Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 58

Téma: Rhodium (HTC Touch Pro2) - čeština na HW klávesnici

  1. #16
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Však já se nebráním komplexnímu přístupu. Ale zatím jsi jediný, kdo uvedl nějaký návrh na změnu rozložení.

    Já Rhodium používám, a tak potřebuju už teď psát česky. Budu jen rád, když bude na výběr mezi více rozloženími. Vždy to bude nějaký kompromis, tak ať si každý vybere to co mu vyhovuje.

    Pokud mi někdo pošle další funkční rozložení kláves, rád ho uveřejním v prvním příspěvku, ať je vše pěkně pohromadě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    Diky moc za tuhle vychytavku :-) Funguje bajecne, akorat:

    Je mozne ze mi na bluetooth HW klavesnici (externi) prestaly fungovat nasledujici znaky?
    Kód:
    !@#$%^&*()
    Ja prave nevim, jestli to fungovalo predtim nebo ne a do jake miry na to ma nastaveni klavesnice vliv. Take mi nefunguje
    Kód:
    > <
    Vsechny tyto klavesy se pisou se SHIFTem. Ale napriklad |, ktere se pise taky se shiftem funguje.

    Prehozeny Y a Z a par dalsich jsem si opravil (jsem zvyklej na anglickou variantu) :-)


    Predem diky za odpoved.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    japao_ce4you
    Guest

    tak jsem udelal cab verzi qwerty
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Stačí u toho svého příspěvku po odeslání kliknout na Soubor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    neporadil by mi nekdo jak premapovat urcity klavesy z externi bluetooth hardwarove klavesnice? Zjistil jsem, ze kdyz nainstaluji AEKMap, tak musim nainstalovat nejaky .cab, ktery vypne eT9 (tzn ty klavesnice posilane sem prestanou fungovat), aby AEKMap vubec fungoval (viz zde). Tim jsem schopen docilit spravne funkce externi klavesnice, ale zase mi nefunguje ta klavesnice odsud. Muj vysneny cil je mit zaple eT9, pouzivat klavesnici odsud a premapovat tech 10 nefungujicich klaves (!@#$^&...) na hardwarove klavesenici. V podstate by mi stacilo mit TAB na FN+Q, i ty cesky znaky bych ozelel.

    A mimochodem proc mi prakticky vsude FN+Q funguje jako 4 mezery? To je asi vlastnost tech programu, ze? Uvital bych preskakovani mezi ovladacimi prvky a v pocketty doplnovani nazvu souboru/adresaru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    381

    Na podporu externí klávesnice zkus: IKPortable.arm.CAB. (InterKey Portable).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    153

    Jak přidám třeba na Fn + F podtržítko? Nejak to nechapu..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    29

    Taky se přimlouvám za návod jak si sám upravit to rozvržení klávesnice! Uděla jsem pár pokusů a přestalo mi tlačítko FN fungovat úplně(
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    32

    Byl jsem z TyTNaII velmi zvykly na tlacitko OK na HW klavesnici. Neslo by treba tlacitko s obalkou nejak premapovat na OK a obalku nechat na stisk s tlacitkem FN+obalka? Nezabyval se tim nekdo? Netyka se to sice cestiny, ale myslim, ze to sem celkem patri.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    Zdravím,
    vzhledem k tomu, že se v tomto fóru trochu ztrácím, co se týče té češtiny, chtěl bych se zeptat na úplně základní informace. Pokud mám TP2 s českou lokalizací...:

    1. Je tam "out of the box" česká T9? Pokud ne, dá se doinstalovat?
    2. Píše horní řádek české znaky, tak jako klasická PC klávesnice? Pokud ne, jaký vliv má lokalizace na qwerty klávesnici, má-li nějaký?
    3. Bude české znaky psát externí Bluetooth klávesnice (přímo pátou řadou tak, jak je to na klasické české PC klávesnici (klávesnici mám od HP, u mého iPAQa to funguje))?
    4. Dá se vypnout lokalizace systému a nechat zapnutou pouze lokalizaci klávesnice (resp. textového vstupu)?

    Moc díky za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Zdar,
    1. Nerozumím otázce.
    2. Ne.
    3. Nevím, nemám BT klávesnici.
    4. Nedá se vypnout, ale to není potřeba.

    V základu bez lokalizace totiž SW klávesnice umí české znaky podržením klávesy. Lokalizce od SS neřeší češtinu na HW klávesnici.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    Díky za odpovědi. Něco je mi jasnější, něco naopak méně, takže zeptám znova :-)

    První otázku jsem myslel tak, že pokud si koupím TP2 s českou lokalizací, zda tam bude zároveň nainstalována česká T9 nebo jestli si jí musím nějak pokoutně shánět jinde.

    Druhá otázka trochu obecnější. V čem všem spočívá česká lokalizace od SS (tedy TP2 zakoupené s českou lokalizací).
    Pochopil jsem, že počešťuje systém a Touch Flo a že se to nedá vypnout. Tedy, pokud koupím českou verzi, systém v angličtině legálně mít nemůžu. Je to tak?
    A co dalšího tedy česká lokalizace dělá?

    Moc díky.

    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    147

    Aha. :c)

    Ohledně české T9 ať prosím odpoví někdo, kdo českou lokalizaci používá. Já to nejsem.

    Lokalizace od SS je počeštění systému, všech menu a podobně. Taky ti nainstaluje českou SW klávesnici a dělá i podporu pro takovou tu kreslící klávesnici atd.
    Vypnout po nainstalování nelze, ale můžeš udělat hard reset, tedy uvést PDA do továrního nastavení a pak se tě zeptá, jaký chceš mít jazyk. Když dáš EN, tak se SS nenainstaluje. Tak to používám já.

    HW klávesnici SS neřeší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    U CZ verze (Sunnysoft) lze psát české znaky na integrované hardwarové klávesnici stejným způsobem, jako na softwarové, tzn. podržením tlačítka a následným výběrem ze znaků s diakritikou. Teď jsem na to koukal, 100pro funkční u lokalizovaného systému.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    0

    Aha, takže můžu koupit českej, rovnou udělat HR a nechat to v angličtině. To tam pak ale asi nebudou ani ty české sw klávesnice, žejo? A po dalším HR se to znova zeptá a můžu tam dát češtinu?
    S tím vypnutím je to škoda. Mám iPAQ 214 a v něm lokalizaci od SS, ale dá se u ní nastavit, co chci lokalizovat a co ne. Takže systém mám v angličtině, ale sw. klávesnice mám české. Fakt tam ani v tom windowsím settings okně není nastavení InterWrite? na iPAQu je to nastavnení poměrně rozsáhlé. Dá se zapnout podpora HW klávesnic, nastavit jejich rozložení atd. atd.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ceska ROM pro Touch Pro 2 Rhodium
    Od petross v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-01-2010, 14:30
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-09-2009, 16:10
  3. Rucne spustanie Touch Flo 3D v Touch Pro2
    Od Bobob v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-06-2009, 22:40