Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Připojení k netu Notebook / Diamond přes Bluetooth - problém s odpojováním

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    11

    Našel jsem sice jedno podobné téma v hiostorii, ale bohužel žádné řešení, tak si dovolím zkusit to ještě jednou.

    Používám Diamonda jako Bluetooth Modem pro připojení k internetu s notebookem. Nastavení je bez problémů, vytáčení i připojení také, bohužel se spojení v pravidelných intervalech ( odhaduji to tak na 3-5 minut ) samo odpojí. Stačí ho jen znovu vytočit a zase se bez problémů připojí, ovšem po zmiňovaném intervalu dojde opět k odpojení a tak pořád dokola.

    Zkoušel jsem už všechna možná nastavení Bluetooth, ale na řešení jsem nepřišel. Nejsem žádný velký odborník.

    Jinak ještě musím dodat, že problém je stejný u 4 různých notebooků ( Sony Vaio TZ, SZ, Z a HP Compaq 6910p ) a se všemi těmito notebooky se stejným způsobem bez problémů a odpojování spojím na libovolně dlouhou dobu s Nokií E51. Předpokládám, že problém tedy bude v Diamondu.

    Ještě verze ROM v Diamondu: 1.93.479.3 WWE


    Nemá někdo stejný problém, nebo samozřejmě nejlépe řešení?

    Předem děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    No, z toho popisu není pár věcí jasných:
    [l1st][*]Co se odpojí? Modem, nebo se rozpojí BT mezi Diamondem a PC?[/*][*]Přes kabel vše funguje normálně?[/*][*]Je nějaký extra důvod VYTÁČET datové spojení místo prostého použití služby Sdílení internetu?[/*]
    [/l1st]
    Pak můžeme zkusit pokročit dál.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2005
    Příspěvků
    11

    Předně díky za reakci.

    1. Odpojí se modem. Bluetooth spojení s notebookem funguje dál.
    2. Přes kabel jsem spojení nezkoušel.
    3. Určitě není, jen nevím jak se Sdílení internetu nastavuje. Pokud můžete poradit, budu rád.

    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Paradoxně, jednodušší to ani nemůže být. Žádné vytáčení, pouze spuštění služby.

    Někde v Programs v Diamondu by měla být aplikace Sdílení internetu (Internet Sharing). Uvnitř je volba zda přes USB nebo Bluetooth a stačí dát Připojit (Connect).

    U Bluetooth je ve Vistách ještě potřeba otevřít Centrum sítí a sdílení, vlevo zvolit Nastavit připojení nebo síť, při aktivním Bluetooth tam někde v seznamu bude Bluetooth PAN (Personal Area Network), zvolit, Další, vybrat Diamonda a už to frčí.

    U XP to může být složitější - může to naběhnout samo i bez dalšího nastavovaní, nebo v závislosti na ovladačích BT je nějak ručně třeba aktivovat Bluetooth PAN. Každopádně to bude někde pod ikonkou BT v System Tray, případně pod BT v Control Panels - ale tohle se liší ovladač od ovladače.

    Jinak je to část 8.7. v manuálu (česky ze zdejšího archivu). Co už neplatí je to, že je třeba nedříve vypnout ActiveSync nebo WMDC - tohle si zařízení ošetří samo. Do cca 30 sekund je PC připojené - prostě jen potichu naběhne síť.

    Výhoda je, že u tohoto způsobu je jedno, jak se Diamond k Internetu dostane. Při použití prográmku NoData se dá GPRS vyřadit z hry a místo toho se spojit přes Wifi. Vypadá to stupidně, ale mě to jednou už to pomohlo. To když na vnější WiFi notebook neviděl, strčil jsem zařízení do okna, spojil je s wifinou a do noťasu to jelo přes BT.

    Dopředu upozorňuji na podivné chování telefonního modulu. V principu je možné se na mobil dovolat pokud přes něj zrovna netečou data. Když člověk mluví, počítač je odpojený. Pokud jsou data aktivní, telefon se může hlásit jako nedostupný. To platí u GPRS/EDGE, u HSDPA telefon funguje normálně (záleží od toho čtverečku nahoře, zda je v něm G, E nebo H).

    Jinak pro tyto účely je dobré si asi za stovku koupit další USB kabel a mít ho v tašce. Ono aktivní BT je ve stavu vymlátit baterku za půl dne. Přes kabel to nejenže nehrozí, ale zařízení se ještě dobíjí. Postup je stejný (akorát je třeba zvolit si ve Sdíleni internetu USB) a v PC už není třeba nic bastlit, naběhne to samo.

    Jinak pozor, někdy to odpojování může mít na svědomí i operátor (viz třebas zde) - už jsem se setkal i s tím, že bylo zbastlené nastavení jedné BTS...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    91

    Ahojky,
    jen k tomu dotaz, toto plati za pouziti tarifu plneho internetu, nebo se da pouzit v pripade jako u T-mobile Surf+ --- Internet v mobilu a pomoci toho se spojit?
    Dik za odpovedi..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Tarif s tím nemá co dělat. Jde pouze o jinou techniku spojení. Protože se datové služby GPRS/HSDPA stejně účtují podle objemu připojení, jeho "délka" na to nemá vliv. A upřimně řečeno, kupa služeb v telefonu to rovněž vůbec neřeší (A-GPS, počasí, atd.) a připojuje se automaticky - jediným upozorněním je malé písmenko u indikátoru signálu. U tohoto připojení počítače se pouze namísto simulace klasického modemu přímo propojí síťové služby "velikých" a "malých" Windows...

    Jediné so má v tomhle směru smysl připomenout, je vypnout si na notebooku automatické stahování updatů a podobné fičury, protože to je při troše stěstí (Service Pack) ve stavu poslat do kolen omezený objemový limit. A pokud je to v zahraničí nebo za bubáky obecně, poslat do kolen i bankovní účet .

    Odpojit se dá takto připojený internet stejně dobře z počítače (třebas pravé tlačítko myši nad ikonkou sítě + Disconnect), nebo ze zařízení - ten samý prográmek Sdílení a Odpojit. Což má ve výsledku ten samý účinek, jako odpojení toho dial-upu *99 ...

    EDIT: Jenom připomínám, že Surf+ má data zdarma pouze pro služby přes port 80 (obecně HTTP), ale to se zde již diskutovalo jinde... V tomto ohledu je ale úplně putna, jak je propojený telefon a PC...

    EDIT2: Jé a až teď jsem se přistihl, že jsem vlastně nevysvětlil, proč si myslím, že by tohle mohlo vyřešit to odpojování. Ono totiž to volání na *99 základnová stanice (BTS) může hodnotit jako obyčejný hovor, ovšem s nízkou prioritou. Takže stačí nový telefonující v již plné buňce a tohle spojení letí jako první (když je to připojené tohle, na rozdíl od klasického hovoru to neznamená, že operátor vydělává - na délce spojení zde nezáleží).

    Je dost možné, že smartfony si otevírají datové sloty GPRS přímo (ne jako hovor) a obsazxenost BTS se pak projevuje pouze snížením rychlosti - u T-Mobilu občas na nepoužitelnou úroveň). Když přes GPRS/EDGE netečou data, ve skutečnosti může stanice ten slot použít pro hlasový hovor a až v momentě, kdy počítač (telefon) zase něco chce, opět otevře jiný volný slot pro data. Je to vidět na občasných "zákysech" datového spojení, když člověk třebas spustí browser po delší nečinnosti. U dialupu uzavření slotu (ergo ztráta spojení s APN) vede k tomu, že PC vyhodnotí dialup jako spadlý a celé se to rozpojí. U sdílení internetu to počítač vůbec neřeší, celá režie spojení s internetem se přesouvá do zařízení. Takže počítač nanejvýš pindá, že daná služba (stránka) není k dispozici. Jakmile ale zařízení znovu získá slot stačí refresh, a všechno zase běhá.


    Mimochodem, tohle ale platí pro všechna zařízení WM 6.0 a výše (Pro i Standard), takže celé vlákno přesouvám tak, aby jej našli i ostatní. Předpokládám, že si uživatelé jiných zařízení najdou svůj manuál sami a místo Diamondu si sami domyslí název svého zařízení všude, kde je zapotřeby...

    Odkaz ve fóru Diamond zůstane ještě měsíc.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 02-12-2008, 11:18
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-10-2008, 17:14
  3. HTC CRUISE a připojení k netu přes notebook
    Od hym v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 13-07-2008, 09:54
  4. Sony Ericsson K750i + Asus A636 = bluetooth připojení k netu přes GPRS
    Od freebird v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2006, 15:56
  5. Problém s odpojováním připojení s Nokia 6234 a Acer N310
    Od timmynovak v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-07-2006, 10:04