Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Nefunkční synchronizace s activesync

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Tak mám nějaké smolné období nebo co. Dnes jsem chtěl synchronizovat s activesync a počítač najednou zařízení (HTC Herald, WM 6.1) nenajde. Napadlo mě Heralda zrestartovat - nepomohlo, restart PC také ne. Manželčin Compact se sesynchronizuje, takže problém bude asi v Heraldovi. Včera jsem mobil čistil programem ClearTemp, ale nemyslím si, že bych mazal něco nestandartního (jenom cache, cookies a historii). Neví někdo v čem by mohl být problém? Děkuji za každý nápad.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Zipni a posšli sem WCELog.log z adresáře ActiveSyncu na PC hned po nezdařené synchronizaci - hyn se snad hukáže, co mu chybí...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    63

    Ešte by prípadne mohlo pomôcť zaškrtnúť, prípadne nezaškrtnúť v nastaveniach pripojenia USB rozšírené funkcie siete.Už sa mi stalo, že bez toho, aby som na tom niečo menil, mi synchro prestalo ísť a pomohlo až toto.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Obávám se, že mi chybí i ten WCELog, nic takového jsem nenašel. Nepomáhá ani zaškrtnutí rozšíření sítě
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Sorry za špatnou zprávu, ale ten prostě chybět NEMŮŽE. Tedy alespoň pokud se bavíme o ActiveSync 4.5 pod XP... Zkus WINDOWS/Temp...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Ani tam není, zkoušel jsem ten soubor hledat i ve vyhledávání počítače, dal jsem hledat i všechny soubory s příponou log a nic takového to nenašlo. Ano bavíme se o XP a AS 4.5.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Ještě přidám další zajímavost. Stáhl jsem si activesync 4.5 i do práce a zkusil jsem se připojit tam. A ouha, šlo to. Doma zase nic, přitom MDA compact připojím. To vážně nechápu!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Ani nemáš wcesmgr.log, wcescomm.log, wcesview.log a wcesetup.log?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Mám tam wcescomm.exe, wcesmgr.exe a wcesview.dll
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    No to bych u instalovaného AS čekal - ale tohle jsou automaticky generované logy, do kterých AS zapisuje stavy spojení, úspěch a způsob připojení a synchronizací a podobně. Měly by se válet někde na systémovém disku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Tak po důkladnějším hledání jsem možná něco našel
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Zdá se, že problém je již v detekci zařízení WCESComm.log. Tohle bude to povedené malželčino...

    02/26/2009 18:38:21.781 - Windows CE Services (4.5.0) Communication Logging.
    02/26/2009 18:38:21.843 - IrUtil: IrDA socket cannot be created, error code 10093.
    02/26/2009 18:38:21.890 - Windows CE Services Communication started.
    02/26/2009 18:38:26.359 - Started desktop passthru TCP2UDP component
    02/26/2009 18:38:26.359 - Connection: Prep for a new socket connection.
    02/26/2009 18:38:26.359 - ComSerial: Open device .
    02/26/2009 18:38:26.812 - Serial: Starting device detection at 19200.
    02/26/2009 18:38:26.812 - ComSerial: Change DTR to 1.

    A zde to nepovedené druhé:

    02/26/2009 20:27:08.406 - End scan for serial devices.
    02/26/2009 20:27:08.406 - ConnectWizard: Scan \\.\COM1 for CE device.
    02/26/2009 20:27:08.781 - ComSerial: Open device .
    02/26/2009 20:27:08.781 - AutobaudDetect: Start.
    02/26/2009 20:27:13.781 - AutobaudDetect: No device found, detection failed.
    02/26/2009 20:27:13.968 - ComSerial: Closed device.
    02/26/2009 20:27:13.968 - ConnectWizard: Scan \\.\COM2 for CE device.
    02/26/2009 20:27:14.375 - ComSerial: Open device .
    02/26/2009 20:27:14.375 - AutobaudDetect: Start.
    02/26/2009 20:27:19.390 - AutobaudDetect: No device found, detection failed.
    02/26/2009 20:27:20.078 - ComSerial: Closed device.

    Jinými slovy nemá se moc smysl trápit dál, v zařízení neodpovídají sériové porty. Hardware Manager (Správce zařízení) - zkusit odinstalovat a vrátit... Ještě je tam jedna chybka, ale ta nejspíše souvisí s touto první.

    EDIT: Podle toho jak se jich dovolává bych zkusil vypnout Enhanced Network Functionality (nebo tak nějak) v AS na zařízení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Ten ENF jsem zaškrtlej neměl, zkusil jsem ho i zaškrtnout, ale nic. Zkusil jsem odinstalovat i ten port, ale už nepřipojím ani compacta. Vůbec mi nejde do hlavy, jak je možný, že na jiným počítači synchronizace funguje? Ještě přidávám nové logy.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Omlouvám se, asi jsem se nevyjádřil dost jasně - já myslel odinstalovat mobilní zařízení, ne port... Porty za to nemohou. Šlo mě o to dotazování na port ve formě \\.\COM1 ...

    No nic, teď bude stejně třeba odinstalovat vše z Mobile Devices v tom HW manažeru... Při reinstalaci driverů by si měl vytvořit nové virtuální porty. A pak uvidíme, jak se zachová AS.

    Na ty logy juknu.

    EDIT: Takže už jsem ty logy viděl - COM1 tam už je zpátky, ten Touch by měl teoreticky fungovat. Pokud ty pokusy mezi 11:31 a 11:35 nebyly střídání obou zařízení. Pokud ano, pak už se teď Touch chová stejně. Ale objevila se tam jedna hláška, kterou teď zkusím prověřit...

    BTW - jistěže na jiném počítači to může fungovat - není to problém zařízení, ale AS na tomto konkrétním PC.

    EDIT2: Je na tomto kokrétním PC fyzický sériový port?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    207

    Myslím, že je to zkoušení obou. U toho touche mi to ale pořád ukazuje, že zařízení usb nebylo rozpoznáno, kdežto compact se nemůže jen připojit k AS. Kde prosímtě najdu ty mobile device, nějak je nemůžu dohledat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Synchronizace s PC, ActiveSync
    Od Youzza v sekci Touch Pro2
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-11-2009, 12:55
  2. HTC TP2 a ActiveSync 4.5 - nefunkční opakované připojení
    Od nucleolus v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 06-10-2009, 12:16
  3. Nefunkční synchronizace - LOOX
    Od foxik_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 21-10-2004, 09:20