM 1.56.479.0 (43972) WWE, rádio 1.13.25.24) a vše funguje OK.
    Prošel jsem snad úplně všechny fóra ale nikde jsem nenašel, že by někdo měl podobný problém. Mohl by mi někdo poradit co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    12

    Děkuji za link a vidím že včera bylo otevřeno nové fórum o podobné problematice s odesláním e-mailu. Já jsem to měl také již včera připraveno ale zadal jsem to do fóra až dnes. Ale i tak na tom linku je řešen problém s odesíláním e-mailů přes operátora, ale já mám problém s odesíláním e-mailů přes Wifi připojení a různých přístupových místech. takže SMTP operátora - poskytovatele sítě ne vždy znám.
    Ale i když jsem podle návrhů diskutovaných v "link" zadal do HD SMTP.****** od operátora (poskytovatele int.) tak jak mám nastaveno na NB kterým se připojuji k WiFi (samozřejmě funguje příjem a odesílání e-mailů) tak v HD i přesto nejde odesílání e-mailů. Nevím, ale jako kdyby byl zavřený nějaký komunikační port, nebo funguje nějaké přesměrování třeba na Outlook e-mail, který samozřejmě nevyužívám, provedl jsem pouze synchro s NB v kontaktech a kalendáři. Prostě nevím, nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    381

    Má snaha o nějaké konstruktivní řešení v odkazovaném tématu je bohužel marná. Takže tam jsem to již vzdal.
    Pokud by jsi měl zájem tento "drobný" problémek, který vlastně není ani problémem vyřešit, tak popiš přesně jak máš klienta v HD nastaveného a určitě to rozchodíme, že to bude fungovat nejenom při připojení přes data poskytovatele mobilních služeb, tak i přes wi-fi bez změny smtp anebo rady neodesílat e-maily při připojení přes wi-fi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Tak jsem kvůli tomu udělal na Treu hard reset a udělal si extra novou registraci na seznam.cz. I když jsem to zkoušel jak s novou, tak se starší (dělal jsem si ji kdysi kvůli spolužáci) nedobral jsem se výsledku, o kterém s nadšením mluví bjirka, ale fungovalo "pouze" to, o čem píše lelouch a htcjirka ve vedlejším vláknu. Mám O2 a tarif data no-no-no-no limit, unlimited nebo jak se to jmenuje.

    PS: Děkuji Bohu, že nemusím služby seznam.cz používat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    381

    Nevím o jaké nadšení se má jednat o žádném jsem nepsal; používám gmail (přes IMAP4, smtp.gmail.com - funguje). To jen tak na okraj - není to podstatné, ale opět jsem podle mého narazil na nekonstruktivní řešení problému.
    Co kdyby jsi přesně napsal jak máš nastaveného klienta v zařízení. To by byla jiná. Já napíšu jak to máš nastavit správně a bude vyřešeno. Anebo zjistíme, že to máš nastaveno správně a budeme pátrat dále. A o tom je dle mého řešení problému!
    Včera večer jsem funkčnost odesílání kontroloval na schránce, kterou má dcera na seznamu, odeslaný e-mail přes operátora O2 v pokrytí GPRS (ne EDGE, ne UMTS, ne HSDPA) nastavené smtp.seznam.cz, bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Pořád nevím, co chceš konstruktivně řešit? Prostě a jasně: komu tam bude fungovat smtp seznamu, tak si ho tam nechá a komu ne, tak si tam dá smtp O2 (nebo jiného mob.operátora).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    12

    Já souhlasím s "bjirka", že něco není správně nastaveno právě proto, že když použiji přístupový bod WiFi stejný s NB, na kterém bez problému odesílám poštu kde SMTP je poskytovatel sítě. Když SMTP poskytovatele sítě nastavím v HD tak to pořád neodesílá. Jenom pro kontrolu jsem zkoušel na NB změnit SMTP na seznam.cz ale pak NB také neodesílá, takže síť asi nepouští jiné SMTP. Ale proč tedy nejde odesílání z HD na SMTP sítě jako v NB?
    Moje nastavení účtu:
    SMTP.poskytovatel sítě (jako v NB)
    Server odch pošty požaduje ověření - NE (jako v NB)
    Pro odchozí e-mail vyžadovat připojení SSL - NE (jako v NB)
    Síťové připojení - The Internet
    Příjem - ručně
    Odeslat/přijmout klepnutím na Odeslat - ANO
    Je možno někde v HD zkontrolovat využívané porty pro komunikaci? V NB je SMTP přes port 25.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Trosku si odporujes - nejdriv pises, ze ti to na notebooku nejde a vzapeti se ptas, proc ti to na HD nejde jako na notebooku. Tak jak to tedy je?

    Kdyz nejde smtp seznamu. tak tam dej smtp operatora, pres ktereho se pripojujes. Chces odesilat postu nebo fikozofovat proc to nejde?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    12

    Asi jsem svůj myšlenkový proces neformuloval dosti odborně přesně, ale chtěl jsem říci, že i "Když SMTP.XY poskytovatele sítě nastavené v mém NB nastavím v HD tak to pořád neodesílá" myslel jsem samozřejmě toho co mám nastaveno na SMTP.XY pro komunikaci v NB.
    Jen pro objasnění uvedeného minule:
    Pak jsem dále zkoušel nastavit SMTP=seznam.cz v mém NB a zjistil sem, že odesílání e-mailů nejde. To jen potvrzuje již někde řečenou myšlenku, že poskytovatel sítě asi nepouští jiné SMTP do své sítě.
    Abych si teda neodporoval: proč HD se stejným SMTP.XY jako má NB (který odesílá e-mail bez problému) e-mail neodešle?
    Nechci samozřejmě filozofovat, e-mail jsem schopen odesílat samozřejmě i jiným způsobem, ale když je to v návodu jako možnost připojení HD k internetu a připojení poštovního klienta, tak by to mělo fungovat (proto hledám kde jsem udělal chybu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    47

    Taky zkouším nastavit email v TF a někde asi dělám chybku. Mám Energy ROM a TF3D2. Email používám na googlu, ale na vlastní doméně.

    Zadám vytvořit nový účet.
    V prvním kroku vyplním emailovou adresu a heslo k ní. Políčko Exchange email nezaškrtávám. Heslo nechávám uložit.
    V dalším kroku vyplním svoje jméno (česky s diakritikou) a název účtu (zkoušel jsem jak jenom "mojedomena.cz" tak u "email@mojedomena.cz")
    V nastavení serveru dám IMAP4, příchozí server vyplním imap.gmail.com, jako username zadám celý email "email@mojedomena.cz" (zkoušel jsem i jenom tu část před @), heslo už je převyplňeno asi z prvního kroku, ale zkusil jsem ho i vyplnit znovu a zase ho dám uložit. Někde mi tady chybí nastavování SSL a portu 993 co používá google.
    V dalším kroku vyplním server smtp.gmail.com, zaškrtnu jak autentifikaci tak to, že se má použít stejný login
    Pak nastavím automatický refresh po 15 minutách, zaškrtnu aby odeslal/přijal při stisknutí tlačítka Send a nemám zaškrtlý roaming.
    Tím je nastavování hotové, ale vypadá to, že se ten účet jakoby vůbec nevytvořil, protože v TF3D2 na kartě email není vidět název účtu a i když dám Nabídka>účty tak tam jsou stále jen volby "Nový účet" a "účty". Když kliknu na "účty" tak se otevře Outlook v Inboxu.

    Takže jestli tady někdo používá gmail na doméně (případně i gmail) a může mi napsat kde dělám chybu budu rád.
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    to jozefko
    A s tím smtp.etmail.cz to funguje nebo ne? Pokud ano, tak používej to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    12

    Tak konečně jsem se dostal k sepsání mých nejnovějších poznatků zkoumání odesílání e-mailů:
    1. smtp.etmail.cz bohužel taky nefunguje (přes WiFi)
    2. dotaz od „MALCOR“ (o 2 nahoře) byl pro mne velmi inspirativní, takže jsem hned začal laborovat. Vytvořil jsem si účet na „gmail.com“ a v nastavení účtu povolit IMAP. Pak jsem začal vytvářet účet v HD:
    - E-mail adresa: XYXY@gmail.com
    - Vaše jméno: XYZ
    - Uživatelské jméno: XYXY@gmail.com
    - Heslo: AAABBBC /Uložit=ano
    3. a najednou HTC touch HD provedlo auto nastavení. Já jsem mohl okamžitě odesílat a přijímat e-mail bez dalšího nastavování v HD.

    Jen pro informaci jsem se podíval na všechna nastavení učtu v HD:
    - SSL není zaškrtnuto
    - Síťové připojení: The internet
    - Serv. přích. pošty: IMAP.gmail.com
    - Typ účtu: IMAP4
    - Serv. odch pošty: SMTP.gmail.com
    - Serv. požaduje ověření=ano
    - Použít stejné uživ. jm.a h. k odeslání=ano

    Jenom poznámka: Odeslaný e-mail není uložen v HD, ale pouze na serveru gmail.com. Takže vzhledem k tomu, že „seznam“ nepodporuje IMAP4, asi nebude odesílání e-mailu z účtu xxy@seznam.cz v HD fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Ach jo. Je to marny-vzdavam to. Kdyz ani nectes, co se ti pise.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    12

    Bohužel, ale já bych se to alespoň snažil vysvětlit když mne lidi nepochopí. Nevím co tím myslíš. Podle mého soudu jsem se dostal dál a to je myslím smyslem tohoto fóra a myslím že může diskutovat každý kdo potřebuje řešit svůj problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-12-2008, 22:22
  2. Odesílání e-mailů přes WiFi a SMTP server - jak na to?
    Od atomion_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-03-2007, 16:03
  3. Odesilani e-mailu
    Od sulc v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-11-2005, 19:10
  4. Odesílaní e-mailů
    Od doppe v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 14-07-2004, 18:11