Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 28 z 28

Téma: Jak zprovoznit nefungujici GPS modul

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    34

    Já už to vzdávám. Dnes jsem vyzkoušel další tři rádia a stále nic. GPSka nevidí ani jeden satelit. Vyzkoušel jsem i utilitku pro lepší zafixování satelitů FusionGPSFix.1.0.1.1, ale v mém případě to asi nemá valného významu, když nenajde ani jediný satelit. Teď už opravdu nevím. Asi budu čekat jestli se náhodou někdy nechytí sama [img]/img/_icons/smilies/10.gif[/img]
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    7

    niekde som cital ze treba napr.:
    1) vytiahnut baterku tak na polhodinu
    2) ak pouzivas neoriginal baterku (co myslim ze nie), tak nalepit alobal na lavu stranu zadneho krytu
    3) trikrat+- skusit HR za sebou a ze gps by mohlo nabehnut
    O tomto rozbehnuti gps na Diamonde je popisaneho mraky, treba citat skusat ak sa nechce tak reklamacia
    inak pridavam este jeden zaujimavy link na tu upravu tych registrov (aj s obrazkami)
    http://www.gumak.cz/?p=71
    PS: vacsina ludi ma ale problem s gps lagom, teda gps najde satelity ale nepripoji sa(tj. aj ja este vcera), resp. sa pripoji ale po dlhej dobe... su vsak aj taki co nevidia satelity vobec (to nebol moj pripad a preto moc o tom neviem)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    34

    Díky, ještě vyzkouším.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od FilipP
    niekde som cital ze treba napr.:
    1) vytiahnut baterku tak na polhodinu
    2) ak pouzivas neoriginal baterku (co myslim ze nie), tak nalepit alobal na lavu stranu zadneho krytu
    3) trikrat+- skusit HR za sebou a ze gps by mohlo nabehnut
    O tomto rozbehnuti gps na Diamonde je popisaneho mraky, treba citat skusat ak sa nechce tak reklamacia
    inak pridavam este jeden zaujimavy link na tu upravu tych registrov (aj s obrazkami)
    http://www.gumak.cz/?p=71
    PS: vacsina ludi ma ale problem s gps lagom, teda gps najde satelity ale nepripoji sa(tj. aj ja este vcera), resp. sa pripoji ale po dlhej dobe... su vsak aj taki co nevidia satelity vobec (to nebol moj pripad a preto moc o tom neviem)

    neni to s tym alobalom trochu prehnane?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    98

    Nie taktiez som to cital na XDA aj fotky som tam videl.. proste ta velka neorigynalna baterka mu nejako vadi a pisali tam ze treba nalepit alobal na zadnu stranu a ze to funguje..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    34

    Tak toho mám dost. V pondělí jde Diamond znovu na reklamaci. Nic z předchozích rad nepomohlo. Gpsku né a né rozchodit. Díky všem za rady.
    Edit: Mluvil jsem s technikem od HTC. Vypadá to na výměnu základní desky telefonu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    34

    Tak už mi přišel Diamond z opravy. Představte si, že při minulé opravě kdy mi vyměňovali displej, zapoměli připojit gps modul k základní desce. Proto mi modul nefungoval. Je mi ale divné, že ho všechny programy detekovaly. Teď jsem ho zkoušel a během pár minut se zafixoval k několika satelitům [img]/img/_icons/smilies/14.gif[/img]. Doufám, že to byla moje poslední reklamace. Díky za všechny rady.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    1

    Měl jsem taky probl.,našlo mi to satelity,tomtom fungoval 5 min. a následovalo odpojení a tak
    furt dokola,už sem z toho byl na palici,jelikož jezdim často do Němec,tak jsem laboroval takto-
    přehrání radio rom-1.09.25.23,v adv.config zapnutí agps-restart-vypnutí agps-restart,baterka ven na půl hod.,
    instalace ofic.gps patche a začlo to fungovat -tomtom najde 10 satelitů-krasnej stabilní příjem,vyzkoušeno na trase
    Děčín-Berlín a z5,bez jedinýho výpadku-nicméně nevim která z těch věcí pomohla
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    255

    Citace Původně odesláno od zdenek_t
    Tak už mi přišel Diamond z opravy. Představte si, že při minulé opravě kdy mi vyměňovali displej, zapoměli připojit gps modul k základní desce. Proto mi modul nefungoval. Je mi ale divné, že ho všechny programy detekovaly. Teď jsem ho zkoušel a během pár minut se zafixoval k několika satelitům [img]/img/_icons/smilies/14.gif[/img]. Doufám, že to byla moje poslední reklamace. Díky za všechny rady.
    Ted se mi vratil diamond ze zaruky (vymena klavesnicky, odlepovalo se mi tlacitko home) a nedari se mi najit ani jeden satelit. Pouzil jsem samozrejme "rychle gps" a nic. Pred opravaou jsem tam hodil origo rom a spl. Ted jsem tam nahral olinex 1.40 a lehkou erziku s radiem 1.11. a satelity nenabehnou Ted jsem tel nehal hodku hledat a nic. Tak doufam, jak to tu ctu, ze mi nezapomneli ty blbouni pri vymene klavesnicky gps-ku zapojit Jak tedy zjistit ze je pripojena a neni to soft. problem???

    EDIT: tak uz mam v telefonu asi 5 ROM a gps porad nic :-( Mimochodem jsem zkusil i rom s manilou 2.5 a musim rict ze je to pecka ;-) ale gps mi to nerozchodilo no :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Mar 2006
    Příspěvků
    19

    Me nechodila GPS poinstalaci podpory SIP. Problem byl s knihovnou, kterou to prepsalo. Nastesti provadim pravidelne zalohy tak obhnova byla rychla.

    Jinak GPS je integrovana na zakladni desce a pripojena je jen na antenu. Takze pokud je chybne pripojena muze zlobit. V podstate je stejne resena i wifi antena, ktera je take samostatne napojena.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    255

    tak jsem zase tel vratil do tovarniho stavu vcetne rom a spl a zitra jde zpet na reklamaci, gps se proste nechyta :-( GPS je u me druha ci treti nejpouzivanejsi funkce na tomto tel....:
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    1

    GPS Modul - problem vyresen
    Poridil jsem si starsi Diamond brandovany T-Mobile (MDA Compact IV) kvuli testovani a vyvoji aplikaci pro WM. Nakonec se mi zalibil tak, ze jsem ho zacal pouzivat i jako telefon. Dostal jsem se tak i k GPS, akorat se mi nedarilo ho za zadnou cenu rozjet. Vyzkousel jsem vsechno mozne, problem byl nakonec v hardware.

    Pro zjisteni stavu jsem pouzival HTC GPS Tool, telefon umisteny u okna. Port COM4, Baudrate 9600 (testovany i jine hodnoty, chovalo se to porad stejne). Stisknout Open, zacne probihat komunikace s modulem (pokud ne, nejede modul vubec - problem v nastaveni), Vybrat Cold Start, Stlacit Nav. Init.

    1) Starsi verze Radio ROM (testovana 1.09.25.23 a nejake nizsi verze): HTC GPS Tool nezobrazoval v zalozce Satellite zadne cisla, na mape nebyly zadne body, v zalozce settings probihaly cyklicky 4 sekvence + nejaky binec navic. Samozrejme No Fix.

    2) Novejsi verze Radio ROM (1.13.25.4 a novejsi): HTC GPS Tool zobrazoval v zalozce Satellite cisla, a vypadal, jako ze se chyta. Cas od casu zobrazil signal na nekterych satelitech. Na mape byly 2-3 satelity v horni casti vertikalne pod sebou. Ale no fix.

    Zkousel jsem vsechno: hodinu chytat signal na otevrenem prostoru, HR, Rom update, Radio Rom update, zmenu rilphone.dll, zmenu portu, baterku ven na 3 dny, prenastavit AGPS, atd... Nakonec jsem se pustil do rozborky telefonu a tam byl problem. Spodni modul (s GPS prijimacem) je propojeny s hornim modulem pomoci koaxialniho kabelu. Ten ma konektory tak priserne, ze pomerne snadno vyskoci. V mem pripade byl vyskocene oba dva. Stacilo je zacvaknout zpet a GPS jede, aspon do doby, nez mi zase nekam spadne.

    Zaver:
    Pokud mate MDA Compact IV a podobne priznaky popsane pod body 1) a 2) a nejste zrovna v atomovem krytu, je pravdepodobne problem prave v tomto kabelu a vyresi to jedine v servisu (rozebrat MDA je priserna prace a kdybych ho nemel za levno, asi bych se do toho nepustil - pokud mate nicmene zajem o postup, napiste). Jestli je tento problem u Diamonda zafixovany, to bohuzel netusim.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    96

    netušíte někdo jestli je někde k dispozici návod nejlépe obrazový jak sakra připojit tu anténu gps - mám přesně ten samý problém ichtylové v servisu při výměně displaye odpojili anténu a už jí nepřipojili a já to prostě znovu do servisu posílat nebudu abych znova čekal jen kvůli téhle ptákovině měsíc to na to kašlu a jistě se ten návod někde válí ale já ho nemůžu nikde zchrastit ?????????
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Jak zprovoznit TOMTOM a bez "fičurek"
    Od Bukatyr v sekci Omnia II I8000
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 20-05-2010, 06:43
  2. MDA III jak zprovoznit?
    Od Thompson_ce4you v sekci HTC & klony
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-09-2008, 07:57
  3. Jak zprovoznit nefungujici IE
    Od jospo_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-04-2006, 20:31
  4. Jak zprovoznit AvantGO?
    Od Rogner_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-03-2004, 15:30