Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: GPS zcela bez signalu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    9

    Zdravim timto vsechny znalce problematiky WM a touch HD na tomto foru. TOUCH HD je me prvni WM zarizeni - presel jsem ze symbianu.
    Se svym HD-ckem mam jediny vetsi problem: nebeha mi GPSka.... pro upresneni: HD-cko vi, ze ji ma....port 4 baud 57600. Odzkouseno na iGo8, TT7.9, Garmin, GPS Tuner atd atd. Problemem je neschopnost zamerit jakykoliv ze satelitu nutnych pro urceni pozice o nejake fixaci nemuze byt rec.
    Prosim Vas tedy o radu, jakym smerem se vrtnout sam ci zda poputuje HD do servisu.

    Diky moc predem
    Martin
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Jak dlouho jsi byl s HD pod sirym nebem pro prvni fix??Uplne prvni fix muze trvat az kolem dvou minut.Hlavne nelovit signal doma v byte,tam zadny nechytis.
    Promin ze to pisu,ale jsou i taci co hledaji GPS signal doma.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    9

    Drepel jsem v aute pres pul hodiny, HD pod celnim sklem....a nic.... u tomtoma ani neskakaly ty sedivy sloupecky indikujici snahu se chytit nejaky druzice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Nemas v aute pokovena okna,nebo neco podobneho??
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    Dej v nastaveni systemu, jak tam mas nastavenGPS start-settings-system-externalGPS
    tam nastav volbu access na "spravovat gps automaticky systemem"

    v tomtom pak najed na nastaveni GPS, tam dej "vestaveny prijimac"
    pokud ani to nepomuze, dej jine zarizeni nema a tam nastav rychlost na 57200 a com4

    jeste k tomu zkontroluj zda mas v tom externalGPS nastavenou prvni zalozku "programs" na com4... pokud ne tak v TT nastav ten samej COM jako tady v programs...

    Petr

    Citace Původně odesláno od LEADFOOT
    Zdravim timto vsechny znalce problematiky WM a touch HD na tomto foru. TOUCH HD je me prvni WM zarizeni - presel jsem ze symbianu.
    Se svym HD-ckem mam jediny vetsi problem: nebeha mi GPSka.... pro upresneni: HD-cko vi, ze ji ma....port 4 baud 57600. Odzkouseno na iGo8, TT7.9, Garmin, GPS Tuner atd atd. Problemem je neschopnost zamerit jakykoliv ze satelitu nutnych pro urceni pozice o nejake fixaci nemuze byt rec.
    Prosim Vas tedy o radu, jakym smerem se vrtnout sam ci zda poputuje HD do servisu.

    Diky moc predem
    Martin
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob Avatar uživatele htcjirka
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    1,876

    Pokud si to uzivatel nerozrvtal sam,nemusi se nic nastavovat.TT i iGo si najde GPS sam.Coz i uzivatel pise,ze si GPS najde,ale nevidi satelity.Pred prvnim pouzitim GPS je dobre pouzit Quick GPS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    139

    Start > Settings > System > Externí GPS
    Na záložce Programy > Port pro programy GPS > Žádný
    Na záložce Hardware > Hardwarový port GPS > Žádný , Přenosová rychlost > 4800
    Na záložce Přístup > zatrženo "Spravovat zařízení GPS automaticky"

    S tímhle nastavením mi funguje GPS OK, jak Garmin, tak např. Stopwatch (GPS stopky).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    No to je divny... vyzkouses ten quick gps, stahne ti pozice satelitu, ja mam problem u gpsky jen se zpozdenim cca o 2 vteriny za realitou, jinak citlivost a signal mam fakt vybornej!!!

    Pokud jsi byl v aute, tak se to musi chytnout do 2 mint! pul hodiny je moc! nemas nahodou vyple funkce telefonu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    9

    Panove, predne Vam moc dekuju za reakce a rady. Muj postup byl takovy, ze jsem zprvu nenastavoval vubec nic a zarizeni GPS nechal to vestavene a na radu pouzil nejdriv QuickGPS pro rychlou fixaci. Jak jsem napsal prvne - zarizeni GPS to vidi... i iGo ho identifikuje na portu 4 a BAUDu 57600..... ale zadny signal (
    ach jo, zacinam se obavat, ze jediny reseni je servis
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    0

    Používám HD již od vánoc i s TT7 a iGO8 a včera se mi náhodně stalo také to,že GPS bylo nalezeno ,ale byl jsem bez signálu. Nevím co to způsobilo,ale po soft restartu bylo vše zase O.K.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od hafush
    Používám HD již od vánoc i s TT7 a iGO8 a včera se mi náhodně stalo také to,že GPS bylo nalezeno ,ale byl jsem bez signálu. Nevím co to způsobilo,ale po soft restartu bylo vše zase O.K.
    Tobe to aspon nejak jelo....muj HD nema signal prazadnej prestoze je vse nastaveno podle navodu, ktery je tu psan mnohokrat stejne
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    0

    Standartní rada před posláním HD do servisu je udělat HR, aby se vyloučily problémy se softwarem.
    Na novou instalaci pro jistotu přidat NET Compact Framework 3.5 a pak jen navigační software.
    Aktualizovat si polohu satelitů pomocí Rychlé GPS utilitky,která je obsažena v originální ROM instalaci.
    U iGO8 zvolit automatické hledání GPS, u TT7 je to podobné, po vyhledání GPS přijímače jdi VEN NA VOLNÉ PROSTRANSTVÍ A SATELITY BY SE MĚLI CHYTIT HNED. ŘÁDOVĚ MINUTY.
    Jestli ne,tak SERVIS, ale nevzpomínám si jestli někdo kvůli GPS posílal HD do servisu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    9

    Provedu, ozvu se, jak jsem pochodil

    EDIT: Pokud odpovídáš / reaguješ na předchozí příspěvek, zbytečně ho necituj. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    61

    Tak jsem včera strávil spoustu času pročítáním všelijakých for a vyzkoušel snad sto různých zaručených postupů. Nicméně stále stejná odpověď: systém GPS nevidí (např. v TomTom to píše "Chybí zařízení GPS"). Satelity jakoby vůbec neexistovaly (ani šedé sloupce).

    Našel jsem utilitku GPS Test (nevim kde, ale Google to řeší) a pustil detekci GPS. Ta byla posléze nalezena na COM9. TomTom však stále nic! Potom jsem si zkusil začít hrát s nastavením GPS zařízení v TT a hle, řešení je následující:

    Nastavení "External GPS" 1) program port COM9, 2) GPS hardware port none, baud cokoliv, 3) access zaškrtnout, 4) nastavení GPS zařízení v TT na "jiné GPS zařízení Bluetooth", COM9.

    TT najednou GPS "vidí" a komunikuje s ní. Vedlejší efekt je, že se spouští bluetooth, který je ale bez ztráty funkčnosti možné vypnout. Při nastavení TT na interní GPS se neděje nic a GPS prostě neexistuje!

    Je možné nějakým makrem nebo něčím spustit TT a současně vypnout BT?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    9

    Tak GPS stale mrtvice....HD-cko ho sice vidi, ale to je tak vsechno. Signal nikde zadny.
    Provedl jsem HR, nainstaloval .NET CF 3.5, tomtoma a toho jsem nasledne pustil....bez nastavovani cehokoliv. Signal nema ani GPS test 1.04, ani GPS Tuner, ani Nadavi GPS Tool, ktera je od HTC. Jediny efekt, ktereho se mi podarilo dosahnout byla ikonka telefonu se tremi carkami nad nim na stavove liste nahore(vysledek GPS Tuneru), ale rezkliknout se mi ji nepovedlo
    Previt jde do servisu, mam toho dost :
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 13-12-2008, 01:37
  2. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 29-09-2005, 08:27