Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Správný postup při hard resetu!

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    25

    Tak tady bych požádal zkušenější o nějaké rady,které se budou hodit mně a jistě i jiným zelenáčům.
    1)Pokud chci HResetem vyčistit registry od plevelu,budu nebo nebudu dělat jejich zálohu před HR?Asi ne,že,ale...
    2)Pokud nechám v uložišti nainstalované programy a rozbalené caby,nainstalují se mi pak správně(jestli se uložiště nesmaže,ale předpokládám,že ne),když každý program má něco v uložišti,něco v zařízení?
    Nebo odstranit vše a nechat si jen instalační soubory a pěkně vše znova?
    3)Pokud před HR blbne BT jak s PC tak v autě(jednou jde,jednou ne,v autě když volám já,přepne handsfree a když přijímám,tak ho musim vzít do ucha)-jak zajistit,aby se toto spojení neobnovilo a pro ty co jim funguje,aby se obnovilo?
    To platí asi i o jiných typech připojení,použiju-li Sprite backup,SPB nebo Resco,nevím,jak se to zachová při obnovení.U free programů,co zálohují jen kontakty,kalendář apod. není co řešit,tam asi po HR bude mašinka čistá a hloupá jak z fabriky.
    Předem díky za všechny zelenáče.Tomi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Zálohovat máš pravidelně (stejně jako synchronizovat), o tom se tu píše stále, jenže většina lidí na to začne myslet až když je pozdě a nastane nějaký problém. Zazálohovat samozřejmě můžeš, ale po HR a následné obnově se ti ten "svinčík" vrátí zpět do PDA při obnově, takže v drtivé většině případů toto nic neřeší a zbývá jen a pouze synchronizace a manuální vyexportování dat a nastavení programů pak HR a následně čistá instalace všech programů.

    Nevím, zda problém s BT vyřeší HR - spíše bych byl asi potřeba nějaký opravný patch nebo jiná ROM (tedy není-li problém "mezi PDA a židlí ").
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    25

    No to jsem chtěl vědět,takže bude lepší teď po HR obnovit jen kontakty a instalovat jen to,co potřebuju a znovu nastavit některá připojení.Zálohy mám,jenom jaksi nevim,kdy kterej problém přesně vznikl,takže je budu muset buď odzkoušet,nebo radši udělat všechno znova.Ten BT je chronickej problém,v autě mám BT 1,takže to asi nespravim,a v compu na XP to jakžtakž jde,ale na Vistách je to horor.Řekl bych,že je to těma Vistama,s WIFI mají taky problém,to jsou ty jejich ovladače.Nakonec skončím vždycky u kabelu,akorát se mi ho nechce pořád přenášet sem tam.T
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    13

    Moje metoda je ta, že jsem sestavil používané programy jako SPB, Slovník, TC a pod. a nastavil Omnii jak se mi nejlépe povedlo, např. MMS, což je dosti pracné a následně udělal zálohu systému. V tom případě je Omnia čistá bez havěti. Při dalším používání ale soubory .doc a jiné poznámky je nutno prohlédnout ručně a dát do PC. No a nyní po H Resetu se dá udělat Backup a je to zase v novém kabátě. Staré soubory mohou zůstat v PC jako záloha nebo se označí v PC a najednou se přetáhnou. Snad jsem to napsal srozumitelně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    2

    Cau.Hele,mam OMNII i900 a mam takovy problem,ze kdyz si zmenim vyzvaneni nebo mi nekdo posila neco pres bluetooth,tak se mi zmensuje nejaka pamet(menu-pamet) pise se tam celkem 90MB.a az se to zmensi na minimum,tak pak mi nechodi sms atd,takze musim dat hardwarovy reset a to mi smaze vsechno nastaveni a programky atd...Co to je?Proc se to treba neuklada normalne na moje uloziste nebo na pametovku ?prosim o radu!!!
    a jeste,kdyz mi nekdo posila videa,tak se mi nekam ulozi a nwm kam.projedu vsechny slozky a nikde nic,jen kdyz to vyhledam pred pruzkumnik souboru,tak se mi to najde,ale v te slozce to neni...Diky predem vsem za odpovedi..Icq 396563853 email boboAD@seznam.cz
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    13

    Nebudu psát podrobný postup, ale je tam opravdu všechno. Myslím, že dost by pomohlo nainstalovat si TK a tam to hledat. Ono je to totiž trochu nesrozumitelné kde to hledat. Může to být u každého také jinde, jak jsi to třeba omylem nastavil. Takže probrat všechny adresáře a po seznámení zjistíš, že to tam je. Já mám programy, které používám po HResetu na pam. kartě a ostatní instaluji a ukládám na úložiště. V samotném přístroji zůstává pouze systém a ty jejich zmnohonásobné nesmysly aby se paměť nezmenšovala a občas HReset. ..Omnia i900, WM6.1.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-09-2006, 17:29
  2. PO HARD RESETU PRAZDNA SMS
    Od karel novy_oldd v sekci Motorola
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-05-2005, 05:44
  3. Problémy po Hard resetu.
    Od dolby_ce4you v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-03-2005, 10:04
  4. Po Hard Resetu nejde ICQ
    Od Thomas Tracy v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-11-2004, 22:02
  5. Postup pri hard resetu
    Od KOdlik_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-10-2003, 15:59