Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: BT propojení mezi iPAQ 214 a Nokia 6124 classic pro přístup na internet

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    36

    Zdravím,

    pokouším se (marně zatím) propojit přes bt ipaq214 a Nokii 6124 (je to symbian smartphone). Zatím bezúspěšně. Zařízení se najdou, ale na nokii není v nabízených službách žádný com port přes který by to šlo. Na domácím pc používám opm manager pro symbian telefony a aby to šlapalo, musel jsem si do smartphonu nakopírovat a instalovat utilitku od OPM manageru, která com port vytvoří a umožní párovat přes bt na domácí pc. Existuje něco podobného k propojení i s ipaq214? Nebo možná nějaké jiné řešení?

    Nejsem nějaký velký znalec techniky a při koupi Nokie 6124 jsem si nevšiml, že je to smartphone, jen jsem chtěl aby to mělo umts přenos dat a abych tím zrychlil přístup na net při propojení přes pda. Předtím jsem bez problému používal bt spojení ipaq214 a Nokie 6555 (jenže ta není smartphone).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Symbian? :? :sarcastic: Nokia never more

    Měl jsem před 2,5 rokem Nokii E 61. Hned napoprvé se mi cestou vlakem podařilo spárovat a spojit s Dellem k netu jako modem. By jsem mile překvapen, ale pouze do doby, než jsem se odpojil a po nějaké době se chtěl zase připojit. Nešlo. Pomohlo nainstalování toho nokiáckého softu, co u toho máš na CD. Ovšem pouze do doby prvního dopojení. pak už ani ťuk. Nepomohl ani beecher ani Pavel Koza ani na techické podpoře O2, takže E 61 skončila v bazaru a kupodivu nepřistála vekou rychlostí na zdi nebo betonové podlaze.

    Vím, že jsem nepomohl ops: - úoha asi nemá řešení , tak alespoň popeji hodně štěsí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    49

    Ahoj, dříve jsem byl majitelem E51 a tam všechno probíhalo bez jakýhokoliv problému, teď mám plastovou hrůzu 6120c a tak jsem to zkusil vytvořit znovu a ohle nejde. 6120tka mi ani za bůh nevidí 214tku a tak jsem to zkusil obráceně no a spárování proběhlo bez problémů pak už následoval standartní postup pro vytvoření modemu a vše běží a jako vždy bez problémů mám to odzkoušené na N70, E51, 6120c. Takže postup:

    1. spárovat pda s mobilem a autorizovat (HP hledá Nokii)
    2. na HP přejít do Bluetooth managera a dát vyhledat nové propojení
    3. vybrat "explore a bluetooth device"
    4. vybrat "dial up network"
    5. vytvořit připojení pro tvého operátora (u T-Mobile je to jednoduchý stačí si pojmenovat a jako číslo dát *99# heslo atd je prázdné)
    6. vznikne ti nová ikona na dial up network přidržet stylus a vybrat "connect"
    7. seš s HP přes Nokii na netu

    Snad ti to pomůže já se takhle vždycky s Nokií (narozdíl od jinejch značek) připojil a nikdy nebyl problém funguje mi to i přes ntb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    36

    Diky za reakce a rady. Jak se prosim te jmenuje ten nokiacky soft co pomohl? Zkousim to podle navodu Profatora a neustale mi to hlasi ze spojeni bylo po kratke chvili preruseno...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Na název si nevzpomenu, ale bylo to na CD v krabici. Nějaký komunikační program.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    49

    Nokia PC Suite
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    36

    Nokia pc suite? Znamena to ze kdyz ho nainstaluju na desktop pc a propojim s moji nokii tak se mi v ni stane neco, co umozni abych ji mohl pozdeji, po sparovani pres BT s pda pouzil jako modem pro pristup na internet? Prosim te upresni jak jsi to myslel. Diky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    49

    Ne ne Nokia PC Suite slouží k propojení počítače a telefonu s PDA to nemá nic společnýho. Zkoušel jsi to podle toho postupu jak jsem ti psal? Pokud ti to nejde tak zkus v Nokii přehrát firmware na novější (pokud jsi nedělal) jde to pohodově přes onen PC Suite. Ahoj
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    36

    aha, uz chapu. Zkousel jsem to podle tveho navodu ale nejde to. Zkusim ten ugrade firmware. Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    49

    Jen pozor nezapomeň si Nokii zazálohovat budeš jí mít prázdnou
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    36

    ok
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    4

    Koukal jsem se na ten návod a není složitý, ale zajímalo by mě, jaké číslo se dává pro Vodafone. Můžete mi někdo pomoct?

    Jinak pro informaci mám Motorolu Rizr Z3.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    36

    Tak jsem to jeste parkrat zkousel a nejede to. Uz jsem volal i na operatora a mam asi vsechno co bych asi mel mit, ale nic. BT spojeni funguje, ale kdyz dojde na vytaceni spojeni k pristupu na internet, tak se modem v mobilu odpoji a konec. Hlaska se objevi jen na pdacku.

    Zkousel jsem sparovat ne-smart nokii 6234 a se stejnym nastaveni v pda a to jelo hned napoprve. Kdyz to same opakuji opet na 6124 tak ani tjuk...

    mate jeste nejaky napad?... Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. ASUS A639 - WM6.5 Classic 21501 5.3.0 ENG a WM6.1 Classic 21054
    Od pitka v sekci Zbývající zařízení Asus
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 28-05-2010, 14:51
  2. hp ipaq 114 classic
    Od michale v sekci iPAQ 1xx
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-07-2009, 13:51
  3. ipaq 3630 a nokia 7110 s internet
    Od vurmik v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 18-04-2004, 21:47
  4. iPAQ 3870 + Nokia 6310 a internet
    Od Pet_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 27-08-2002, 09:31