Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: HTC Touch Diamond - Jak zapnout GPS?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    7

    Prosim Vas o zakladni radu, jak vubec spustit a aktivovat GPS u HTC Diamond? Procetla jsem spoustu for, ale nikde jsem se nedocetla, jak vlastne GPS spustit. Potrebovala bych presny laicky popis, napr. Start/Programy/... ptala jsem se u prodejce, ale nedokazal mi poradit. Prosim, jak na to? Mam Diamonda teprve tyden. Diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    GPS se u tohoto a mnoha dalsich zarizeni spousti automaticky. Jakmile nejaka aplikace posle pozadavek na prislusny port, na kterem GPS komunikuje, automaticky se GPS zapne. Vetsina navigacnich programu je schopna GPS modul i sama detekovat, takze staci spustit navigaci, dat vyhledat GPS a hotovo. Na Diamondu nicmene pred spustenim navigace doporucuji pouzit program QuickGPS a stahnoutdata z internetu, vyrazne se zkrati doba nutna k zamereni pozice.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    7

    QuickGPS jsem stahla bez problemu, ale co dal, pises, staci spustit navigaci, ale jak? Predpokladala jsem, ze nekde v menu najdu tlacitko Navigace, to odkliknu a navigace bude spustena. Zadne tlacitko jsem ale neobjevila.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Zalezi, co mas presne za zarizeni. Navigace neni standardni soucasti kazdeho zarizeni. Na ukazku, ze to funguje, ti staci Google Maps Mobile. Jestli je na zarizeni nemas od vyrobce, staci dat v prohlizeci www.google.com/gmm a stahnout a nainstalovat si je. Ale POZOR - vsechny mapy se online tahaji ze serveru, tak pokud nemas WiFi i pred barakem nebo neomezeny datovy pausal, radeji to nezkousej, mohlo by te to prijit pekne draho.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    7

    Nastesti jsem pripojena doma pres WiFi, takze jsem stahla bez problemu a ulozila do mobilu. Opravdu mapy funguji. A co dal? Jak dosahnout toho, aby GPS fungovala jako kazda jina? Napr. v aute - navigace trasy z bodu A do bodu B? Nevim, jak bych presneji uvedla, jaky typ telefonu mam, na zarizeni je uvedeno pouze HTC Diamond. Zakoupila jsem ho u Vodafonu. Na help lince mi rekli, at se obratim na prodejnu, na dvou prodejnach mi rekli, ze temto telefonum vubec nerozumi, at si poradim sama. Takze na muj dotaz, zda tento mobil obsahuje jiz vse potrebne ke spusteni navigace, odpoved znela: asi ano ( skutečně zasvecene rady :no:
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    42

    Pomoci google maps se da jet, ale neni to navigace jako takova. Bude to chtit specialni programy pro navigaci, me se osvedcilo IGo, dobry je jeste TomTom. Investice do tech programu a map ovsem bude v radu nekolika tisicikorun.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    7

    To je vazne sileny. Ja temto zarizenim pravda moc nerozumim, chtela jsem od Vodafonu, aby mi prodali telefon, ktery bude dotykovy, bude mit Office a funkcni GPS. Samozrejme jiz v cene telefonu. Tvrdili, ze Diamond vse ma a bude bez problemu fungovat. Takze to neni pravda? Ja si budu muset zase neco za dalsi tisice dokupovat, abych mela navigaci funkcni?? Potrebuji ji k praci. Investice 11.000 do mobilu mi docela stacila...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    78

    Jasně, že jestli tam máš originál ROM tak by se měla spustit...a nic tomu nechybí....u Google Maps stačí jen v menu zapnout GPS a uvidíš......jinak já jsem používal jednu GPS utilitku, ve který se testuje všechno možný, takže dá se tam zapnout i vypnout manuálně, ale si nemůžu vzpomenout na přesnej název safra..

    No a to, že tam neni kromě možná free Google Maps jinej navigační SW - to ani nikdo nereklamoval...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Obavam se, ze si musime vyjasnit pojmy

    GPS - zarizeni nebo chip, ktery je schopen prijimat signaly ze satelitu a podle nich urcit pozici. Tohle ma kazdy Diamond
    Navigace - aplikace, ktera vyuziva informace z GPS a radi, kudy a kam jet. Tohle NEMA kazdy diamond a pokud jsi ho koupila od Vodafone, tak se domnivam, ze tam ZADNA navigace v cene neni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    78

    Přesně tak navigační SW je docela dobrej "byznys", takže jaxi v ceně nebývá
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    7

    omlouvam se za osloveni: kluci usati, to jste me nepotesili, to je fakt hrozny, to si ze me Vodafone pekne vystrelil, ale kseft maji, ok, neznala pojmu jsem chtela neco jineho... takze co ted, jak dal postupovat, co zakoupit, co hledat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,334

    Jen pro pomoc s hledáním nejvhodnější navigace.
    iGO
    TomTom
    AutoMapa
    Sygic Drive
    Garmin
    O všech těchto navigacích se více dočteš i na ce4you.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. HTC diamond nejde zapnout
    Od Lacrius v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-06-2012, 12:45
  2. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-07-2009, 20:34
  3. Diamond nelze zapnout
    Od matejcz v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-06-2009, 16:43
  4. HTC Touch Diamond (Compact III) - Nejde zapnout BT
    Od blackman_82_ce4you v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-12-2008, 10:03
  5. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 28-10-2008, 12:35