Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 33 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 491

Téma: HTC Touch Diamond II - ROM, flash a ladění...

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    Zdravím všechny, doufám že spokojené, majitele tohoto přístroje.

    Protože se začínají objevovat první dotazy ohledně nových ROM, dovoluji si založit vlákno na toto téma.

    Takže k věci:
    Jako první je potřeba nahrát HardSPL.Více info je tady. Bez HSPL není možné nahrát žádnou neoficiální ROM.

    Nové ROMky se objevují na XDA DEVELOPERS.

    Potom, co máte ROM staženou jsou 2 způsoby, jak ji nahrát do telefonu. První způsob je připojit Diamanta k PC a synchronizovat pomocí ActiveSync (Windows XP) nebo Windows mobile device center (Windows Vista, 7). Potom, co máte telefon připojen a synchronizován, můžete spustit update ROM. Ve stažené složce s ROM je soubor ......RUU.exe a ten stačí spustit a postupovat podle instrukcí na obrazovce.

    Druhý způsob je nahrání ROM z paměťové karty. Ve stažené složce s ROM je soubor .nbh. Ten přejmenujte na topaimg.nbh a tento přejmenovaný soubor nakopírujte na paměťovou kartu(přímo do složky Storage Card, ne do žádné podsložky). Potom stačí stisknout a podržet tlačítko
    vol down + stisknout soft reset
    . Tlačítko Vol Down musíte pustit, jakmile se objeví bílá obrazovka čímž se dostanete do Bootloaderu a postupovat podle intrukcí na displeji.



    Snad nemusím zmiňovat, že nahráním neoficiální ROM může být problém s uplatněním případné záruky.:!: :!: :!: :!: :!:


    Zde uvádím link na stránku, kde vychází nové ROMky

    Zde je link na nová RADIA.






    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    Moje zkušenosti s UDK TOPAZ R0 Win 6.1

    ROMka je mnohem rychlejší než originál WWE, ale nejde počeštit TF3D. Asi byly odmazány některé jazyky (možná všechny) kromě ENG pro zmenšení ROM.
    Chybí zde služby ze SIM (GSM Banking atp.) a v opeře nefunguje hardwarový zoombar, což je částečně řešeno hotfixem, který do levého dolního rohu přidá softwarový zoombar.Taky byl vydán gafický ovladač pro zlepšení chování fotoaparátu.
    Volná paměť ROM po flashi - cca 320 MB
    Volná paměť RAM po flashi - 103 MB
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    Takže po několika denním zkoušení různých ROMek jsem nakonec ponechal [PDACorner - WWE] X-Treme.V2 win 6.1.
    Tahle romka je velmi rychlá, čeština není odmazaná, takže touch flo jde pohodlně počeštit.
    Zatím jsem nenarazil na jediný problém.
    Celkově mi připomíná ERŽIKU na Diamonda I a troufám si říct ( snad se Adow neurazí),
    že je stabilnější.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    126

    Já mám Tom.Topaz v1.1 a spokojenost. Na žádný bug jsem nenarazil, dokonce mi to začalo ukončovat mabíjení jak má.
    Včera jsem nahodil Radio 3.44.25.27. tak budu porovnávat výdrž a spol.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    Od dnešního rána testuji UDK Topaz R0 s win 6.5.Mimo toho, že po nahození Romky nefunguje zoombar v Opeře jsem na nic nenarazil.
    Po nainstalování grafických ovladačů je vše OK.
    PS: neví někdo, jestli je možné do oblíbených záložek na home screenu dostat záložky z Opery?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    Tak po dvoudení intenzivní masáži diamonda jsem nakonec usoudil, že windows mobile 6.5 mi vůbec nesedí. Chybí mi možnost nějaké kustomizace a ani desing se mi moc nelíbí. Celé Chromium mi přijde takové chudé, na to, kolik to zabírá paměti RAM bych čekal mnohem více.
    Nějaké úpravy sice jsou možné, ale pouze editací XML syntaxe. Časem snad machři z XDA vymyslí nějaký kustomizační prográmek.
    ROM jako taková je velmi stabilní, nemusel jsem dělat žádný softreset až tehdy, když byla zahlcena RAM.
    Tohle mne celkem překvapilo. Je pravda, že jsem pořád něco spouštěl, nastavoval atd. ale každý večer jsem musel dělat softreset, protože zůstalo volných asi 50MB RAM a zpomalení už bylo znatelné. Nevím, jestli je to problém pouze této romky nebo today pluginu Chromium obecně. Máte s tím někdo zkušenosti ?
    Zatím se asi vrátím k EXTREME V2, ta je dle mého názoru zatím nejlepší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    Tak jsem nahrál romku PDA Corner Extreme v3. Byly opraveny drobné chyby z v2 jako duplicitní zástupci některých programů, zoombar
    funguje kde má a tak jak má a v opeře dokonce podporuje funkci wrap text.
    S pamětí ram se mi zatím nepodařilo dostat pod 100 MB, takže celý systém je velmi svižný.

    PS: Nezkoušel někdo UDK Topaz R1 s manilou?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    BananaYoe_ce4you
    Guest

    Zdravím měl bych pár dotazů ohledně vyladění diamonda 2.
    1 - zajímalo by mě jak lze změnit spodní dvě tlačítka na displeji která jsou standartně nastavená na telefon a fotoaparát. Chtěl bych si tam umístit třeba kontakty nebo správce komunikací.
    2 - jak odstranit a nahradit z nabídky start první 4 políčka ( výchozí, lidé, kalendář, nastavení) tyto políčka jsou pro mě naprosto zbytečná a rád bych je nahradil jinýmy.
    3 - lze upravit položku Akcie aby našla běžný forex jako měnové páry EUR/USD atd. a nebo například americkou lehkou ropu nebo ropu BRENT atd. prostě nějaké info o tom tak to poladit.

    To by bylo zatím asi vše. Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    4

    Takže k bodu 1) použij nějakou aplikaci na upravu registru(pro správce komunikace) jdi na:
    - \HKLM\Software\HTC\Manila a zde změň:
    1) Hodnotu HomeRSKArguments na \Windows\CommManager.exe
    2) Hodnotu HomeRSKPath na \Windows\CommManager.exe
    3)Hodnotu HomeRSKText na Komunikace

    K bodu 2) použij zase aplikaci na upravu registru a jdi na:
    - \HKLM\Software\HTC\Manila\ProgramLauncher\0 - zde změň IsReadOnly na hodnotu 0
    - \HKLM\Software\HTC\Manila\ProgramLauncher\1 - zde změň IsReadOnly na hodnotu 0
    - \HKLM\Software\HTC\Manila\ProgramLauncher\2 - zde změň IsReadOnly na hodnotu 0
    - \HKLM\Software\HTC\Manila\ProgramLauncher\3 - zde změň IsReadOnly na hodnotu 0
    pak udělej Softreset a programová nabídka bude odemčena pro odstranění ikon výchozí, lidé, kalendář, nastavení

    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    0

    Jde nějak softwarově zesílit sluchátko ?? Mám ho naplno a přesto prd slyším v autě. Je to slabina tohoto telefonu. :no:
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    4

    Tak si to přepni na reproduktor .. )
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    0

    To je sice řešení, ale ne vždy se hodí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    4

    Tak použivej sluchátka,zatím jsem nikde na net unenarazil kdo by takhle softwarově zvyšoval hlasitost lsuchátka možná to někde bude .. ale fakt netuším
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    0

    Někde v registrech by to mohlo být, ale netuším, kde to hledat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Zvyseni hlasitosti sluchatka neni otazkou registru,ale modifikaci souboru AudioPara3.csv ve slozce /Windows.
    Zde ho prikladam zabaleny v Raru.Rozbalit a nakopirovat AudioPara3.csv do slozky /Windows (potvrdit prepsani puvodniho souboru) a SR.
    Pro prepsani je potreba napr. Resco Explorer(staci trial verze).Standartnim průzkumnikem jej neprepisete.
    Nemusim pripominat,ze pred jakymikoliv upravami je dobre dany originalni soubor zalohovat
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 33 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC Touch Diamond - ROM, flash a ladění...
    Od JecminekMaselnik v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 1434
    Poslední příspěvek: 21-08-2014, 14:14
  2. HTC Touch HD - ROM, flash a ladění...
    Od JP_ce4you v sekci Touch HD
    Reakcí: 999
    Poslední příspěvek: 11-01-2012, 15:35
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-07-2009, 21:34
  4. HTC Touch Diamond - flash na verzi ROM 1.93.xxx
    Od cednicek v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-11-2008, 23:38
  5. Koupit HTC Touch Cruise (HTC P3650) nebo HTC Touch Diamond?
    Od Vitezslav2_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-08-2008, 19:32