Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Návod ako vytvorit vlastnú ROM...

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    -zdravim vsetkych zdatnych uzivatelov ktori sa v tejto problematike vedia pohybovat...
    -rad by som zalozil temu "AKO VYTVORIT VLASTNU ROM"
    -kazdy mame ine naroky a ine kriteria na svoj mobil preto by bolo dobre ak by sme si to vedeli sem tam aj modifikovat...
    -touto cestou chcem poprosit uzivatelov ktori sa v tom vyznaju aby pomohli nam menejzdatnym pomohli vytvorit si vlastnu ROM
    -ak mate niekto nejake napady alebo navody budem rad ak ich tu budete prezentovat....-za vsetkych uzivatelov vopred dakujem.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Obávám se, že tohle zdaleka není téma ani pro zdatné uživatele - to chce zdatné programátory. Začal bych někde u těch, kdo ty romky dělají a juknul na startovací balíček tutoriálů, které tam jsou. No a pak bych až začal dumat, coby bylo kdyby....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    -no cakal som aspon nejaky gui pre upravu uz hotovych ROM -napr.
    -tzn. vezmem si nejaku uz hotovu ROM kde mi zobrazi obsah a tak do nej pridam *.cab subory -pripadne zmazem co tam nescem....
    -neviem ci nieco podobne existuje....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Tak jednoduše to nejde - sakra, bavíme se zde o ROM navíc v zařízeních, kde jde vždycky o kombinaci nalších firmwarů (GPS, GSM, Bluetooth...) a o zásazích přímo do operačního systému...

    Nějaký nástroj existuje, ale určitě to nebude nic typu Word nebo Excel. Pokud bych si opravdu nebyl jistý tím co dělám (a to chce asi 1000x více čtení než ptaní), moc bych s tím nelaboroval. V zásadě není nic jednoduššího, než třebas nechtě zinvalidnit USB port a pak by mohl být takový flash poslední pro daný telefon. A odsaď už hard reset nepomůže - zařízení se vrátí pouze k té nepovedené ROMce.

    To by znamenalo ztrátu záruky a pochubuju, že by to servis řešil jinak, než výměnou MB za bratru 70-80% ceny celého zařízení (pochybuju, že ty paměťové obvody ROMky jsou samostatně vyměnitelné, anebo mazatelné jako kdysi UV zářením...)

    Takže kdo chce kam...

    Samozřejmě, iniciativě se meze nekladou .
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Nevím jak u HTC, ale na Asuse jsem si sehnal KitchenRoom, ve které si dokážu již hotovou ROM (u asus *.NB0) rozebrat do posledního šroubku, dostat se do registrů, celé složky Windows a upravit tak alespoň programy, které jsou navíc nebo tam přidat svoje další atd... není to nic jako program Word nebo Excel, to je fakt a taky nejde, pokud nemá člověk zdrojáky knihoven, upravit cokoli, ale s možnstí upravit registry a obsah souborů ve složce Windows taky není k zahození. U HTC si myslím, že to nebude jiné, jen najít správný soft a uvařit něco zajímavého
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    6

    -nazdar...-no prave o toto mi ide...
    -proste iba urobit balik ktory by fungoval po hard resete...
    -aby som tam nemusel doinstalovavat programy...
    -nepotrebujem opravovat Touch Flo ani nic podobne-iba chcem aby po hard resete mi to nainstalovalo tie utility a programy co bezne pouzivam...
    -nechcem sa hrabat v jadre ROM...
    -chcem iba jednoducho otvorit ROM a vyhodit trebars TotalCommander a nahradit ho Resco Explorerom a pod....(priklad...)
    -iba poupravit software v hotovej ROM....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    No na to Ti to stačí, ale zase na druhou stranu musím říct, že to zase není jen tak... rozberat ROM, hodit tam CABy a hotovo...
    Tak jednoduché to není. Cab je už hotový instalační program a ty ho musíš rozbalit, ale ne jako ve WinRaru, ale rozbalit obsah instalovaných souborů, úprav registrů atd...
    a to vše ručně vložit do "rozbalené" RoMky. Dělal jsem takovou úpravu na jedné ROM, co jsem delší dobu používal, ale pak přišla CZ ROM pro moje PDA a tam jsem se už na to vykašlal. Není to opravdu práce na 10 minut, alespoň než se všechno doladí, byť jde jen o drobné úpravy.
    Takže se podívej po nějak Kitchen Rom pro HTC nebo....
    Jednodužší je vytvořit si vlastní instalační CAB balíček, který Ti nainstaluje to co chceš mít navíc. Mnohem rychlejší, kompatibilnější, protože jej můžou používat i uživatelé jiných zařízení.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. jak by bylo slozite vytvorit klienta pro LIDE.CZ
    Od Bigis_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-03-2009, 11:50
  2. ...ako si vytvoriť vlastnú EXT_ROM v MDA Compact
    Od ciselko v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-08-2005, 19:49
  3. Ako vytvoriť vo eVB exe súbor?
    Od Pepo_ce4you v sekci Programování
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-03-2005, 15:22
  4. Jak vytvorit ROMku na PC?
    Od hlp v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-11-2004, 14:55