Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: nastaveni posty

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    112

    Mam problem s nastavenim posty v telefone. Ak si nastavim e-mailove konto (napr. gmail) tak sa mi pripoji na to konto a stiahne maily len ak som pripojeny kablom s pocitacom (activesync). Nefunguje mi pripojenie a stiahnute posty ak idem priamo cez wifi. Pritom browsovat na internete moze cez wifi v pohode.


    Přesunuto do sekce + Komunikace & Synchronizace. admin
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    112

    To nikto nevie poradit ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Když to máš těžký...

    Za prvé, poslal jsi to do fóra zaměřeného na jedno zařízení a tohle je obecný problém (Komunikace a synchronizace, například).

    Za druhé nikdo zde není věštec aby tušil, o jaké Wifi to mluvíš. Pokud o veřejné, ta může mít prostě porty a protokoly pro mail zablokované. Pokud o soukromé, je to o nastavení. Nepíšeš nic o běžném datovém spojení (GPRS, 3G)...

    Pro příště: Na správně položený dotaz s dostatkem informací zde VŽDY někdo odpoví. Ale nikdo zde nesedí na drátě a nečíhá na otázky - někteří lidé (zvláště v pracovních dnech dopoledne - je to divné, ale - pracují). Takže to rozhodně nemusí být do dvou hodin.

    Pro příště bude místo urgencí určitě užitečnější zamyslet se ještě jednou nad otázkou, jestli na ní vůbec může existovat užitečná odpověď - a pak počkat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    112

    Ad 1. - suhlasim mohol som to napisat niekde inde ale myslel som si ci to niekto neriesil v TouchPro
    Ad 2. - je to sukromna wifi vsetko povolene, bezne pripojenie GPRS, 3G som zakazal resp. pouzival som pda bez sim karty (datovy prenos nemam povoleny)
    Ad 3. - ospravedlnujem sa, bol som prilis nedockavy

    Necituj předchozí příspěvek. Zbytečná citace smazána. admin
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Ten počítač je připojený kabelem, nebo rovněž přes wifi?

    Ono takový Gmail vyžaduje otevřené porty pro SSL - 995 a 465 - a to už taková samozřejmost být nemusí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    112

    pocitac je pripojeny tiez cez wifi

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Tak jo. Ještě si ověříme, zda si rozumíme: Doufám, že se zde nebavíme o adresáři Pocket Outlooku, ale o samostaně nastavených účtech mailů v mobilu/PDA...

    Co ukazuje status při pokusu Přijmout/Odeslat (Send/Receive)? Končí to nějakou chybovou hláškou? Jakou?

    Ono "nejdu mi stahovat maily" je dost široký pojem...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    112

    Ano jedna sa o klasicky mail ucet nie o Outlook a priamo ucet v Mobile/PDA.
    Po dlhom case sa mi zobrazi hlaska :
    Message cannot be downloaded to your mobile device. Make sure you are connected and that your e-mail account settings are correct. Then try again latter

    Ke sa vsak pripojim cez activesync hned mi stiahne vsetky maily.
    Inak bezproblemov mozem ist na net alebo aj pocasia sa mi aktualizuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Pak by to mělo být jednoduché...

    Connection Manager/WLAN Settings/Connects to - zvolit Internet (ne Work)

    V na stavení e-mailu v Advanced Server Settings ověřit, zda je tam spojení přes Internet (ne Work).

    Vyzkoušet, Ozvat se...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    112

    tak uz som to vyriesil mal dal som si na pda vyssi vykon wifi pre pripojenie a maily boli stiahnute, dakujem za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    No, pak to bude možná ještě jednodušší - všechna novější zařízení HTC mají tendenci kašlat na WiFi pokud je k dispozici NASTAVENÍ (ne nutně signál) GPRS. Je možné, že mobil obsahuje všechna nastavení pro data od operátora, i když je SIM nemá aktivní.

    Dle mé zkušenosti pak nestačí ta nastavení prostě ručně rozhasit, je třeba je vyřadit. Tohle udělá nejjednodušeji a nejspolehlivěji prográmek NoData. Všude (no, hlavně na internetovém nastavení) dát Disabled a zkusit znova...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    112

    diky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Aha - pak je ale divné, že ostatní služby přes WiFi běhaly "normálne".
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    112

    No asi to nebolo spravne riesenie, skusil som opat stiahnut maily a znova ta ista chyba, pritom som uz cez nodata vsetko zakazal. Tak mometalne uz fakt neviem
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Stupidní otázečka: neběží v tu samou chvíli poštovní klient na počítači? Některé poštovní servery mají timeout na přihlašování. Podobnou chybu mi hlásí třebas Opera na některých účtech, když současně běží Outlook na tom samém účtu (chyba autorizace)

    Pokud jede počítač přes ten samý přístupový bod, web funguje, je vše nastaveno na Internet (ověřeno i po aplikaci NoData?), GPRS služby odstavené, už moc nevidím možnost, kde to ještě může drhnout. Na zařízení už nic moc jiného nastavit nejde.

    Pokud by se to ani jednou nepovedlo, podezíral bych nastavení firewallu té WiFi/modemu. Určitě tam není nastavené třebas že plnou autorizaci má pouze MAC Adresa XXXX, nebo pevné IP XXX, zbytek má k dispozici pouze port 80? Funguje to přes DHCP (dynamické přidělování adres)? Není tam tabulka fixních adres? Jaká je autorizace do WiFi? Je také určitě správně? Není to opět tak, že neautorizovaný Guest má k dispozici pouze port 80?

    Tohle je ale tak široká oblast, že než to rozlouskneme, budu v důchodu...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. nPOP - odesílání posty
    Od sided v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-12-2006, 00:02
  2. synchronizace posty v PDA s TheBat!
    Od vitek_ce4you v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-11-2006, 18:51
  3. Automaticke stahovani posty
    Od choze_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-06-2005, 10:35
  4. Kde jsou v PDA soubory posty?
    Od empiK v sekci Obecné problémy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-01-2005, 15:38
  5. synchronizace posty
    Od m.sachl v sekci + Komunikace & Synchronizace
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-12-2003, 10:50