Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Panorama se 7Mpx rozlišením

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    13

    Upozornuji, ze toto je postup z Touch Pro, avsak zkousel jsem to na mem Diamondovi a panoramaticke fotky vypadaji opravdu vyborne.
    Jděte do registrů pomocí Total Commanderu do větvě HKLM/Software/HTC/Camera/P3. Zde změňte MainCamCaptSize na 1024 a MainCamSupportCaptSize na 1744. Všechny hodnoty jsou v Dec.

    Nyní budou mít vaše fotky v režimu panorama rozlišení 4506×1536 místo původních 1408 x 480.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    0

    Ty měněné hodnoty v registrech mají být v Hex nebo Dec? Původní Hex mám 40, resp. 50.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Je to v Dec a funguje to
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    lolis_ce4you
    Guest

    Chtěl jsem se zeptat, opravdu to funguje v Diamondu 2 ? Já tam totiž v tom registru MainCamCapt hodnotu v dec 64
    A pokud to mění pouze u panorama fotek, tak se přece nejedná o změnu velikosti pixelů při focení, ne? Foťák v panorama přece normálně fotí 3x 640x480 bodů - 3 fotky které pak spojí dohromady a výsledek je velikost fotky 3x 620x420 - tedy kvalita fotek 3x 0,3 Mpix ( tedy dohromady 1408 x 480) , Není přece možné zlepšit změnou registru kvalitu objektivu z 5Mpix na 7Mpix? Tady jde jen o velikost fotek a ne o počet pixelů v nich zobrazených, takže na kvalitu to nemůže mít vliv, ne? Vaše udávaná hodnota rozlišení by znamenala, že režim panorama jste přenastavil na focení v kvalitě rozlišení 3x 1502x512 - tedy výsledně velikost panormatického snímku 4506×1536, což odpovídá kvalitě objektivu asi 3x 0,6mpix, takže nějaké zlepšení by tam bylo, ale rozhodně ne z 5mpix na 7mpix, ale z 0,3 na 0,6, protože panorama režim neumí fotit jinak než v 640x240.

    Jo a nevíte proč přední (pro videohovory) kamera umí nehrávat video v rozlišení VGA 640x480 a ta hlavní pouze CIF 352x288 ?

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    13

    Fotografie maji skutecne rozliseni 4506x1536 pixelu
    4506x1536=6921216 ( 7 Mpx )
    Zadni kamera nataci v rozliseni 640x480 pixelu (je to takto uvedeno i v originalnim manualu) v mp4 pri 40fps (informace z XDA)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    lolis_ce4you
    Guest

    To že má rozlišení 4506x1536 ještě ale neznamená, že je v takové kvalitě. Jde pouze o tři spojené fotky, které dají dohromady toto rozlišení.
    Když spojím dohromady 10 fotek focených v kvalitě 640x420, tak budu mít fotku v rozlišení 6400x4200, ale neznamená to že foťák umí fotit 26Mpix.
    Nicméně teď si všímám, že téma se jmenuje panorama se 7Mpix rozlišením a ne zlepšení fotoaparátu na 7Mpix, takže moje připomínky jsou vlastně bezpředmětné.

    Nicméně, nebylo by lepší, než fotit v režimu panorama, nafotit 3x fotky normálně a pak z nich udělat panorama v nějakém softu v PC ( tím spojíme 3x fotky které budou 3x 5Mpx)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    13

    Pokud se budeme bavit o kvalite, tak to je samozrejme. Pokud se vyfoti 3x5Mpix fotky a spojime je v PC na nejakem slusnem programu, tak fotka bude vyrazne kvalitnejsi.
    Panorama v mobilu, je spis na zachyceni momentky. Je to take vyrazne jednodussi, nezli fotky stahovat no PC, tam je upravovat a zase stahovat zpet do mobilu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    sh.a.rk_ce4you
    Guest

    Mohol by sem niekto aj taku fotku umiesnit? Lepsie raz vidiet ako ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    9

    Ahoj, zkousel jsem editovat registr podle navodu a zadna zmena. Puvodni hodnota v polozce MainCamCaptSize byla jen 64 (dec) a tak jsem to zmenil na 1744, provedl soft restart a nic. V registru po restartu byla zase jen hodnota 64, zmenil jsem to znova na 1744, a hned potom jsem zapl fotak. V nastaveni porad jen L (640x480) a M (320x240).

    Nefunguje tento navod jen pro windows mobile ver. 6? Ja mam TD2 s WM ver. 6.5 (origo tak jak jsem to koupil).

    Diky za pripadne reakce ci rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 10-01-2009, 02:21
  2. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 08-01-2009, 16:28
  3. Jaké PDA s VGA rozlišením ?
    Od Musta_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-09-2005, 21:38
  4. Fujitsu umí displej pro PDA s rozlišením 800 x 600 bodů!
    Od Pavel Koza v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-07-2003, 15:26