Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Kontakty z Nokie 6230i na MDA Touch - problém

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3

    Ahoj všem odborníkům,

    mám následující problém. Koupil jsem z druhé ruky svůj první PPC MDA Touch a rád bych v něm měl všechny kontakty, které mám ve své dosluhující Nokii 6230i. Nejprve jsem tedy synchronizoval Nokii s MS Outlookem 2003 pomocí Nokia PC Suite a potom pomocí ActiveSyncu MS Outlook s MDA. Problém je v tom, že se mi do MDA nepřenesou telefonní čísla, která mají v Nokii nastaven typ "Normální", což je většina čísel, protože Nokia tento typ čísla dává standartně (do Outlooku jsou čísla přenesena jako typ "Jiné"). Pokud v Nokii nastavím jiný typ čísla, např. "Mobilní" nebo "Kancelář", snychronizace do MS Outlooku a posléze i do MDA Touch proběhne v pořádku. Pokud mám u jednoho kontaktu více čísel, přenesou se všechna kromě toho typu "Normální". S ostatními položkami kontaktu (adresa, e-mail atp.) není problém, přenášejí se v pořádku. Bohužel ale většina kontaktů v mém telefonním seznamu má pouze jedno číslo a to s nastaveným standadrním typem "Normální" - a to se mi do MDA Touch nepřenese...

    Snad jsem to popsal srozumitelně... Nevíte prosím někdo, jak mám kontakty bez problému přenést? Už jsem z toho fakt nešťastný...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Takže jsem to konzultoval se symbiano-nokio beecherem a jsou asi jen 2 možnosti:
    1. V Outlooku zkopírovat manuálně z jedné kolonky do druhé
    2. nebo úpravu udělat v Nokii a změnit typy tam
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    273

    Mě se to nějak nezdá...kdysi jsem přecházel z 6230 na Trinity...a nic jsem nikde manuálně nepřepisoval...a taky to teda nemá nic splečného se symbianem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Já jsem netvrdil, že to má něco společného se symbianem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    273

    Takže jsem to konzultoval se symbiano-nokio beecherem...z toho mě vyplynulo, že je Becher nyní specialista na symbian...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Ne Becher, ale beecher. Má sice nyní symbian Nokii, ale před tím měl nějaké Nokie jako modem k Dellu, takže s tím má víc praxe. Ale i tak myslím, že jinak to asi udělat nepůjde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    381

    V tom převodu je právě tento drobný háček s u Nokie používaným polem "Jiné", pokud však na něj jednou přijdeš je vše už vždy velice jednoduché.
    WM nezná kolonku jiné telefonní číslo - drobný problém (ale není neřešitelný).
    Jak postupovat:
    1. Nechat sesynchronizovati Nokii přes Nokia PC suite s outlookem.
    2. Udělat z outlooku export do jakéhokoliv typu souboru co outlook nabízí (nejlépe do excelu).
    3. Buď při exportu propojit pole "Jiné" telefonní číslo z outlooku s polem, které Nokia nevyužívá a WM toto pole zná například: "Domů" (Je to těsně před koncem průvodce exportem pod tlačítkem s nápisem Připojit vlastní pole... - až to rozklikneš bude ti hned vše jasné) anebo přeházet pole (sloupce) ručně ve vyexportovaném excelu anebo provést toto propojení zpět při naimportování souboru v excelu zpět do outlooku.
    4. Provést import vyexportovaného upraveného souboru zpět do outlooku (předtím z něho odstranit všechny předchozí záznamy-kontakty). Při importu samozřejmě opět zkontrolovat správné propojení jednotlivých "podstatných" polí.
    5. Provést synchronizaci s WM.
    Hotovo
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3

    bjirka. díky tohle asi bude fungovat - už si s těmi poli hraju přes hodinu a pořád se mi ne všechno zařazuje správně, ale věřím, že na to přijdu )
    Řekl bych ale, že se tu opět vyskytl jeden problém - při impotu kontaktů ze souboru do MS Outlooku zmizelo všem číslum znaménko"+" na začátku (z původního tvaru čísla "+420603123456") Nevíš prosím, jak to udělat, aby tam to plus zůstalo? V samotném uloženem xls souboru jsou čísla ještě se znaménkem - po importu už ale znaménko chybí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    381

    Jo jasně v xls souboru je špatně nastavený formát buněk. Musí být tuším jako obecný text. Vykašli se na + stejně je k ničemu. Dej celý obsah dokumentu do bloku (vyber vše) a proveď funkci nahradit vše "+" za "00" (dvě nuly).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    3

    bjirka: Moc díky- vyřešeno!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HTC Touch Cruise problem s kontakty
    Od 0v3c v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-01-2010, 10:02
  2. HTC Touch Diamond2 problém s kontakty
    Od Lordzata_ce4you v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-06-2009, 21:26
  3. Kontakty z Nokie do HP iPAQ614c
    Od timberland v sekci iPAQ 6xx
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-01-2009, 23:53
  4. záloha SMS z Nokie N80 do HTC Touch
    Od mapmap1 v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-08-2007, 11:06
  5. jak jen dostat kontakty z nokie
    Od gomolka v sekci Mio
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-10-2006, 14:54