Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 25 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 362

Téma: [ROM][CZE][2.4.2009] TitanROM 1.0 - Jediná opravdu česká ROM pro Touch Pro :)

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    159

    Jak jsem slíbil v diskuzi o ROM tak činím - První doopravdy česká ROM pro Raphaela

    [h]Uživatele verze TP2 prosím o přečtení informací ve 4. příspěvku.[/h]

    Vlastnosti:
    Založeno na 5.05.401.1 oficiální ROM od HTC upgrade na build 21038
    ROM neobsahuju Radio ani Splash screen, ale pouze samotný systém
    Kompletní CZ verze (kromě Opery - jediná CZ verze co mám je starší verze z Varia tak nevim jestli není lepší novější verze v ENG)
    Ponechán název \Storage Card místo \Paměťová Karta z důvodu kompatibility
    Podpora UC - instalace software z paměťové karty v rámci customizace
    Předinstalovaný .NET Compact Framework 3.5
    Odblokovaný Pagepool - Změna možná přes PagePoolChanger - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=323269

    2 verze:
    TP1
    - TouchFlo 3D (CFC kompresováno) s kontakty z TouchHD
    - záložky se seznamem hovorů a s kalendářem
    TP2
    - TouchFlo 3D 2.0 z Touch Pro 2 (Rhodium)
    - Notifikace a menu z Touch Pro 2

    Odstraněno (později uploadnu jako CAB):
    Všechny jazyky z TF3D kromě en-US a cs-CZ
    Adobe Reader LE
    MP3 Trimmer
    Google Maps
    JetCet Print
    WorldCard Mobile
    RSS Hub
    OneNote
    Welcome Center
    Windows Live

    Screeny:
    Po kliknutí se objeví větší verze. Další screenshoty (z verze TP2)


    Požadavky:
    Je nutno mít HardSPL: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=410150
    Jak flashnout ROM: http://www.ce4you.cz/forums/_redirect_post.asp?action=post&p=297452

    UPOZORNĚNÍ:
    Tím, že si ROM stáhnete souhlasíte s následujícím:
    1) I přesto, že šance na neopravitelné poškození zařízení z důvodu instalace neoficiální ROM je téměř nulová, neručím za jakoukoli fyzickou nebo psychickou škodu která moje ROM způsobí.
    2) Pokud je verze označena jako BETA nemůžu zaručit stoprocentní funkcionalitu všech komponent. Proto je taková verze určena primárně pro zkušené uživatele, kteří se chtějí podílet na vývoji. Na druhou stranu u takové verze více než přivítám jakékoli bug reporty, opravy, návrhy a nápady.

    [h]Download:[/h]
    verze 1.0:
    edice noManila (Bez TF3D): http://rapidshare.com/files/234310266/TitanROM_1.0_noManila.rar
    Mirror noManila (díky Petr Bezruc): http://rapidshare.com/files/258999034/TitanROM_1.0_noManila.rar.html
    edice TP1 (Původní TF3D): http://rapidshare.com/files/216570887/TitanROM_1.0_TP1.rar
    Mirror TP1 (díky Lucky): http://rapidshare.com/files/258263214/TitanROM_1.0_TP1.rar
    edice TP2 (Nové TF3D): http://rapidshare.com/files/216551436/TitanROM_1.0_TP2.rar
    Mirror TP2 (díky Lucky): http://muj5.edisk.cz/stahnout-soubor/64025/TitanROM_1.0_TP2.rar_82.89MB.html
    Pokud někdo z nějakého důvodu chce odkaz na stažení starší verze napište PM.

    [b]Velké díky patří těmto lidem: Overgrounder, Lucky, koddet
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    159

    [h]Seznam změn:[/h]
    1.0 - Taste of Things to Come
    - 2 verze - TP1 a TP2
    - update na build 21038
    - V základu nastaven PagePool na 24MB
    - Oprava Odesílání souborů přes BT
    - Oprava češtiny v několika MUI (díky Trottel)
    - Přidán InCall Recording - nahrávání hovorů (částečný vlastní překlad - nepřekládal jsem věci, které jsem nikde nenašel - nechci překládat bez kontextu)
    - Přidán Total Commander
    - Novější verze Opery + podpora Flash
    - SQLCE Mobile update na verzi 3.5
    - HTC Calculator z Diamond 2
    - Další věcičky z Diamond 2 včetně SensorSDK pro automatické otáčení
    - Odstraněn Customer Feedback
    - Ikonka na stav baterie je barevná a má procenta
    - Nový Phonecanvas s krytkou přes tlačítka
    Pouze ve verzi TP1:
    - Do TouchFlo 3D přidány záložky Kalendář a Historie hovorů
    Pouze ve verzi TP2:
    - HTC TouchFlo 3D 2.0 z Touch Pro 2 (Rhodium) Beta 1 + Nejnovější opravy (včetně podaplikace na správu kontaktů)
    - HTC Menu Enhancement - nové menu od HTC uzpůsobené pro práci prsty
    - HTC Notification Enhancement - nový vzhled notifikací -
    - Aplikace pro správu kontaktů a Notifikace nejsou kompletně v češtině
    0.2 Beta:
    - Oprava Threaded SMS
    - Předinstalovaný Mobilnaut SYM (dá se odinstalovat)
    - Ati Driver
    - Odstraněn mailový účet E-Mail náhled (pochází z lokalizace Arcsoft MMS)
    - Různé tweaky
    0.1 Beta:
    - Základní verze
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    159

    [h]Informace o TouchFlo 3D 2.0 (Pouze verze TP2)[/h]

    Tato verze obsahuje TouchFlo z předprodukčního zařízení a jako takové obsahuje chyby. Většina z nich je malých a nepodstatných až na bug s časem (viz níže). Prakticky není třeba reportovat bugy v TF3D, protože to nejsou bugy způsobené mnou, ale bugy v portaci nebo v samotném TF3D. Jakmile vyjdou nové fixy budu o tom informovat i s odkazem na stažení CAB souboru.
    ´
    Pokud se vám stane, že se vám čas posune o 1 hodinu. Je třeba jít do ovládacích panelů Systém/Hodiny a připomenutí. Tam nastavit správnou časovou zonu a správný čas. Pokud nicméně znovu použijete dialog pro nastavení času v TF3D tak se čas přesune znovu a bude znovu třeba udělat výše uvedené nastavení ! Tento bug je opraven v novější verzi TF3D 2.0, kterou ale nelze zatím nainstalovat na VGA zařízení, kvůli absenci portovaného PhoneCanvasu z Topazu/Rhodia.
    Pokud nebudete používat nastavení času z TF3D (po klepnutí na hodiny na home obrazovce) tak se u vás tento problém pravděpodobně nevyskytne.

    Dále nejde nastavit obrázek u kontaktu přes TF3D. Toto je z důvodu chybějícího souboru HTCPhotoPicker.exe. Tento soubor to sice opravuje, akorát se dá obrázek vybrat jenom jednou a poté se místo výběru zobrazuje červená obrazovka. Při výběru kontaktu bez obrázku pro přidání do oblíbených se ukáže klasický windows dialog pro výběr obrázku. Ten nicméně nefunguje. Pokud dáte Storno tak se vám ke kontaktu žádný obrázek nepřiřadí. Jediný způsob jak přidat obrázek ke kontaktu je klasickým způsobem přes WinMo kontakty.

    Na Home obrazovce se zobrazují události jenom na příští 1 nebo 2 dny (nepamatuju se přesně). Je možno to upravit aby se zobrazovali na měsíc dopředu přes postup uvedený zde: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=497197 Nezkoušel jsem to, ale pokud nainstalujete Backgroundonalltabs (odkaz v uvedeném tématu) a příslušný CAB podle vašich preferencí mělo by to fungovat

    Start obrazovka je takhle defaultní stav na Touch Pro 2 - Záložka Programy normálně zobrazena není
    Pro změnu nastavení je CAB v 3. příspěvku.
    Na všechny programy se dá dostat pomocí levého spodního tlačítka Vše
    Na nastavení se dá dostat přes záložku Nastavení a levého spodního tlačítka Další. (Odkaz nastavení v programech (ve startu odkazuje na záložku Nastavení v TF3D)
    Pokud se stane, že Další na záložce Nastavení je nefunkční zkuste SR. Mě se to stalo jednou a po SR už nikdy takže podle mě asi bug v TF3D

    Po použití záložky Programy zůstanou soft klávesy na všech obrazovkách
    Oprava
    Je třeba nejprv vypnout TF3D, nainstalovat přiložený CAB a znovu spustit TF3D
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    16

    Tak první bug jsem objevil ve zprávách.Když si chci přečíst zprávu tak se zobrazí pouze bílá obrazovka.
    Jinak ROM vypadá velice svižná.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    159

    Koukám Problém je jenom u threaded SMS. Krátkodobé řešení je vypnout threaded SMS. Každopádně díky za report i když mě netěší

    EDIT: Tak vím kde je problém zítra vydám opravenou verzi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    81

    neslo by udelat jen cestinu pro ofiko rom?rad bych s tim aj nejak pomohl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    159

    [h]Nová verze 0.2[/h]

    Seznam změn:
    - Oprava Threaded SMS
    - Předinstalovaný Mobilnaut SYM (dá se odinstalovat)
    - Ati Driver
    - Odstraněn mailový účet E-Mail náhled (pochází z lokalizace Arcsoft MMS)
    - Různé tweaky

    Nahodil jsem slušný počet tweaků na GPS, TF3D a hafo jiných věcí, takže pokud někdo zkoušel první verzi tahle by měla být rychlejší. Jinak byl bych nadšený kdyby někdo mohl zkusit funkčnost BT Headsetu a synchronizace na Exchange, protože ani k jednomu nemám přístup.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    126

    Už sosám, večer to flashnu.
    Díkes

    SMAZAT
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    332

    Tak předem chci velice poděkovat autorovi za ROM.
    Sice jsem před chvílí nainstalovat EnergyROM 2.0 series, ale tuhle prostě zkusit musím .

    titan4: Chtěl bych se zeptat, zda plánuješ do budoucna i CZ ROMku s novou verzí TF3D prostředí (až se vychytají bugy) a také s tím novým stylem popup menu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    16

    Tak jsem našel další bug!Nejdou odeslat soubory přes BT protože text překrývá nalezené zařízení.U 2 verze se mě dost seká TF3D....možná je ale chyba někde u mě. ˇˇSkoda že není víc CZ ROM...čeština je velice příjemnáDíky za snahu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    81

    jeste jednou se zeptam.neslo by udelat jen cestinu na offiko rom?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    0

    při stahování mi nod hlásí "TitanROM_0.2_BETA.rar » RAR » RaphaelCustomRUU.exe - pravděpodobně varianta infiltrace Win32/TrojanDropper.Agent trojský kůň"...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    159

    Citace Původně odesláno od kecinzer
    titan4: Chtěl bych se zeptat, zda plánuješ do budoucna i CZ ROMku s novou verzí TF3D prostředí (až se vychytají bugy) a také s tím novým stylem popup menu.
    Mno určitě, ale v tuhle chvíli to ještě neni dost vychytaný, ale co jsem četl tak v brzký době by měl vyjít kompletní port tak uvidim jak to bude vypadat. Zkoušel jsem to teď asi půl dne a dost to padalo (což bylo asi způsobeno moji implementací ). Ale ty věci jako notifikace a tak podobně by teoreticky problém být neměl.

    Citace Původně odesláno od radek007
    Tak jsem našel další bug!Nejdou odeslat soubory přes BT protože text překrývá nalezené zařízení.U 2 verze se mě dost seká TF3D....možná je ale chyba někde u mě. ˇˇSkoda že není víc CZ ROM...čeština je velice příjemnáDíky za snahu.
    BT je možné vyzkouším nicméně tady bude problém nejspíš v tom, že jsem použil české MUI z jiné verze softu na BT. Pokusím se opravit přes CAB.
    Co se týče TF3D osobně mi to nepřijde s ROM normálně pracuju a TF3D podle mě běží v pohodě, ale je fakt, že jsem přidával nějaké registry tweaky pro plynulost TF3D.

    Citace Původně odesláno od Scrat
    při stahování mi nod hlásí "TitanROM_0.2_BETA.rar » RAR » RaphaelCustomRUU.exe - pravděpodobně varianta infiltrace Win32/TrojanDropper.Agent trojský kůň"...
    To je falešnej alarm. Dělá to pár antivirů (mám pocit NOD32 a pár dalších). Nicméně soubor je klasický CustomRUU pro instalaci ROM přes USB z XDA-Developers, žádné viry tam nejsou

    Citace Původně odesláno od petrmikes
    jeste jednou se zeptam.neslo by udelat jen cestinu na offiko rom?
    Možná, ale tak obávám se, že by to mělo stejný efekt jako čeština od Sunnysoftu - zpomalení systému, zmenšení místa ve Storage z důvodu 2 různých MUI. Bylo by třeba vyextrahovat všechny české MUI soubory, nahrát do zařízení a upravit registry na změnu jazyka a jestli by to fungovalo fakt nevim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    332

    Ještě jsem se chtěl zeptat, zda je obsažen "slide to answer"
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 25 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 1635
    Poslední příspěvek: 25-04-2012, 09:47
  2. Funkční česká T9 pro Touch pro 2
    Od Marian Veselý v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-07-2009, 22:55
  3. HTC Touch Pro (Vario IV) - Česká klávesnice
    Od Barracuda_ce4you v sekci Touch Pro
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-11-2008, 12:43
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-10-2008, 21:28
  5. HTC Touch Diamond - česká T9?
    Od tomas.ga v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-10-2008, 11:50