Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: Windows Mobile 2003 Second Edition a VGA rozlišení

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    I když už je Second Edition na světě pěkných pár týdnů, zařízení s tímto systémem by se dala spočítat na prstech mimozemšťana známého jako E.T., a těch s VGA displejem je ještě méně. Tento článek se vám snaží přiblížit, jak se Microsoft vypořádal s nabídkou 4x větší plochy, než na kterou jsme všichni byli dosud zvyklí. A nic nezkazím, když řeknu už v úvodu, že já osobně jsem si to představoval tak trochu jinak...

    Přečtěte si celý článek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    6

    Mel bych par dotazu, ale pred tim jeste pridam nazor. S clankem souhlasim s vyjimkou toho, ze vetsi rozliseni (nebal bych se pouzivat slovo "ctyrikrat" misto "dvakrat" ... to rozliseni je opravdu 4x stejne jako pocet pixelu) nemusi vest k zobrazeni vice informaci. Naopak nikdy tomu tak neni u klasickych monitoru... nastavovane rozliseni s velikosti monitoru roste, coz je "samozrejme", pokud nechceme lustit pismenka a kazit si oci (s rostouci kvalitou tisku casopisu se take nezmensuje velikost fontu).
    Takze naopak je pro me prijemne prekvapeni, ze napr. ikonky na plose ci cudliky virtualni klavesnice nejsou 4x mensi. Na druhou stranu souhlasim s prasarnou ohledne obrazku v IE. :no:

    Budu vdecny za odpovezeni par dotazu, ktere snad pomohou k orientaci i ostatnim ctenarum.
    1. Existuje moznost ve Windows Media roztahnout obraz na cely display, jak je to bezne v PC?
    2. Nakolik bude mozne upgradovat second edition na budouci novou verzi Windows Mobile?
    3. Video bylo pousteno z pridavne pametove karty nebo z RAM... pokud z karty, pak by stalo za hrich testnou primo RAM? (btw. opravdu pladi u hx4700 ze ma 64RAM+128ROM?)
    4. Je mozne ocekavat nejaky Tweak na Windows Mobile pro konfiguraci systemu ci "patch" od M:$: ? (pro zmenu vyse zminovane nechutne siroke listy programu a dalsich nedostatku)

    Predem diky za odpovedi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Dik za informaci. Ja to tusil, ze budu exot Ale vazne, nemyslim si, ze by byl zas tak extremni problem to nechat na uzivateli, jestli to chce mit vsechno relativne stejne velke, nebo 4x mensi.

    Citace Původně odesláno od voot
    1. Existuje moznost ve Windows Media roztahnout obraz na cely display, jak je to bezne v PC?
    Nevim, jestli rozumim uplne presne, ale Fullscreen v podobe Excelu vypada asi takto (viz. obrazek). Jako ze by zmizely horni a spodni lista, tak to nee... To umi napriklad Spb Pocket Plus u Pocket IE, ale v systemu to neni, nebo jsem to alespon nenasel.

    Citace Původně odesláno od voot
    2. Nakolik bude mozne upgradovat second edition na budouci novou verzi Windows Mobile?
    To nevi nikdo. Technicky to mozne pravdepodobne bude, ale prakticky to zalezi jen a jen na vyrobci. A o dalsi verzi je ted dost zbytecne se bavit, pac je jeste dost daleko

    Citace Původně odesláno od voot
    3. Video bylo pousteno z pridavne pametove karty nebo z RAM... pokud z karty, pak by stalo za hrich testnou primo RAM? (btw. opravdu pladi u hx4700 ze ma 64RAM+128ROM?)
    Jasne, ze jsem to zkousel i z RAM (ten film je jen trailer, ma 10MB), ale vysledek stejny. Navic 380kbps zvladne bezne 400MHz zarizeni s QVGA displejem levou zadni. Zvlastni je, ze pokud to spustim v okne (a PDA to musi de-facto zmensovat), tak je to plynule...

    Citace Původně odesláno od voot
    4. Je mozne ocekavat nejaky Tweak na Windows Mobile pro konfiguraci systemu ci "patch" od M:$: ? (pro zmenu vyse zminovane nechutne siroke listy programu a dalsich nedostatku)
    Jo, to se budete muset zeptat povolanejsich lidi (a modri uz vedi ) Od MS pochybuji, ale pokud to jde, tak pravdepodobne ano.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00022356_Excel_FNwD.jpg 
Zobrazení: 69 
Velikost: 51.5 KB 
ID: 270  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    6

    :O Tak rychlou odpoved jsem necekal :yes:

    ad 0. Trochu exoticke to je, ale faktem je, ze uzivatel by mohl mit tuto moznost :yes:

    ad 1. Presneji receno: zvetsit video (v podstate zoomovat nebo ho alespon roztahnout po "cerne nevyuzite plose") bez nutnosti preformatovat video soubor

    ad 2. ( To je skoda. V PDA jsem novacek, ale z toho mi pak vychazi, ze radeji se vyhybat iPaqu a jeho politice, kdyz nedavno "zamitli" upgrade Windows (?)

    ad 3. :O ... hmm, predpokladam ze procak jel na full rezim, ze? (

    ... toho musim vy(zne)uzit a jeste prihodit nejakou briketku do picky...

    Zapomel jsem polozit pro me tu nejdulezitejsi otazecku :-)

    5. Je mozne prejit do rezimu 320x240? (opet obdobne jako v PC, tedy se vsemi dusledky... aby nedoslo k zoomu ale obrazovka obsahovala stejne informace jako puvodni)

    Jeste jednou diky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od voot
    ad 1. Presneji receno: zvetsit video (v podstate zoomovat nebo ho alespon roztahnout po "cerne nevyuzite plose") bez nutnosti preformatovat video soubor
    Aha, o videu se bavime. No tak to prave WMP neumi. Jedine, co fungovalo pekne, byl na Toshibe e800 MPEG, jelikoz PocketTV podporuje primo ATI procesor. Tam se to roztahlo na celou obrazovku a plynulost jedna basen.

    Citace Původně odesláno od voot
    ad 2. ( To je skoda. V PDA jsem novacek, ale z toho mi pak vychazi, ze radeji se vyhybat iPaqu a jeho politice, kdyz nedavno "zamitli" upgrade Windows (?)
    Taky reseni Ale vazne, o upgrade se rozhoduje pripad od pripadu. A v tomto pripade skutecne neni tech prinosu tolik, kolik se zdalo byt. Dalsi plna verze systemu (WM2005:?: ) uz doufejme bude o necem jinem, nicmene znovu opakuji - je to za dlouho. Ale verim, ze pokud bude duvod upgradovat, tak HP bude jedna z tech firem, ktere upgrade nabidnou. Jen takna okraj, zatim jedina firma prodavajici Pocket PC v CR, ktera upgrade vydala, je Toshiba - to byste nemel moc na vyber

    Citace Původně odesláno od voot
    5. Je mozne prejit do rezimu 320x240? (opet obdobne jako v PC, tedy se vsemi dusledky... aby nedoslo k zoomu ale obrazovka obsahovala stejne informace jako puvodni)
    Vetsina aplikaci funguje (alespon v portrait rezimu) i na WM2003SE automaticky, z kazdeho pixelu se stanou 4, jen je to narocne na vykon. Ze by se na zarizeni stalo to, ze se jako film zobrazi uprostred ramecek 240x320 bodu a v nem se pojede, tak to bohuzel nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... jak se tak divam na ty screenshoty z WM2003 SE tak se mi stejne zda, ze lustit ty mala pismenka pri vyuziti funkci SE (viz napr. excel v teto diskuzi) na tak malem displeji je temer nadlidsky vykon ... Jinymi slovy, na screenshotech je to OK, ale v PDA to nebude k precteni ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    6

    ad 1. skoda, ale je dobre ze snad nekde video v 640x480 pojede plynule... kazdopadne dalsimu testiku by sluselo vyzkouset treba tento programek )

    + Asi je to hloupa otazka (omluvou je mi, ze jsem lama ), ale daji se poustet k filmum i titulky a pokud ano, jsou "citelne"?

    ad 2. tak jsem si vlastne sam i odpovedel... tim, ze "jsem novacek"

    ad 5. takze jestli tomu rozumim, pokud budu mit aplikaci delanou na 320x240, tak mi nehrozi jeji fakticke zmenseni, ale bude roztazena pres celych 640x480(?)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od PavelR.
    ... jak se tak divam na ty screenshoty z WM2003 SE tak se mi stejne zda, ze lustit ty mala pismenka pri vyuziti funkci SE (viz napr. excel v teto diskuzi) na tak malem displeji je temer nadlidsky vykon ... Jinymi slovy, na screenshotech je to OK, ale v PDA to nebude k precteni ...
    Ne ne, i ja se svymi dioptriemi a slabymi brylemi jsem to precetl. Jasne, ze kdyz s tim budu pracovat 10 hodin v kuse, tak si to pismo budu muset zvetsit, ale ty displeje jsou fakt VELMI kvalitni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od voot
    + Asi je to hloupa otazka (omluvou je mi, ze jsem lama ), ale daji se poustet k filmum i titulky a pokud ano, jsou "citelne"?
    Nevim, ale dost silne o tom pochybuji. Co vim, tak je vsichni renderuji primo do obrazku pri konverzi.

    ad 2. tak jsem si vlastne sam i odpovedel... tim, ze "jsem novacek"

    Citace Původně odesláno od voot
    ad 5. takze jestli tomu rozumim, pokud budu mit aplikaci delanou na 320x240, tak mi nehrozi jeji fakticke zmenseni, ale bude roztazena pres celych 640x480(?)
    Jo. Pokud se spusti, tak se presne tak stane.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2004
    Příspěvků
    79

    Myslim, ze MS sa mohol pohrat s velkostou systemovych ikon a list -- najst kompromis medzi sucasnou velkostou a zvysenim detailov... uz na QVGA a 240 x 320 je horna a dolna lista nezmyselne vysoka...

    Cim dalej, tym menej ma mrzi, ze HP na moj iPAQ upgrade nevyda... ktovie, ci nevyda update, ked vyjde skutocne "nova" verzia OS...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    pdq pdq je offline
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    384

    Je utorok a recenziu Toshiby e800 nevidim....:O
    Ale dakujem za tuto recenziu dala mi mnoho odpovedi.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Citace Původně odesláno od pdq
    Je utorok a recenziu Toshiby e800 nevidim....:O
    Ale dakujem za tuto recenziu dala mi mnoho odpovedi.....
    Ono je to jednoduche - napred jsem chtel napsat nejaky takovy uvod, na ktery se ze clanku muzu odkazat, abych to nemusel psat 2x. Recenze bude zitra neboove ctvrtek, dodelavam par drobnosti. Ale moc si od toho neslibujte, mel jsem ji fakt jen hrozne kratkou dobu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    118

    Dal jsem si ted po horkem dni pivo v hospode a diky teto recenzi mi horkne lepe asi sladne v puse. Na zaklade ínformaci z clanku se ztotoznuji s panem Kozou. TS je super prinos, tim ze pouzivam Pen Reader se mi libí i Excel, ale ostatni nic moc. :sarcastic:
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    brn brn je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    114

    Mohu se zeptat, zkousel jste to video prehravat na iPaqu hx4700? Pokud se to trhalo, mohlo by to znamenat, ze ani on nema graficky cip. To ze se to trha i kdyz by mel vypocetni vykon stacit, by mohla byt znamka toho, ze to zarizeni pouziva stale jenom onboard pamet LCDcka (ktera je mala). To je asi i duvod spatnych vykonu VGA ASUSu.

    To, ze u Windows Media neni moznost zvetsit video (treba na 200%) me docela zaklamalo, zvlastni - obrazky to zvetsuje, video ne. Urcite ale existuje nejaka jina multimedialni aplikace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2004
    Příspěvků
    44

    Automaticke (a nezrusitelne) zvetsovani obrazku v MS HTML browseru je opravdu zajimavy poznatek. Takze, pokud to spravne chapu, kdo si sve graficke informace udrzuje ve forme HTML, ma na VGA obrazovce s "podporou" MS smulu, ze?
    Nemohu se ubranit dojmu, ze tohle uz neni nejaka nestastna nahoda, omyl, nedopatreni nebo tak neco. Ti umelci u MS se musi SNAZIT ze vsech sil nas uzivatele vytacet! A dost se jim dari ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows Mobile 2003 Second edition pro LOOX 600
    Od fiu v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 10-11-2005, 23:43
  2. Windows Mobile 2003 Second Edition Adaptation Kit Update (AKU2.6)
    Od Pavel Koza v sekci Windows Mobile a Windows CE
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-05-2005, 02:02
  3. Funkčnost customize cabů na Windows Mobile 2003 Second Edition
    Od Miloš Strouhal v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 01-03-2005, 20:42
  4. Windows Mobile 2003 Second Edition na XDA II již existuje!
    Od Miloš Strouhal v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 23-11-2004, 13:59
  5. Nová verze OS Windows Mobile 2003 Second Edition
    Od eXEden_ce4you v sekci Co se jinam nevešlo
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-03-2004, 23:13