Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: T-Mobile Hungary :: Rekordní rychlost GSM EDGE!

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    http://www.infosyncwo.....06.html

    Jóó, Maďaři, ti se mají Jak jsem se dočetl ve výše uvedeném článku na serveru Infosync, maďarskému T-Mobile se povedlo dosáhnout rekordní rychlosti přenosu dat na EDGE (Enhanced Data rates for Global Evolution) síti. Konkrétně se jednalo o rychlost 235.6 kbps. Nutno ovšem podotknout, že se jednalo o testování za speciálních podmínek, byl to vlastně test robustnosti a stability sítě. Jinými slovy - co ta síť vydrží Běžní uživatelé využívající tuto službu komerčně mají k dispozici maximální rychlost "pouze" 100 kbps.

    Ale i tak se jedná o slušné rychlosti, alespoň pro použití v PDA, nemyslíte?

  2. #2

    ipf ipf je offline
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Dec 2003
    Příspěvků
    2,145

    Já občas jedu na 131kbps, takže mne to neudivuje



  3. #3
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza

    Ale i tak se jedná o slušné rychlosti, alespoň pro použití v PDA, nemyslíte?
    ... to ano, ale docela by mne zajímalo jak je to při rychlostech vyšších než 115,2kbps, což je maximální rychlost portu u PDA s PPC/WM (a je jedno zda je to Generic IrDA modem, bluetooth dialup modem). Pokud se dá věřit nastavení v connection manageru v PDA tak je vždy komunikace ořezána právě na zmíněných 115,2.

    PavelR.

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    To nevim. A nevis nahodou, jak je to u zarizeni s integrovanym GSM/GPRS? Jestli je to propojene pres nejake seriove rozhrani (coz by bylo :no: ), nebo jestli je to propojene nejak "lepe"?

  5. #5
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    To nevim. A nevis nahodou, jak je to u zarizeni s integrovanym GSM/GPRS? Jestli je to propojene pres nejake seriove rozhrani (coz by bylo :no: ), nebo jestli je to propojene nejak "lepe"?
    ... myslím, že jsem někde četl, že GSM část u XDA se hlásí jako COM2 ... co z toho lze vyvodit netuším ...

    PavelR.

  6. #6
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Sep 2003
    Příspěvků
    307

    No rychlost by to byla příjemná a nejenom na PDA ale i na NB. Ovšem pokud by i cena za připojení byla dvojnásobná než u GPRS tak :no:

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Myslim, ze nasi kolegove na Slovensku si jiz teto vymozenosti uzivat mohou, pochlubi se nekdo, jak to beha a kolik za to chtej (v porovnani s klasickym GPRS)?



  8. #8
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Myslim, ze nasi kolegove na Slovensku si jiz teto vymozenosti uzivat mohou, pochlubi se nekdo, jak to beha a kolik za to chtej (v porovnani s klasickym GPRS)?
    ... docela podrobný popis zkušeností s EDGE je zde ...

    PavelR.

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    59

    Citace Původně odesláno od Pavel Koza
    Myslim, ze nasi kolegove na Slovensku si jiz teto vymozenosti uzivat mohou, pochlubi se nekdo, jak to beha a kolik za to chtej (v porovnani s klasickym GPRS)?
    je to za rovnaku cenu ako gprs (vlastne mobil [nokia 6230] si vyberie ci gprs alebo ak je tak edge)
    edge je zatial vo vacsich mestach (ba, ke, bb,...?)
    teoreticka rychlost je tusim okolo 240kbps
    ja kedze mam mda2 nemam nokiu 6230 (jediny pouzitelny telefon s edge u nas)

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Dik za info, ten clanek je vycerpavajici Pokud jsem ale pochopil spravne, tak na PDA si rychleji nez 115,2kbps nezakomunikujeme... No nic, snad casem

  11. #11
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Aug 2002
    Příspěvků
    2,193

    ... rychlost portu v Connection Manageru je v baudech - tj. jedná se o modulační rychlost, ne přenosovou rychlost. Jinými slovy vztah mezi baud rate a bit rate nemusí být vždy 1:1 (např. jedna modulační změna může nést více než 1-bitovou informaci, přenosová rychlost pak může být násobkem modulační rychlosti). Bohužel u sériové komunikace tomu asi tak nebude, že ...

    Pokud někdo používáte na Slovensku EDGE s PDA, máte určitě nainstalován i nějaký monitor připojení (např. Spb GPRS monitor), můžete se podívat kam až vám vyšplhá přenosová rychlost? Při teoretickém maximu EDGE 240 kbps byste se měli dostávat nad 115 kbps. Pokud tedy zaznamenáte hodnoty nad 115kbps, je možné, že toto omezení neplatí ... Sám tomu ale moc nevěřím, neboť veškerá komunikace týkající se připojení (tj. přes Generic IrDA, Bluetooth dialup modem) by měla být "jen" sériová ...

    Pokud někdo můžete vnést do této problematiky jasno, pls. učiňte tak ...

    PavelR.

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2

    U nas su aj ine telefony ktore podporuju EDGE napr nokia 3200,6850 a spominana6230 Iba tolko
    Skusali sme to a slo to 40k downlink takze celkom dobre



Podobná témata

  1. Nastavení Edge u hw6915 s T-Mobile
    Od svenhassel v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-02-2008, 18:27
  2. NetFront 3.3 a rychlost edge netu.
    Od examinor v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-03-2006, 16:01
  3. T-Mobile EDGE
    Od Zdenek Malinsky v sekci Oznámení a tiskové zprávy
    Reakcí: 52
    Poslední příspěvek: 02-12-2005, 19:24