Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 23 z 23

Téma: Nefunkční synchronizace s activesync

  1. #16
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Nevím, mám zde anglická XP - Control panels/Add and remove harware a tam někde je tlačítko Hardware manager. Jestli si matně vzpomínám, Přidat/odebrat zařízení/Správce zařízení... V tom stromě by měla být položka Mobilní zařízení. Možná je v XP viditelná jenom pokud je zařízení připojené...

    A ještě zopakování otázky z EDIT2 - je na tomto konkrétním počítači fyzický sériový port?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Omlouvám se za své neznalosti, nevím jak přesně zjistím, jestli je v počítači fyzický sériový port. Osobně si myslím, že ne, ve správci zařízení jsou jen com porty.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Aha... to mnohé vysvětluje.

    Pak se ale vraťme u toho hledání chyby spíše zpátky na stromy: používají ta zařízení stejný USB kabel? Nestěhoval se ten kabel do jiného portu (USB díry?), není ten kabel napojený přes nějaký USB Hub (rozdvojku nebo tak?).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Kabel používají stejný, obšas jsem zkusil usb porty prohodit, ale to nic neřešilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Takže jako zásadní problém se spíše ukazuje to, že se vůbec pokouší spojit se sériovými porty. Takže pokud je zaškrtlé v AS, že se má spojovat přes sériový port, je to špatně a nechat pouze USB.

    No a pak srovnání obou logů ukázalo, že se teď ztratila identifikace jednoho zařízení v RNDIS službách (nejspíše toho Touche). Ale to se dá pro obě zařízení vrátit zpět.

    Připojit jedno zařízení. Teď otevřít Správce zařízení pod Control Panels/System a zkontrolovat síťové adaptéry. Mělo by tam sedět něco, co se bude jmenovat MS Windows Mobile něco-něco anebo obecné RNDIS zařízení nebo tak.

    Kliknout na jeho vlastnosti, na kartě zvolit Ovladač a Aktualizovat ovladač. Otevře se průvodce. Ve druhém kroku je třeba vybrat možnost instalace z ručně zadané lokace. Pak je třeba zadat cestu do Program Files\Microsoft ActiveSync\Drivers. Pokud (možná u Touche) zařve, že je v systému aktuálnější verze (může být u SP3), je třeba to opakovat, jenom mu zadat, ať ovladač najde na tomto počítači.

    Pak restart počítače, soft reset zařízení a měly by si padnot do náruče. To samé je třeba opakovat s druhým zařízením. Když se spojí, AS by už pak měl zbytek zvládnout.

    Jenom připomínám jistou samozřejmost, že AS nemá rád, pokud je při restartu počítače mobil připojený přes USB. Právě to může vést k tomu, že ho pak "aktualizuje" na "Generic RNDIS", protože než stihne naběhnout AS, USB řadič ho předběhne - a systém tehdy ještě neví, co KONKRÉTNĚ by to tak mohlo být.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Teď jsem zjistil, že se odškrtlo připojení ke com portu, takže compact už se hlásí normálně, je to tedy v původním stavu.

    Edit: v těch síťových adaptérech je jenom nějaký Realtek RTL Family Fast Ethernet Nic, což asi nebude ono
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Moc děkuji lelouchovi za pomoc a Pavlu Kozovi za vyřešení problému. Nakonec byl problém celkem banální - a to zřejmě poškozený synchronizační kabel. Zvláštní ale bylo, že s jiným telefonem kabel fungoval, a proto mě nenapadlo zkoušet nějaký jiný.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Tak bohužel problém je tu znovu a vypadá to, že problém bude s konektorem v telefonu. Synchronizace už nefunguje s žádným usb kabelem, nabíjení přitom funguje se všemi. Navíc je problém i se sluchátky, kde hraje jen jedno a to ještě přerušovaně. Takže moje otázka zní, máte někdo zkušenosti s výměnou toho konektoru (pokud je tedy chyba v něm, ale předpokládám, že ano) a co mě to tak asi bude stát?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Synchronizace s PC, ActiveSync
    Od Youzza v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-11-2009, 12:55
  2. HTC TP2 a ActiveSync 4.5 - nefunkční opakované připojení
    Od nucleolus v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-10-2009, 12:16
  3. Nefunkční synchronizace - LOOX
    Od foxik_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 21-10-2004, 09:20