Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: FM Radio a RDS-TMC bez headsetu pro zařízení od HTC

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    Dobrý den,
    jelikož se mi povedlo zprovoznit FM radio bez originálních sluchátek tak předkládám stručný návod jak na to. Přes víkend zapracuji i na RDS-TMC s programem Hyper GPS.
    Jestli tu už takové téma je, tak se omlouvám a žádám moderátory o smazání.

    Ke zprovoznění je potřeba konektor HTC EXT USB nebo originální sluchátka od HTC, které ovšem položí oběť této věci (jako v mém případě).
    Přikládám také schéma, které mi sehnal zdejší guru Pavel Koza zacož mu ještě jednou děkuji.
    Jediné, co je třeba ubastlit je vyvést "kus drátu" z pinu číslo 7, v mém případě jsem použil vnitřní žílu z obyčejného televizního koaxiálu (bez vnějšího stínění).
    Fungovalo mi to i se 40cm dlouhou licnou o rozměrech 7x0,25mm.
    Po připojení této antény už FM radio nevyžaduje připojení sluchátek a můžete ho pustit přímo do reproduktoru. Jde jen o úroveň signálu a ne o sluchátka jako taková, aby se radio rozjelo.
    Ze schématu je jasné, odkud je potřeba vyvést anténu.

    Přes víkend ještě dám vědět, jak to vypadá s TMC, ale myslím, že pokud jede radio, tak TMC by mělo jet taky:yes: .




    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Super příspěvek, už je i na hlavní stránce
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Já sice nemám Diamonda2, ale na HDčku mám 3,5 jack, na který jsem připájel jen jeden drát (stínění) což slouží jako anténa.
    FM rádio i TMC v navigaci funguje na 100%.
    Stejně tak to funguje i na klasické stereo sluchátka, které přiojím stejným 3,5 jackem na HDčko.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    91

    Tohlensto me celkem zajima,ale jeste mi reknete,jak resite napajeni,protoze navigace vydrzi max 2h na baterii,ale pokud je antena pripojena nelze nabijet,ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    Přes týden se na to mrknu.
    ¨Budu kupovat redukci HTC 3 in 1 a anténu nějakým způsobem připájím do této redukce.
    Potom bude možné mít anténu a zároveň nabíjet.
    Zatím jsem to měl provizorně na konektoru od sluchátek abych to vyzkoušel.
    Jakmile bude hotovo, tak sem postnu návod i s fotkama.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Ušetřím tě zklamání. Tahle redukce má anténu napojenou na ten obyčejný - nabíjecí - miniUSB (neptej se mě proč). Ve vývodu USBext NENÍ. Na druhou stranu, možná to budeš mít jednodušší... Stačí zapojit nabíječku a napolohovat její kabel.

    EDIT: Zapoměl jsem dodat, že aby byla čínská pomsta imperialistům dokonalá, ta USBext zdírka pro změnu nenabíjí....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    To je pro mne celkem nepodstatný detail.
    Stejně celou redukci rozkuchám, přepájím co bude potřeba a anténu vyvedu přímo z těla té redukce.
    Chci ji vyvést tak, aby byla odnímatelná, abych mohl redukci používat i pro připojení jiných sluchátek bez nutnosti tam mít tu anténu připojenou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    0

    A proč nepoužiješ - HTC Multifunkční audio kabel (YC A300) ? Je levnější a má tyto konektory :
    • Mini USB síťový konektor
    • HTC ExtUSB standartní sluchátkový konektor
    • 3.5mm audio konektor (s in-line mic podporou)
    • 2.5mm audio konektor (s in-line mic podporou)
    • kontrolku připojení



    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    Škoda Bohušu, že jsi nenapsal dřív, dnes ráno mi sunnysoft odeslal redukci 3 in 1.
    O tom multifunkčním audiokabelu jsem nevěděl, určitě bych ho koupil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Při koupi přes internet máš zákonné právo nepoužitou věc a v neporušeném obalu vrátit zpět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    52

    qwido: toto jsem aplikoval na Diamondu už dříve s kombinací autonabíječky jediné co není funkční jak má je TMC a současné nabíjení,nabíječka prostě nák odruší signál TMC,tak prostě nabíjet a zároven chytat TMC není možné.

    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00325151_konektorhtc_jeSp.jpg 
Zobrazení: 68 
Velikost: 19.2 KB 
ID: 10519  
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    Nezkoušel jsi hodit do napájení odpor pro linearizaci
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    81

    No nerad se vkladam do technicke diskuse, ale treba vam tu pomuzu, dnes mam za sebou 800 km s Diamondem 2 a TMC. K Diamondu jsem mel pripojenou redukci z Sunnysoftu (to 3 v 1, ten pulkruhovy vytvor) no a do toho zapojenou nabijecku a vedle zapojene hndsfree hozene na palubovce a jelo to paradne... Vse fungovalo. Jen v IGU 8 jsem musel vypnout skin Dimka, ci jak se to jmenovalo, protoze to hazelo fatal errory... Ale vlastni TMC RDS me vyslovene zklamalo, Rano jsem jel na Brno po D1, mel jsem radost jak malej kluk, ze se mi na mape ukazal modry pruh, se znackami zuzeni a opravdu se neco delo. Pak bohuzel az do Ostravy se nic zvlastniho nedelo. Kdyz sekali travu, ci lepili diry, tak se to tam vubec neukazalo. Me zdeseni nastalo cestou zpet. Jel jsem schvalne do Prahy pres Hradec. V Olomouci me to tvrdilo, ze vyjezd na Mohelnici je uzavreny a chtelo mke to vest po zdejsich pesinkach, samozrejme jsem to neposlechl a svete div se, projel jsem bez problemu, jen asi tri kilometry za Olomouci opravovali most a bylo to tam svedene do jednoho pruhu. Dale na vyjezdu z Mohelnice na Trebovou pokladali koberec, kyvadlovy provoz a navigace pro zmenu nic, dale u Studene Loucky opet kyvadlovy provoz a navigace opet nic, dale to hlasilo omezeni ve Vysokem Myte, kde nebylo pamatky ani po delnikach a uz vubec ne po nejakych znackach. No ale nejvetsi sok me cekal pred Prahou. Uz nekde u Holic to na me pisklo, ze je problem na D11 u Bristvi. Podebrady-Praha. No jel jsem po dalnici a asi na sestem kilometru byla prace na dalnici a asi s nehodou, protoze to stalo az na Cerny Most. Jeste jsem si to zvetsil u sebe v navigaci a ta tvrdila, ze jsou dve nehody za sebou, ale ve smeru do Prahy o smeru na HK navigace nemela ani paru a tvrdila, ze tam nic neni. Ja jet na HK, tak Diamond i s IGEM lezi ve skarpe.... Tak mam pocit, jestli tam nekde nesedi blondyna (jinak je mam vcelku rad), ktera se vratila z au-pair z Velke Britanie a nekoukla se jak se jezdi v Cechach..... Pak mi to zpetne doslo, zenekolik situaci bylo i rano na D1.... Vzdyt existuje portal zelene vlny, kde to snad uz podrobneji nemuze byt..... Tam to meli spravne.. Prominte za OT, ale musel jsem se vypsat.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    Takže jak jsem slíbil, postuji návod, jak zprovoznit FM radio a RDS TMC bez headsetu.

    Bez možnosti nabíjení je možné fungování i s originálními sluchátky s tím, že pro dobrý signál se odřízne svrchní černá izolace z káblíku kde je kolem vnitřích žil po celém obvodu "stínění", které má funkci antény (s anténou integrovanou ve sluchátkách je signál místy opravdu mizerný). Na to stínění se připájí nějaký drát o délce asi 1m.
    Takto je vše funkční bez nenávratného zničení sluchátek.

    Je také možnost konektor uštípnout a na příslušné drátky připájet anténu a napájení z autonabíječky.
    Takto je zapojení kompaktnější a nikde "netrčí" sluchátka. Headset je samozřejmě potom nenávratně zničen.

    Třetí možnost, kterou jsem použil i já, je koupit redukci tuto, nebo tuto a anténu integrovat do redukce.
    Já jsem použil tu první redukci. Rozebrat ji je velmi jednoduché, bál jsem se, že bude zalisovaná a tvořit monolit ale zezadu pod nálepkou jak jinak než Made in China jsou jen 3 šroubky. Nejjednoduší je anténu vyvést s místa, které je vyznačeno na fotkách.
    Osobně jsem vypájel konektor pro sluchátka (které nepoužívám a při pokusech stejně padly za oběť ) a místo něho jsem přidal konektor ze starého ventilátoru z PC. Na anténí kabel jsem dal protikus a takto je redukce bez antény použitelná pro sluchátka s 3.5 mm jackem.
    Jako anténu jsem použil 2m dlouhou vnitřní žílu z televizního koaxiálu.
    Doufám, že je návod srozumitelný a bude někomu užitečný

    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00325221_IMAG0035_xse5.jpg 
Zobrazení: 64 
Velikost: 375.7 KB 
ID: 10521   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00325221_IMAG0036_4xj9.jpg 
Zobrazení: 64 
Velikost: 435.2 KB 
ID: 10522   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00325221_IMAG0037_NI6T.jpg 
Zobrazení: 62 
Velikost: 467.4 KB 
ID: 10523   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00325221_IMAG0042_SNY.jpg 
Zobrazení: 72 
Velikost: 567.3 KB 
ID: 10524   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00325221_IMAG0043_JE1P.jpg 
Zobrazení: 73 
Velikost: 519.3 KB 
ID: 10525  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    70

    To jindrapro:

    Naprosto chápu Tvé zklamání, ale u nás je TMC teprve v plenkách, takže je potřeba lecos tolerovat.
    Za pár let to snad bude lepší
    No, snad to bude dřív :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Hlasitost Headsetu
    Od scheescha_ce4you v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-06-2010, 10:06
  2. Přehrávání hudby v bt headsetu
    Od tosr v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-08-2009, 19:58
  3. FM Radio bez antény - headsetu
    Od vario v sekci + Registry
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 17-11-2007, 08:21