Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: HP iPAQ h6340 - kalibrace baterie

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    7

    Ahojte.
    Chcel by som požiadať o pomoc, ako nastaviť resp. zosynchronizovať batériu % vs. volty aby indikátor ukazoval korektne a moje hp6340 nevypínalo už napr. pri 35% ako vybité.
    Skúšal som už prefleshovať ROM(1.11.10), novú baterku a nepomohlo.
    Keď PDA nabíjam v kolíske alebo len cez AC tak baterku nabijem max na 3,7 V,samozrejme že musí byť vypnuté inak sa nenabije a PDA vypína pri nejakých 3,6 V čo robí asi 50%.To môže byť spôsobené softami SPB. Ak nabíjam baterku externe v kolíske tak dokážem bat. nabiť až na 4,188 V a PDA vypína rozlične od 35% po 8 % a nikdy nepríde na 0% (robí to aj v základnom nastavení od výrobcu bez nainštalovaných softov, tak som to pôvodcu problému vylúčil).
    Nikdy však s baterkou v PDA nenabijem na viac ako 3,7 a niečo. Prebehol som viac fór a nikde som nič nenašiel k takémuto problému.
    Vie mi niekto poradiť alebo má nápad čo sa ešte dá spraviť aby to začalo bežať ako má?




    Ďakujem všetkým ktorý pomôžu vyriešiť môj problém.


    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    S ohledem k historickému PDA myslím, že baterie bude původní a tudíž těsně před smrtí. Nebude toto "jádro pudla"?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    7

    batéria je nová to bolo prvé čo som menil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2006
    Příspěvků
    75

    Otázka ovšem je zda při tak historickém zařízení není problém již se základní deskou. Pokud je nová baterie a zkoušel jste vyloučit software typnul bych že může být problém vyloženě se základní deskou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Pokud vím, tak toto (a většina ostaních Windows Mobile zařízení) nemá žádnou kalibraci, kde zařízení řeknete co je nula a co je 100%. Našel jsem nějaký návod, přikládám, ale nevím, jestli je pro toto zařízení.

    K tomu různému vypínání a nedoběhnutí do nuly - h6340 je velmi staré zařízení, kde byla data a aplikace ukládána v paměti RAM a nikoliv jako nyní v paměti FlashROM. Z toho důvodu bylo nutné zajistit neustálé nabíjení paměti, jakmile se byť jen na chvíli o napájení přišlo, data z paměti nenávratně zmizela. Proto zařízení s WM 2003 nebo starší nikdy nedoběhla až do nuly, ale vypínala se ještě s určitou rezervou, která vydržela paměť napájet do doby, než jste se připojili ke zdroji el. energie.

    HP v iPAQu přišlo s novinkou, která umožnila upravit si ten interval podle sebe v rozmezí 12 - 72 hodin, k čemuž sloužil ten posuvník. Čím kratší rezerva, tím delší provoz do vypnutí. A to je možná ten důvod, proč se vám někdy zařízení vypne v 8% a někdy v 30%.

    V každém případě se jedná už o staříka a i když jste koupil novou baterii, problém může být v zařízení a vzhledem k jeho stáří jeho servisování nemá velký význam, bylo by to příliš drahé...
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Takže ještě pár nápadů.

    1. Pokud je baterie úplně nová a hlavně jiné kapacity než baterie původní, může se běhěm prvních pár nabíjecích cyklů chovat "podivně". Je-li to možné, doporučuji prvních 5 - 10 nabíjení provádět ve slotu pro druhou baterii v kolébce a tu mít napojenou přímo na nabíječku (ne USB). Tedy pokud to technicky je možné, jinak nabíječkou (ne z USB v PC).

    2. Zkusit dát novější ROM nebo alespoň udělat na zařízení hard reset a vyzkoušet nejprve, jak se chová prázdné zařízení. Tak se dá alespoň trošku vydedukovat, kde je / může být chybka.

    3. Nastavení vypínání (při kolika % baterie) myslím umožňoval Omega One Battery Pack, ale už je to dlouho, co jsem to zkoušel a kdy jsem měl zařízení s WM 2003SE.

    S ohledem na OS 2003 SE a výše uvedený problém doporučuji pravidelně zálohovat i synchronizovat!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    7

    ďakujem, skúsim to nabíjať externe aspoň 10 krát (vždy nabíjam cez AC).
    V Omega Baterry Pack sa myslím nastavuje pri koľkých % má hlasovo oznamovať bat.low, memory, storage low
    ROM mám 1.11.10, poslednú verziu na Hp.com
    už sa s tým nezaoberajú vďaka vwku.

    padli tu názory že to môže byť doskou, ale to sa mi nechce moc veriť lebo okrem baterky nič neblbne.
    PDA používam už síce 2,5 roka, ale okrem baterky šlape perfektne.


    uvidím či toto pomôže a ak nie pôjde do šrotu

    ďakujem všetkým za príspevky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Citace Původně odesláno od boby
    V Omega Baterry Pack sa myslím nastavuje pri koľkých % má hlasovo oznamovať bat.low, memory, storage low
    Jo, jak si to napsal, tak jsem si vzpomněl, že to byly ty zvukové hlášky.

    Jaště mě napadlo, zda tam není občas nějaký špatný kontakt na baterii, ale to by pak po každém "nekontaktu" nastal HR(vzhledem k OS) a PDA bylo prázné.

    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    7

    mne sa zdá že to bude rozhasené nejakým softom. Myslím že to začalo robiť keď som prerušil SPB Benchmark baterry test keď nebol ukončený, ale nie som si 100% istý.
    ak by to bol kontakt na bat. tak ide do HR a musíš nahodiť last backup.
    našiel som ešte na jednom ENG fóre niečo na túto tému a radí tam človek to isté čo ty.
    myslím že ak už toto nepomôže, tak to bude chybou asi dosky a to už nebudem riešiť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Zda to způsobuje - je rozhašené nějakým softem zjistíš tak, že uděláš HR a budeš zkoušet na prázném zařízení, max. tam můžeš nasypat PIM data (kontakty, úkoly..) přes ActiveSync.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    7

    to práve že robí aj po HR v prázdnom.
    myslel som si však že vo Win sa niekde prepísali hodnoty od koľko do koľko voltov má pracovať.
    stále mi však nie je jasné prečo externe bez PDA nabije v kolíske na 4,188V a v PDA max na 3,8V.
    toto ma viedlo k tomu že niekde tie hodnoty má uložené.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. iPAQ h6340 - problemy s telefonovanim
    Od milex_ce4you v sekci Zbývající zařízení HP a Compaq
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 17-06-2005, 13:36
  2. Baterie, výdrž a kalibrace
    Od mini_ce4you v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 06-02-2005, 21:58