Upřednostnění WiFi před edge
Nedávno jsem se nutně potřeboval připojit na internet přes diamonda. V NoData mám nastaveno aby se mi mobil nepřipojoval na edge. Zapnul jsem WiFi a našel asi 3 sítě bez zabezpečení. Připojil se na jednu ale WiFi na internet jsem se nepřipojil. Myslím že problém je v tom že se chtěl telefon přednostně připojit na edge ale NoData to nedovolil ale na WiFi už nedošlo...prosím o rady...
mam NoData a WiFi se mi pripoji naprosto bez problemu a provede sync s exchange. problem bude spis jestli sice bez hesla ale chrani se podle MAC adresy coz mam treba ja doma. v praci mam WPA2-PSK s AES a take bez problemu
Tak nějak to asi bude. Ověřit to můžeš tak, že úplně vypneš GSM a zapneš Wi-Fi. To, že u wifiny není symbol zámečku ještě neznamená, že se k ní můžeš připojit a že se také připojíš.
Podle mě ani NoData není v tomhle případě potřeba, Diamond se nepřipojí přes GPRS ani EDGE, když má k dispozici WiFi. A na samotnou správu WiFi připojení doporučuji free program WeFi, u kterého vždycky přehledně vidíš, k jaké síti jsi nebo nejsi připojený...