Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: edge při tarifu surf žere peníze

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    5

    ahoj všem,mám na vas jeden dotaz,mám mda iv a tarif od tmobile surf za 117 kc.při pouhém prohlížení stránek v opeře nebo ie mi to přes edge účtuje peníze,což by nemělo.při dotazu na operátora mi bylo sděleno že si to může stahovat nějaké data samo,nevíte co s tím?existuje nejaky soft co to umí blokovat?diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    74

    Jestli se nepletu, tak se neplatí jen za data stahovaná v Opeře Mini a to ještě musí být "schválená" verze od T-Mobile. Pokud používáš Operu integrovanou v TF3D, tak platíš za všechna data.

    viz: web T-Mobile
    Neomezený přístup k webu: WAP, web'n'walk prohlížeče, Opera Mini a další webové prohlížeče v telefonech
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    35

    T-Mobile absolutne nerozlisuje prohlizece, ale porty, pres ktere pristupujete na internet. Opera Mobile a IE pri beznem prohlizeni jiste pouzivaji port 80 (tedy zdarma). Opera Mini (tedy ne web and walk) pouziva defaultne pristup pres SOCKET pripojeni (jiny port) a lze v nastaveni zvolit HTTP pripojeni (stejne tak v aplikaci JIMM, nebo jiny klient, pro pristup na ICQ zdarma-v cene tarifu-, je vhodne nastavit server login.icq.com a port 80).

    Je mozne, ze jine aplikace (GPS data, navigace, youtube, pocasi,...) pouzivaji jiny port, ktery neni v tarifu bran jako zdarma, pak se projevuji jako uctovane polozky, ale vlastni prohlizeni pri spravnem nastaveni musi byt a je zdarma

    Ve Vasem pripade bude problem asi v nastaveni profilu pripojeni, proxy nebo neco podobneho. Doporucuji nechat si poslat nastaveni datoveho tarifu pres www.konfigurator.cz


    Hodne stesti
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    34

    Pouzivam Surf & Mail+ a Opera mobile,IE,pocasi TF3D,rychla gps,pocasi spb weather,google maps jedou zdarma v ramci tarifu.Bud mas blbe nastavene pripojeni a nebo ma chybu v uctovani T-MO,coz uz jsem take zazil,staci zavolat a nechat prekontrolovat na infolince,maji zpetne zhruba s peti hod.zpozdenim nahled na pripojeni.Doporucuji v urcity cas vyzkouset urcitou sluzbu, a po cca peti hodinach si zavolat a reknou ti,jestli je to uctovane nebo ne a pripadne se to da resit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    91

    Moment, ja mam teda Surf+ a dle mne za pocasi TF3D se plati za stahovani dat.. Neni v ramci balicku.. Me se take prekvapilo, ze mi lita cena nahoru.. Ale SPB Weather dle mne neni v ramci balicku zdarma..
    Zkousel jsem dle kofiguratoru, ale mne to neprislo - jen sms s pinem a hlaskou, ze ma prijit chytra sms.. Ono nic.. :-( Ma nekdo zkusenost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    34

    Tak jak jsem to napsal,tak to je v ramci balicku a je jedno jestli je to surf+ nebo surf mail+ ,protoze to bezi normalne pres http adresu a pouze to precte info ze stranky a podle toho to zobrazuje pocasi,nic to vlastne nestahuje.Pouzivam to tak jak jsem to napsal od lonskeho leta.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    5

    no ted jsem se bavil s jednim znamym,rikal ze volal operatorovi a ten mu tvrdil,že jakmile se nekde prihlasi,treba na mail na seznamu,tak že v ten moment platí za stahovane data.Toto se mi treba deje jen v mda,mam jeste sony ericson d750i a v nem mini operu a muzu tam surfovat jak se mi zachce a nic se mi neuctuje i kdyz se prihlasuju vsude.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    5

    No tak jsem hodil simku do MDA a prohlidnul seznam přes web n walk a kliknul na par odkazu bez nejakeho prihlaseni,edge jelo něco přes pět minut a sežralo mi to 69,50 : mám pocit,že to účtuje za čas a ne za data.Nevím co s tím :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    34

    Pozor take na to jaky surf balicek pouzivate od 12. 12. 2007 byla zmena.Do 12.12.2007 se surf vztahoval pouze na wnw a od 12.12.2007 se vztahuje na vsechny prohlizece v telefonu/pda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    5

    konfigurator jsem taky Zkousel a taky nepřišlo nastavení.:-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    5

    gard:no Zkousel jsem nastavit v jimmu http,port 80 a nejelo to,tak nevim
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    91

    Ahojky, jak rika MirkoS, ze od 12.12.2007 vsechny internetove prohlizece v mobilu/pda jsou v +, tak jsem to zkusil "chytrou sms" - neslo to, pak zkusil jako sms GPRS A SURF+ - hlasilo, ze mam jiz aktivovane, tak jsem zkusil pres portal T-mobile a po prihlaseni na Internet byla tabulka moznost prejit na nove zvyhodneni internetu (prave po roce 2007), tak jsem kliknul na Upgrade a doufam, ze uz mi nebude zrat penize.. Jen doufam, ze uz to budu mit podle noveho Surf+..
    Lepe zjistim po tydnu, nebot tento tyden mi konci mesicni vyuctovani (s vyssi cenou :-( ) a uvidim v nasledujicim mesici..

    Edit ze dne 19.6.2009 - Takze zjisteni - je to tak, uz to je videt, ze to je nyni v pohode.. Mel jsem starsiho Surf + a po tom, co jsem prevedl tim upgradem na tu novejsi Surf+. tak je to nyni v pohode a denne to pouzivam Inet..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    2

    Měl jsem stený problem.Za internet mi začli strhávat nehorázny částky i když jsem měl tsurf.Zavolal jsem operátorovi a ten mi řekl,že je chyba u nich a že už se tím zabívá technik a že nejsem jediný ať si to pohlídám.Po chvíli mi volal zpět že už to funguje a dorovnal mi kredit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Surf+, Surf&Mail+ nové změny
    Od pidot v sekci Oznámení a tiskové zprávy
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-12-2007, 20:30
  2. Mereni hovoru a sms dle daneho tarifu
    Od 1lomeno3 v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-09-2007, 13:53
  3. PhoneAlarm "žere" baterku?
    Od jimmyjames_ce4you v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 06-06-2007, 08:44
  4. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-04-2007, 21:35
  5. kolik žere icq?
    Od flashman v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-08-2006, 17:34