Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 70

Téma: GCz - Nová aplikace pro GeoCachery

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    47

    Ahoj,
    nedávno jsem objevil velice zajímavou aplikaci pro GeoCaching - GCz od Nicque. Zkusil jsem s ní ulovit i nějakou kešku a funguje velice dobře. Vyhovuje mi na ní zejména naprosto jednoduché a rychlé ovládání, kdy aplikace komunikuje se serverem geocaching.cz a vyhledává všechny potřebné informace on-line.
    Na úvodní stránce jsou jen dvě pole: Hledání podle ZIP/PSČ a hledání podle Geocache kódu. Nejlepší je ale tlačítko najít nejbližší kešku, které automaticky vyhledá keše ve vašem okolí, včetně informací zda už máte danou keš odlovenou (odlovené lze odfiltrovat) a o jaký typ se jedná. Keš je možné automaticky zobrazit na mapě Google Maps (pokud je máte v telefonu nainstalované). Přehledný "radar" ukazuje směr k vybrané keši a informace o souřadnicích a vzdálenosti (podobně jako je tomu například v Richeese GPS).
    U popisu jednotlivých keší můžete pomocí tlačítek na obrazovce zobrazit zvlášť popis keše, hint, log, mapu, inventář pokud keš obsahuje trasovatelné geopoložky a tlačítko gps které spustí radar a v menu povolí volbu Set Cache Location a jdete na lov
    Mimo to můžete rovnou z aplikace zalogovat lov do listingu na geocaching.cz a nebo pracovat s trackable items.

    aplikaci jsem nalezl zde: http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-gcz.html verze 0.0.31 (verze nevzbuzuje důvěru, ale opravdu to je použitelné), ale dnes jsem koukal že vývoj pokračuje každým dnem a již je nová verze (aktuálně 0.0.32).
    Jinak stránka produktu, kde naleznete screenshoty a odkazy na všechny verze je http://www.nicque.com/PQz/GCz.htm, pokud si chcete přečíst japonský blog, kde je i sem tam nějaké info o připravované verzi , nebo si ho pomocí googlu přeložit do češtiny tak ten se nachází zde: ]http://d.hatena.ne.jp/Gzh/searchdiary?word=*[GCz]

    Otestujte, vyzkoušejte, já jsem nadšen. Považuji GCz za takovou kombinaci Locify a Richeese GPS, ale mě vyhovuje nejvíc. Locify mi s novou ROM nefunguje kvůli blbé javě a i předtím u mně nebyla kdejak stabilní, RicheeseGPS zase měl problémy se signálem, nadruhou stranu umožňoval geocache ukládat a přidávat statusy, což GCz offline neumí.

    Hodně zdaru na lovu.

    Ondras

    A to nejdůležitější, aplikace je zdarma

    Screenshot:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    117

    Moc pekny software. Ted vybiram nejaky soft pro sebe. Richesse me perfektne naviguje, Locify zas skvele vyhleda blizke kese.
    Jenze to ma vsechno hacek a bohuzel ani tenhle soft ho nevyresil.

    Locify mi při pouziti kompasu nenaviguje plynule (10m skoky v lepsim pripade), Richesse zase nevyhleda kese (je treba je predem nahrat). Doufal jsem ze GCz to vyresi (tim ze neni v jave a pritom umi vyhledavat kesky). Ale ouha. V GCz NELZE VYBRAT COM PORT GPSky....Interni GPS diamonda pouzivat nechci (staticka navigace a baterie). S Richesse a Locify pouzivam externi iTec BT339 ale tady ho vyuzit nemohu.

    Nevi nekdo jak donutit GCz ke komunikaci s externim modulem na COM 6??
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    47

    Zdravim, kdyz se podivas na tento odkaz http://d.hatena.ne.jp/Gzh/searchdiary?word=*[GCz , tak tam jsou printscreeny z prave pripravovane verze a na jednom je jiz i videt moznost menit port na jakem je GPS, takze to by melo snad behem par dni tvuj problem vyresit. Jinak co jsem pochopil z krkolomneho prekladu do Aj (a castecne i sam vyzkousel), tak ty odkazy co jsou pod printscreenama ke stazeni jsou ciste na testovanio gps a bohuzel zatim nepodporujou funkce spjate se serverem geocaching.com, tak je ani nestahuj

    Jinak v nove verzi ma pribyt vice moznosti vyhledavani kesi (podle nazvu, autora apod.), jiz vyse zminena moznost volby portu GPS, upraveny radar (momentalne mi dela na HTC Kaiser problemy a nebyt toho kde vim kde je sever a otacim pda, sipka by matla, ale stejne se naviguji hlavne podle ubyvajicich metru) a take moznost ukladani projite trasy.

    Pozitivni je, za na GCz se ustavicne pracuje a jde milovymi kroky vpred.

    Po dalsich par keskach mohu potvrdit vybornou navigaci na misto a moznost zobrazit kese primo na mape google maps je uzasna

    Ahoj a hodne geoloveckeho stesti.
    Ondras
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    117

    dekuji za stastne zpravy :-) Tak uvidime co se vyladi driv, jestli locify nebo GCz...kazdopadne na GCz mi je treba neprijemna mala navigacni sipka, na druhou stranu je to aplikace primo pro WM zatimco locify je Java...Ale nutno uznat ze skvela a ceska...Nu coz asi pak prejdu na GCz

    EDIT: no vsimnul jsem si jeste jedne veci, verze kterou mam nainstalovanou ma dva neduhy, jeden vazny a jeden kterym si nejsem jist.
    Kdyz chci navigovat na vybranou kes tak mi zustanou nevyplnena policka se souradnicemi, takze navigace se koná pouze směrem sever. Ale předpokládám že jsem prostě jen stáhl špatnou verzi.

    Druhá chyba je nejspíše vlastnost a nejsem si jist zda není pouze subjektivním dojmem. Stahování dat z netu trvá příšerně dlouho-na rozdíl od locify asi vypisuje přímo ze stránek geocaching.com....locify vše předupravuje na serveru a následně odesílá informace v menším objemu dat (rychlejší a u těch co net platí i levnější).

    Takže to vidím tak že budu doufat ve vyřešení těchto neduhů a nebo že se mi podaří vyřešit problém s locify. Každopádně za sebe mohu doporučit locify (pro ty kterým funguje korektně, což já bohužel zatím nejsem, ale vypadá to že je to jen můj problém :-/)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    47

    Jo s tou navigaci ke kesi jsem take chvili tapal, ale je potreba jen po klepnuti na tlacitko GPS u kesky jeste v menu vybrat Set Cache location a vse je OK. Prijde mi to jako zbytecny krok, ale pak je to OK. Rychlost stahovani dat mi neprijde zas tak spatna, pocitam ze ze stranek "vykuchava" jednotlive informace, ktere si pak cleni dle sve potreby, coz ma asi za nasledek ponekud delsi dobu potrebnou k jejich stazeni, ale za cenu, aspon pro me, dobre prehlednosti informaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    117

    Aha tak to me fakt nenapadlo Mockrat dekuji za radu :-)
    Uz aby byla ta verze ve ktere si lze nastavit libovolny COM port. Kdyz mam BT GPS od stareho PDA tak nechci lovit s Diamondi interni (tu pouzivam v aute k plne spokojenosti, ale na chuzi fakt nic moc)..

    Jo a ke stahovani, jde o to ze Locify to taky vykuchava ze stranek geocaching.com, ale tece to pres server Locify, kde se to hezky upravi, rozdeli a komprimovane (ci nejak osekane) odesila. U GCz mam pocit jako by tohle vsechno delal software primo v PDA, takze to je narocnejsi na data. Proste doporucuji Locify zkusit. Treba budes stastnejsi nez ja a ta sipka ti pujde ok.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    47

    JJ, Locify jsem zkoušel, jeden čas i používal, ale vadí mi na ní že je v javě. Na nějakých rom mi právě kvůli jinak nakonfigurované javě vůbec nešla, což je i současný stav. Aplikace sama o sobě je parádní, ale bohužel momentálně pro mne nepoužitelná. Chci teď aktualizovat ROM tak uvidím jestli na ni locify půjde a jak ji za ten půl rok co jsem ji nepoužíval vylepšili, a zestabilnili.
    Ondras
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    117

    no me z nejakeho duvodu taky nejde :-( Nejde mi ta sipka, jinak vsechno, ale bez ni to pro me nema moc smysl..akorat to pouzivam na vyhledavani kesek v okoli a pak to rucne prepisuju do richesse :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    35

    Tento soft som skúšal aj ja.
    Mam s nim ale problem.
    Na HTC S740 mi program bežal, ale akoby nebol pre rozlišenie QVGA. CHibal kus z tlačitka vyhladat najbližšie keše.
    Inak, môže byť super.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    163

    Dnes jsem stáhnul, nainstaloval a zprovoznil na HTC TyTN (Hermes) s externí BT GPS - stačí nechat řídit práci externí GPSky systém, tj. musí být zatrženo v Settings - External GPS - na záložce Access ;-) Změna portu zatím bohužel není možná :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    47

    Dnes vyšla nová verze GCz (0.0.32.2), která má upravený GPS Monitor a umožňuje ručně nastavit GPS zařízení (COM port apod.).

    Stahovat můžete odsud: http://www.nicque.com/PQz/GCz.htm.
    Info naleznete zde: ]http://d.hatena.ne.jp/Gzh/searchdiary?word=*[GCz]

    O víkendu vyzkouším a dám info o zlepšení (nebo zhoršení)

    Ondras
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    117

    Nová verze je absolutně perfektní, konečně umožňuje nastavit si přímo v aplikaci zda má používat interní (com4) nebo extrení (u mě com6) GPS. Čímž se dosáhlo s externí GPS i na diamondu velice zajímavých časů kdy lze navigovat bez přestání a také mnohem přesněji. Krom toho (což jsem ještě nevyzkoušel) je možné logovat trasu.

    Mnoho dalších změn se týká šipky udávající směr ke kešce, nyní vypadá jako "radar", jehož měřítko lze upravovat buď manuálně tažením prstu přes display, nebo jej nechat upravovat automaticky (s čímž mám spíše špatnou zkušenost-šipka pak šíleně uskakuje).

    Mé dojmy?
    Asi skutečně nejlepší GC aplikace pro WM. Ve spojení s google maps je opravdu výborná. Najde keše v okolí, dá vám veškeréé informace včetně nápovědy a následně vás nanaviguje na cíl. A konečně po zalogování v booku můžete rovnou ze svého přístroje zalogovat na stránky geocaching.com pomocí velice přehledného formuláře aniž byste museli přepínat do neohrabaného prohlížeče :-)

    :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    47

    Pridavam se k nadseni tombika. O vikendu jsem zkousel odlovit nejake kesky a pokrok v aplikaci je uzasny.
    Vyhledani satelitu se na mem kaiserovi zkratilo asi na ctvrtinu a radar je mnohem presnejsi. V minule verzi si sipka ukazovala kam chtela a bylo potreba sledovat ubyvajici metry, nyni ukazuje velice presne a navic kresli do radaru proslou trasu, coz umozni zkratit treba bloudenui v kruhu pri dohledavce.
    Navic lze pohodlne nastavit komunikaci s gps zarizenim, coz minula verze neumoznovala.
    Jak psal tombik, rozhranni na zaslani logu o nalezeni nebo nalezeni kesky, stejne tak jako sprava trackable items jsou paradni a zvyknul jsem si tak rychle logovat hned po nalezeni bez nutnosti prokousavat se kesema po geodnu na pocitaci a satrat v pameti jakou vlastne kesku jsem kde nasel.
    Vsem doporucuji aplikaci vyzkouset

    EDIT1: Radar funguje opravdu precizne a ma novou funkci - solar azimuth. Chvili jsem tapal co je v jednom miste na radaru zluta tecka a vypada to, ze to je aktualni pozice slunce. Tedy v pripade ze se sipka poblba a zacne nahodou navigovat blbym smerem (pri zastaveni nebo pomale chuzi), tak muzete i bez kompasu a znalosti severu lehce mobil spravne zorientovat a udat spravny smer.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    6

    Tento program je fakt super, akorat zacal trochu zlobit. Stahl jsem si posledni verzi, a po pokusu o ziskani cache z me blize pozice hodi hlasku " Invalid form location". Tuto hlasku to hodi i kdyz zadam smerovaci cislo. Pritom starsi verzi bezely v pohode. Nastaveni GPS mam fungujici, dokonce mi v GPS Monitoru v aplikaci GCz zobrazuji se satelity. Nevite nekde kde je problem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2004
    Příspěvků
    47

    S tímto jsem se zatím ještě nesetkal, jestli vám běhá GPS v pohodě, jak říkáte, tak zkuste zkontrolovat zda máte v nastavení správně vyplněné přihlašovací jméno a heslo na geocaching.com. Pokud byste ho neměl, tak Vám nemůže zařízení cache vyhledat.

    U mě na HTC Kaiser vše běhá tak jak má.

    Ondras
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová aplikace :: Spb Finance
    Od Pavel Koza v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 80
    Poslední příspěvek: 25-12-2007, 23:36
  2. Nová aplikace od Sunnysoftu - Sunnysoft vCard
    Od Pavel Koza v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 10-08-2006, 08:22
  3. Nová aplikace :: Spb Time
    Od Pavel Koza v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 15-06-2006, 13:24