Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 58

Téma: Rhodium (HTC Touch Pro2) - čeština na HW klávesnici

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Zdar,
    tak jsem si trochu hrál s Rhodiem a zjišťoval, jak počeštit HW klávesnici.
    Nejjednodušší způsob je nahrát přiložený soubor (nezapomeňte po stáhnutí přejmenovat!) eT9.Rhodium.wwe_cze.kmap.txt do adresáře Windows a v registry opravit záznam HKLM\Software\Tegic\eT9\Ime\KeyboardLayouFiles\07F F. Jako hodnotu vložte název kopírovaného souboru.

    Po restartu bude možné psát české znaky přes klávesu Fn.

    Soubor eT9.Rhodium.wwe_cze.kmap.txt obsahuje definice jednotlivých kláves i s instrukcemi, takže editace je vcelku jednoduchá. Co nefunguje je definice pro znak při podržení klávesy. V systému má bohužel přednost autorepeat, takže tahle volba se neuplatní.
    Pamatujte, že definiční soubor je třeba jej ukládat v UNICODE. Poznámkový blok ve Vistách to zvládne, případně použijte nějaký rozumný textový editor jako třeba PSPad.

    Tohle řešení není dokonalé. Rhodium narozdíl od Raphaela má méně kláves. Díky tomu se některé znaky, které měly samostatnou klávesu, přestěhovaly na normální písmenka.

    Proto jsem přemístil + a - na klávesy K a L. = pak na P.

    Po této úpravě nebudou z HW klávesnice fungovat , £, _, ' a ". Tyhle znaky napíšete přes mapu symbolů pomocí kláves Fn SYM. Takhle napsané to zní složitě, ale jakmile budete mít tu klávesnici před očima, bude to jasné.
    Volba vyhozených kláves vychází z mých potřeb psaní na klávesnici. Pokud například častěji používáte uvozovky než rovnítko, nic vám nebrání si uvedený soubor zeditovat k obrazu svému.

    Edit 3.6.2009:
    Zapomněl jsem na Ň, které jsem umístil na klávesu B a Ú, které je teď na G. Přiložený soubor jsem opravil.

    Edit 4.6.2009:
    Inspirován lelouchem jsem přidal na Fn Q tabulátor.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Do tohodle se zamíchám, přinejmenším proto, že jsem musel podobný problém řešit u s740 Rose (což mě donutilo prostudovat toho hafo o abecedách i driverech HTC). Druhým důvodem je, že mne Pro 2 zajímá (zatím jenom platonicky).

    Termitre, vím co je to za práci a tohle bylo hodně rychle... (To byla pochvala.) Nicméně si myslím, že by si to do budoucna zasloužilo trochu víc. Takže milí Proisté2:

    • Prosím, pošlete sem někdo pokud možno co nejkvalitnější foto klávesnice toho zařízení, které jste koupili. Diskuse a mé starší podklady naznačují, že klávesnice se mohou svým rozložením mírně lišit zařízení od zařízení. Každý, kdo najde nějakou odlišnost, dejte vědět, ať je jasné, jaké další verze je třeba udělat.To značí bez odlesků, s jasnými znaky na klávesách a pokud možno ofocené z 90 stupňů (aby to nebylo šišaté). Pomocí dopisování do této fotky můžeme pak všichni předkládat nové varianty, které budou potřeba.
    • Posílejte sem návrhy, jak byste chtěli, aby klávesnice vypadala/chovala se. Předesílám, jak se zdá, ne vše půjde splnit, ale kdo ví?
    • Pokud máte nějaké speciální požadavky (symboly atd.), dejte vědět. Netýká se Slováků - nebojte sa, slovenskú klávesnicu zvládneme štandardtne.
    • No a nakonec, budou potřeba testeři. Já platonik přitom třebas Pro2 vůbec nebudu vlastnit, takže prosím, zkoušejte a dejte vědět všechno, co nefachá jak má.

    Berte to tak, že tohle za nás nikdo neudělá. Podle hesla: Pomož si, i Pánbůh ti pomůže...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Ta klávesnice vypadá přesně takhle. Kontroloval jsem to znak po znaku. Akorát ta fotka je barevně ujetá do červena. Klávesnice je čistě stříbrná.

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    0

    Velká škoda je, že nejde prostě použít Mobilnaut SYM, ten to na Raphaelovi rešil inteligentně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Definiční soubor pro "rotaci znaků" v adresáři Windows je připravený. Třeba to nějak půjde zapnout. Ale moc šancí nedávám, u Raphaela to taky nešlo.

    No, já osobně preferuju psaní písmen s diakritikou přes Fn, takže tím je pro mne čeština na HW klávesnici vyřešená.
    A SW klávesnice česky taky umí (podržením příslušného písmena).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Jinou variantou třebas může být standardní české/slovenské naložení a přes Fn se budou psát v horní řadě číslice a speciální znaky tím pádem zůstanu tam kde jsou, zde by měla jít ošetřit automatická změna jazyka atd...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    6

    Kam zmizlo tlacitko "tabulator" ? Vyuzivam ho velmi casto na prechod medzi polozkami. Pripadne aka je ina nahradna kombinacia ?
    Aku mys je mozne pouzit k tomuto pda ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    622

    pouzivej sipky na prechazeni mezi polockama (vetsinou staci sipka dolu), tab tam neni .. chvili me to trvalo ale uz sem si zvykl

    asi nejvetsi problem me delalo kdyz sem vybiral pri SMSkach, nebo mailech kontakt, tak ten se zase nepotrvzuje sipkou (v minulosti sem pouzival ctyrsmerny ovladac) ale pro zmenu se musi pouzit ENTER
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Ten křížový ovladač mi taky sem tam chybí. Proto bych uvítal alespoň softwareovou klávesnici pouze se šipkama a tlačítkrm OK. Poptávám ho v jiném vlákně, bohužel zatím bez reakce.

    Na druhou stranu máme velikou obrazovku, která je prudce návyková. A to za absenci křížového ovladače podle mne stojí. :c)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2005
    Příspěvků
    622

    Citace Původně odesláno od Termiter
    Na druhou stranu máme velikou obrazovku, která je prudce návyková. A to za absenci křížového ovladače podle mne stojí. :c)
    no treba zrovna to zooom listu bych klidne ozelel ... pouzivate to nekdo?

    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Než se pustím do něčeho dalšího - můžete někdo zkusit přiložený soubor? Vzhledem k malé využitelnosti Q v češtině jsem zkusil tabulátor přesměrovat na něj. Nicméně při podržení klávesy by to mělo Q napsat - jinak jde o tu samou klávesnici od Termitra. Nezapomeňte ve smyslu jeho návodu změnit tu hodnotu registru na nový název.

    Podle toho definičního souboru drivery TAB znají, tak to možná klapne. A pak se juknu na ten zbytek a další varianty...
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Hodnota klávesy pro podržení se neuplatní, protože přednost má autorepeat.
    Kdyby to fungovalo, klávesnici bych býval definoval úplně jinak... :?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    OK, dík, zapomněl jsem... Případně to pořeší Fn...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Tak jsem se nechal inspirovat a tabulátor jsem přidal na Fn Q.
    Já při psaní Q používám častěji než tabulátor. Ale změnit si ten definiční soubor může každý k obrazu svému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Takže pokud jsem pochopil správně, to písmeno a tabulátor se vedle sebe snesou (což vzhledem k rozdílným definičním tabulkám není tak samozřejmé...)

    Jistě - může si to upravit každý. Jenomže to zdaleka není jenom o záměně písmenek (pokud pominu fakt, že to zdaleka nezvládne každý). Když se pro jednou povede vyřešit CELÉ naložení 2-3 verzí českých, slovenských, a případně programátorských klávesnic, vyplatí se pak případně zplodit i CAB a je pokoj - a každý to pak vyřeší za pár minut. Ono každý má poněkud jiné potřeby a dobře naložená klávesnice je mnohem univerzálnější.

    Nic proti tvému přístupu (tohle vyhovuje mě, berte nebo nechte být), ale zde jde trochu o víc - pár variantních klávesnic s fotkama naložení a případně i automatickou úpravou registrů. Jinak to budou všichni bastlit na koleně do alelujá...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ceska ROM pro Touch Pro 2 Rhodium
    Od petross v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-01-2010, 14:30
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-09-2009, 16:10
  3. Rucne spustanie Touch Flo 3D v Touch Pro2
    Od Bobob v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-06-2009, 22:40