Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 75

Téma: Máte problémy s češtinou na XDA, MDA, Dataphone a dalších? Čtěte!

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Velmi často se v diskuzích vyskytují žádosti o pomoc při problémech s češtinou na Pocket PC Phone edition zařízeních prodávaných T-Mobile či Eurotelem. Společným jmenovatelem všech je skutečnost, že na svém zařízení máte nějakou verzi neoficiální ROMky. Protože mi je líto PavlaR., který trpělivě na tyto dotazy odpovídá, zde je obecné a dobře viditelné vysvětlení, proč tomu tak je:

    Tzv. velká lokalizace překládá veškeré texty do češtiny počínaje nabídkami a nápovědou konče. Aby bylo možné překlad provést, je nutné mít zdrojové texty. A zde je kámen úrazu - autoři lokalizací své produkty připravují pro oficiální verze ROMek. Pokud si na své zařízení nahrajete nějakou jinou ROMku obsahující jiné verze programů, případně programy úplně jiné, lokalizace samozřejmě nemůže fungovat na 100%. Při počtu různých ROMek (díky různým programům je dokonce možné "ukuchtit" si zcela originální verzi ROM) je zhola nemožné zajistit, aby lokalizace fungovala na všech, tedy i na té vaší.

    Závěr je jednoznačný - pokud chcete, aby vám velká lokalizace fungovala na 100%, používejte pouze originální verze ROMek. Chcete-li experimentovat, smiřte se s tím, že plnou lokalizaci budete muset buď částečně, nebo zcela oželet. V případě malé lokalizace samozřejmě žádné problémy s neoficiální ROM nejsou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    16

    S jakou oficiální ROM s WM2003 pro MDA 1 je velká čeština stoprocentně funkční ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... s žádnou, neboť ani T-mobile ani Eurotel bohužel oficiální upgrade pro WM2003 a MDA1/EP1 nevydali

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2003
    Příspěvků
    261

    Ja mam jinej problem s cestinou a to ze kdyz naistaluju cestinu a to at mam jakoukoliv romku tak mi prestane fungovat program Photo Contact proste se mi u prichozich hovoru prestanou zobrazovat fotky.Mam DP2.Drive jsem mel MDA1 a delalo to uplne to sami.po odinstalovani cestiny zas vse beha jak ma.: (
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... ano, to na ce4you již zaznělo ... jediná věc, která se dá doporučit je reportovat problém na support@moravia-consulting.com (pokud jsi tedy již tak neučinil) a doufat, že se podaří najít včem je problém ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    16

    Nějak nechápu proč tedy někdo vůbec nabízí SW pro překlad os. WM2003 který vlastně není určen pro žádného potencionálního uživatele protože
    - kdo má XDA 2 dostal spolu s ním i tento SW
    - kdo má XDA 1 má smůlu protože ať použije jakoukoliv verzi WM2003 nebude mu to korektně fungovat?
    (co se týče ostatních zařízení s wm2003 nevím jak je to tam s kompaktibilitou a podporou)
    Myslel jsem si že alspoň poslední oficiální verze rom s WM2003 vydaná t-mobile bude s tímto SW funkční , ostatně těch opravdu oficiálních rom moc není a uživatelé by určitě uvítali podporu alspoň jedné!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Njord
    Nějak nechápu proč tedy někdo vůbec nabízí SW pro překlad os. WM2003 který vlastně není určen pro žádného potencionálního uživatele protože
    - kdo má XDA 2 dostal spolu s ním i tento SW
    ... přesně tak, většina licencí CZ lokalizace je dodána právě tímto způsobem. Koncové prodeje jsou v porovnání s tímto způsobem minimální ... Navíc nikde nenajdeš tvrzení, že je LEng kompatibilní s XDA1 a WM2003 (tj. není pro toto zařízení nabízen; na ce4you jsem vždy na tuto skutečnost upozorňoval).

    - kdo má XDA 1 má smůlu protože ať použije jakoukoliv verzi WM2003 nebude mu to korektně fungovat?
    (co se týče ostatních zařízení s wm2003 nevím jak je to tam s kompaktibilitou a podporou)
    ... za mého působení v MC se dělal LEng i pro iPAQy u nichž byl výsostným dodavatelem CZ lokalizace Sunnysoft - tj. pokud někdo chtěl Language Extender např. pro iPAQ 5450 s PPC2002 i WM2003 dostal plně funkční verzi. Rovněž u všech ostatních PDA, u kterých byl v ČR uveřejněn upgrade z PPC2002 na WM2003 (např. PocketLOOX 600, iPAQ 3970, iPAQ 5450) se lokalizace na nový OS dodělávala a aktualizace byla/je zdarma.

    U XDA1 je situace jiná neboť český distributor (Eurotel a T-mobile) nedal oficiální WM2003 upgrade k dispozici. Tím je vše dáno (např. i proto, že do XDA1, které má lokalizátor od zadavatele k dispozici nemůže bez jeho souhlasu flashovat upgrade stahnutý odněkud z internetu).

    Myslel jsem si že alspoň poslední oficiální verze rom s WM2003 vydaná t-mobile bude s tímto SW funkční , ostatně těch opravdu oficiálních rom moc není a uživatelé by určitě uvítali podporu alspoň jedné!
    ... oficiální ROM poznáš tak, že když přijdeš do autorizovaného servisu zde v ČR, tak ti technik řekne (1.) "ano je to v pořádku" nebo (2.) "ne, vy jste provedl upgrade vašeho zařízení a tudíž jste porušil záruční podmínky; proto Vám nemůžeme pomoci". Obávám se, že pokud máš jakoukoliv WM2003 ROM ve svém XDA tak v případě opravy uslyšíš tu druhou větu. Z tohoto pohledu není ani jedna WM2003 ROM oficiální. Mě se to rovněž nelíbí, ale bohužel se s tím nedá nic dělat ...

    PavelR.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    zdravim, mam mda 1, wm2003PE a shanim cestinu. v diskusi jsem zahlidl, ze nekteri z vas pouzivaji balik s cislem v nazvu "3767". toz sem jej sehnal od jednoho manika , co mam mda2 a tak se chci zeptat, jeste nez to naperu do mda, zda nevite o necem lepsim? ten clovicek mi poslal jeste balik s nazvem LEngFull_IMEI_protected_3775_WM2003protmobile.cab. toz ktera myslite, ze bude lepsi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Se zpusobem ziskani te lokalizace se tady v techto forech moc nechlubte, nekteri lide (mnou pocinaje) to nevidi radi... Ta plna verze je navic IMEI protected a nejsem si jisty, jestli je v seznamu povolenych IMEI cisel i sada pouzita v MDA I.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    ok, omlouvam se, ale chtel bych se zeptat, zda tu ma nekdo zkusenosti s pocestovanim MDA s WM2003PE?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Problem je, ze MDA I s WM2003 se u nas nikdy oficialne neprodavala, takze ani plna cestina neni k dispozici. Jsou vice mene dve moznosti, jak to resit.

    1. Pouzit malou cestinu, kter umozni vkladat ceske znaky, vse ostatni zustane anglicky
    2. Pouzit Interwrite Standard, ktera umi pocestit akorat zakladni system, nestandardni aplikace a aplety zustanou v originale.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    ale vzhledem k tomu, ze more lidi u nas pouziva stara MDA/Dataphone s WM2003PE s cestinou musi jeste exisotvat vice moznosti. vim, neni to odladeno na konkretni ROM, sam tu mam na MDA snad 10 ruznych ROM, ale snad ty zakladni systemovy veci musi fungovat. nejde mi o nejaky pridavny aplikace, ale pouze o zakladni system. Jak koukam, tak Interwrite je jedna z moznych alternativ
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2003
    Příspěvků
    7

    Ahoj, nevite nekdo, kde sehnat malou lokalizaci ma MDA II ? Nebo originalni puvodni romku od T-mobile ? Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    4,002

    Copak ona někdy existovala nějaká "malá" lokalizace na MDA2?..
    Já znam jen malou lokalizaci jež je obsažena v té velké lokalizaci původní češtiny pro oficiální ExtROM T-mobile MDA2. Jinými slovy,pokud má někdo ještě neflešované MDA2,po hard resetu se mu nainstalují všechny programy obsažené v ExtROM,poslední je čeština,ale ta se jen rozbalí do soboru Windows,pak okamžitě následuje soft reset,v tuto chvíli se dá mluvit o jedné takové malé češtině.. ,jelikož po tom soft resetu ti naběhne screen s dotazem zda chceš lokalizovat "vše","málo",a nebo "nic".. Než na cokoliv klikneš,vlezeš pomocí průzkumníka do Windows,a najdeš tam dva .caby,začínaj na leng..
    Jeden velký,jeden malý. Ten malý,je něco,o čem by se dalo říct,že je to "malá čeština"..
    Zkopíruješ si to na disk,a máš tzv."malou češtinu".. Mam doma zálohu T-mobile MDA2 ROM,ExtROM a rádia obsaženou v image SD karty,připravenou pro případ reklamace..ale nevím,jestli to bude fungovat na jiném MDA2 než na tom mém..viz pokusy mé a Dangarovi vytvořit universání zálohu pro případ reklamace v jiné diskusi,tak dva měsíce zpět..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    0

    zdravim, nahral sem do mda (ROM A 30.09, Radio 4.21, VM2003PE) cestinu s nazvem leng*3767*. pocesteni probehlo ok, akorat sem musel prejmenovat dva soubory, ktere jsem nalezl tu v diskusi - shell32.exe.0504.MUI
    a tapres.dll.0405.MUI. sice mam start menu english, ale problemem je, ze cestina se z mda pomalu "ztraci". nevite nekdo, co s tim? mda se mi resetovalo, proto ten shell32.exe.0504.MUI, tapres sem prejmenoval jen tak pro jistotu. Kazdopadne nevim uz, co s tim. Najde se tu nejaky znalec?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Spb Sudoku a 5 dalších mini her
    Od Zdenek Malinsky v sekci Hry pro Pocket PC
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-06-2007, 07:02
  2. Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 10-07-2005, 14:30
  3. IE s permanentně nastavenou češtinou
    Od Seff v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-03-2004, 04:31
  4. Problémy s češtinou
    Od Ignis v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-12-2003, 17:37