Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak

Máte problémy s češtinou na XDA, MDA, Dataphone a dalších? Čtěte!

andreas7 (3)|9.6.2006 18:53
flashování jsem prováděl a dával si na Xda3 wm5, ale čeština mi zablokuje wm5 i klávesnici i veškerá tlačítka, hned jakmile vidím nabídku start po restartování XDA3. Je zajímavé, že těsně než naběhne základní obrazovka wm5 tak se mi podaří zapnout fotoaparát.Ale nikam jinam se nedostanu:(
dort (1212)|9.6.2006 18:56
ale o to tady až tak nejde, spíše se kolega snaží naznačit, že pokud je problém si přeložit -> stiskni "Power" - zapínání, Record Button - Nahrávací tlačítko - obě držet a zároveň provést soft reset pomocí stylusu -> tak další kroky budou ještě větší neznámou :-)
ElSoft (1244)|9.6.2006 19:18
[QUOTE="andreas7"]Hard resett i full reset jsem zkoušel snad 100krát.[/QUOTE]určitě jsi dělal správně HR? Ten se dělá na WM5 jinak než na WM2003SE
Po správně provedeném HR se musí smazat vše co jsi tam nainstaloval, včetně té češtiny pro WM2003SE
proto to není problém češtiny ale spíš WM5 na MDAIII, proto další dotazy směřuj sem
Surgical (2364)|9.6.2006 19:29
Kdyz jsi provadel flashovani na WM5 na svem MDA III., provadel jsi repartition a format extended ROM? Provedl jsi instrukci clear registry hive? Jakou cestinu ses na to pak proboha pokousel naroubovat???
Ja mam tohle zarizeni a jiz ne jednou, ale znova zde uvadim. Bedlive sleduji svepomocny vyvoj ROM update utilit s cilem zavest WM5 i na nasi platformu, ale zatim vysledky nejsou uspokojive, vzdy se nachazeji dost zavazne bugy at uz v telefonni casti, nebo BT modulu, nebo WiFi (ktere jsou pro me absolutnimi prioritami). HTC BlueAngel nebyl nikdy vyvijen pro WM5, s cimz souvisi dalsi neoddiskutovatelny fakt (na vlastni kuzi odzkouseny), ze MDAIII. je s WM5 lina mrcha, oproti ktere je i Vario nebo Compact II. zazracne zarizeni. WM2003SE na nem funguji jako vino a z uzivatelskeho hlediska krom nutnosti dbat na zalohovani pro pripad vybiti strojku (ktere holt vede k HR) a tudiz i pecovat o stav nabiti zarizeni prinaseji jen sama pozitiva. Rychlost (vykonnost), bezproblemovou funkcnost s drtivou vetsinou softwaru atd.
Takze doporucuji spise downgrade zpet na WM2003SE (oficialnich i upravovanych ROM je k mani spousta), pokud chces svoje zarizeni se vsemi jeho rysy opravdu pouzivat a ne si s nim jen nezavazne hrat (na kterezto pouziti jsou i levnejsi hracky).
vasin (160)|8.11.2006 15:06
Mam MDACII zkousel sem do nej nahrat Leng abych mohl psat česky.
No skončilo to tím že mi MDA nenaběhlo a musel sem udělat HR.

Tuší někdo proč.. je Leng jen pro 2003ky?
Existuje nejaka verze pro 05?

diky
ElSoft (1244)|8.11.2006 17:00
no poud je u něj napsáno že je pro WM2003/se tak na WM5 nepoběží

pro WM5 je např [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
vasin (160)|8.11.2006 17:11
Ja nemyslel .. jako ze rikam ze to je pro 2003 ... ja se ptal zda to je jen pro 2003 sorry
nabster (6)|26.11.2006 22:00
ja mam jeden malej problem s cestinou nevim kde ji najit zadarmo treba i demo diky
Zdenek Malinsky (9781)|26.11.2006 22:12
Na jaké zařízení?

Zkus [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - Interwrite nebo Interwrite Pro.
Richardo_Da_Force (53)|31.12.2006 09:57
Dobry den
Chtel bych poradit s cestinou na Hermese. Uz sem stahl ze Sunnysoftu snad skoro vse,ale porad se nemohu zbavit info v nastaveni o registraci.Nekde sem cetl , ze je Imei protected ( pod tim bych si predstavoval , ze je free na legalne zakoupenem pristroji u nas v CR ).Nemohl by mi nekdo poradit presne s :
1.Jakou presne lokalizaci stahnout (Asi IW pro 9.1 , nebo small, opravdu nevim )
2.Jaky typ zarizeni mam vybrat pri downloadu
3.Jakou verzi mam vybrat pri instalaci ( jaky typ Aku )
4.Co mam zadat jako registracni cislo
ElSoft (1244)|31.12.2006 18:26
nerad bych tě teď klamal, ale pokud jsi zařízení nekupoval s českou lokalizací, tak se obávám že si ji budeš muset koupit, [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
1. Rozdíl mezi velkou a malou lokalizací najdeš [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
2. mělo by se jednat o Qtek 9600, nalézt to můžeš třeba zde
3. o AKU se můžeš dočíst zde
4. pokud jsi číslo nezískal při koupi zařízení, tak zřejmě až po zaplacení

nejlepší bude asi kontaktovat společnost [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Richardo_Da_Force (53)|14.1.2007 20:53
Dobry den
tak vse jsem se jiz dozvedel a k me smule mi bylo sdeleno , ze cestina byla soucasti originalni romky , kdyz sem ho kupoval od SS. Proto mam prosim dotaz nema ji nekdo zalohovanou ( vytahlou cestinu z romky jde mi o lokalizaci 3 v 1 ) ?
Po 14 dnech mailovani s nejakym panem ze supportu f. SS jsem nejak uvizl na mrtvem bode a to i presto , ze jsem posilal naskenovanou fakturu , ktera potvrzuje , ze zarizeni bylo legalne koupeno primo u SS. Jsem z Brna a ve zdejsi pobocce s prominutim ti lide umi pouze zbozi prodat , ale jakmile clovek ma nejaky problem tak Vam sou akorat schopni rict at to resite s Prahou ( kam se samozrejme v nejblizsi dobe k me smule nedostanu).
Janhura (62)|30.3.2007 17:04
Obávám se, že ti neni pomoci, protože SW je vázaný na konkrétní přístroj - tj. jedinečný kód IMEI. Já jsem si 4 soubory IW zazálohoval, vesele flashoval a po znovunainstalování IW vše normálně fungovalo.

A to až do doby, kdy mi byla vyměněna základní deska přístroje a tím mám jiný IMEI (a taky MAC). Od té doby jsou mi zálohované soubory na nic a ty se určitě po nich taky nemusíš pídit.
Bohatě mi stačí česká klávesnice a možná si domontuju T9.
vpe (148)|31.3.2007 04:15
no to nevim, jsem ulozil cestinu (resp. ext.rom) ze 2 zarizeni a binarnim porovnanim je to 1:1

toi znamena, ze maji povoleny cely rozsah imei nebo nekde vyjmenovana konkretni imei a sw je shodny se vsemi daneho opa (mam je od O2)

Po reklamaci u prodejce pochopitelne musite pozadovat, aby tam ta cestina zase byla, kjdyz to s ni bylo prodano, proto doporucuji tyhloe hracky kupovat pokud mozno od operatora nebo prodejce cestiny a hlavne tam i reklamovat.

Pokud to neni do 30 dnu zadat novy kus nebo ... :-)
MarkAurel_ce4you (3)|17.5.2007 14:49
chcem poprosit o radu, mam MDA III od nemeckeho T-Mobile a fungovala mi ceska lokalizacia Inter Write 9PRO, ale prehral som si romku s tymto updatom z nemeckeho T-Mobilu, ba_tmde_14201_116_11300_ship z ich oficialnej stranky, a lokalizacia roby problemy s MDA, co to moze bit???
Whippy (206)|22.5.2007 13:12
Chci zeptat majitelu XDA Orbit zda delali uz Hard Reset. Me se po HR nenainstaluje cestina. Pri instalaci to proste vytuhne a nezbyva nez soft reset.
Nemate s tim nekdo zkusenosti?
Dekuji
kedar007 (6)|30.7.2007 00:19
Zdravím,

měl jsem v MDA III češtinu, ale hrátkami s novější ROM kvůli BT jsem o ní přišel :mad:
Byla tam aplikace Language Extender. Mám to PDA z druhé ruky, takže už bez záruky a nevím, jestli jde někde dohledat nějaká registrace.

Potřeboval bych pouze českou klávesnici, počeštění aplikací mě je nanic.
Teď jsem tam sice ztáhnul nějakou verzi, dal instalaci Lite, ale pořád to otravuje že to je Demo.

Dá se s tím něco dělat?

Díky
Surgical (2364)|30.7.2007 08:43
No, dá se to koupit, pak to neotravuje se žádnými hláškami.

Jinak LLE čeština v MDAIII. fungovala jen na WM2003SE, ještě někde Extended_ROM na BlueAngela v podání českého Eurotelu odzálohovanou mám....
pp1 (1)|15.8.2007 14:21
[QUOTE="Whippy"]Chci zeptat majitelu XDA Orbit zda delali uz Hard Reset. Me se po HR nenainstaluje cestina. Pri instalaci to proste vytuhne a nezbyva nez soft reset.
Nemate s tim nekdo zkusenosti?
Dekuji[/QUOTE]

Ano, mám s tím stejnou zkušenost - customizace nedoběhla nikdy do konce, tak jsem si stáhl a nainstaloval odsudupdate na WM6 a teď řeším českou klávesnici:).
Sansom_ce4you (22)|18.8.2007 19:30
Co se tyce HW resetu Orbitu s CZ customizaci - take jsem delal a take mel problemy.
Doporucuju - pred HW resetem VYTAHNOUT jak microSD kartu, tak pripadne i SIMku. Pak to probehne v poradku - pokud ne, tak opakovat, opakovat...:)
Whippy (206)|30.8.2007 15:42
Vytahnul sem simku aji kartu a po 5 pokusech me to prestalo bavit. Proste nedobehlo do konce...
Georg2 (23)|4.12.2007 09:10
Koupil jsm nový (ne od operátora, ale orig.z int. obchodu) HTC P3300 Artemis s WM-6 v české lokalizaci. Po čtyřech dnech mi soft. česká klávesnice oznámila, že vypršela doba demoverze a zůstala funkční jen o hodně méně pohledná černobílá. "Dobrá tedy", řekl jsm si a aniž bych tušil nějaké problémy, jsem demo kl. odinstaloval. Po restartu mého Artíka jsem s hrůzou zjistil, že mám celý PDA v Angličtině. Zřejmě ta klávesnice obsahovala češtinu pro celý přístroj. V návodu ani řádek (člověk by se na to připravil). A co teď? Nevím...:(

Velice prosím o radu a nebo nějaký podnět, kam se obrátit. Sice budu také kontaktovat prodejce, ale moc si od toho neslibuju.
Acibuk (1)|18.3.2008 21:18
A dopadlo to nějak? Dnes se mi stalo to samé...
Georg2 (23)|19.3.2008 08:28
[QUOTE="Acibuk"]A dopadlo to nějak? Dnes se mi stalo to samé...[/QUOTE]

Dopadlo...
Po domluvě s prodejcem stačilo udělat HW reset, vše se přeinstalovalo a jede to v pohodě.
Ta čeština je totiž nahraná již v ROM, takže po případné výměně-(přehrání)ROM o ni přijdem a nová stojí přes 2oookč....Toť dilema...:sarcastic:
suky88888 (4)|5.1.2009 20:21
Nema nekdo verzi ktera jede na Samsung Omnia?kdyztak pisnete na icq :322715244 zatim se mi nepodarilo rozjet ,zkousel jsem verzi 9,5