Dnes se mi dostal do rukou nový P565 (Galaxy Mini5), tak udělám několik screenů a popíšu několik mých pocitů.
Upozorńuji, že není ještě v oficiálním prodeji. Takže neodpovím na dotazy ohledně ceny.
1. asi zásadní informace systém je v CZ WM6.1, verze OS 19965 1.2.3 (že by Asus použil moje úpravy ze 750ky ?), rádio M4.3.0
2. člověk zvyklý na klávesnici bude asi zklamán, samozřejmě všechno jen přes SW klávesnici, kde opět chybí CZ XT9 (možná se ve finále něco změní :?: )
Takže bez sty-činky se neobejdete![]()
3. jak vidíte z obrázků přibylo několik VGA aplikací (v porovnání ze 750kou):
(programy), typu Asus Zip, Stream player, EZIMusic, EZIPhoto, filtr volání, vzdálený kalendář, JETCET PDF5
(nastavení) správce motivů, Gester (dotykové efekty), omezovač hlasitosti headsetu
4. citlivost displaye na dotyk není úplně co bych očekával, takže zatím žádné super "one finger show". Tedy jen s vyjímkou dialeru, který mi více něž vyhovuje.
Ale časem jsem se trochu naučil ovládat prstem, ale stejně si občas musíte pomoci druhým nebo stylusem.
5. ovládání joystickem je velmi příjemné, ale trochu mi nevyhovuje umístění systémových tlačítek. Dále velmi nešikovné je tlačítko standby na pravém boku, s tímto přepínačem nejvíce bojuji. Přepínač je mírně zapuštěn takže velmi, velmi špatně se přepíná.
6. tlačítko kamery je umístěno v pravém spodním rohu a ovládá se celkem snadně. Překvapila mě rychlost kamery a to jak v náběhu tak v rychlosti pořizování snímků.
Kamera je bez blesku. Obsahuje i přední kameru pro videohovory.
7. rychlost CPU, ta je opravdu úžasná, viz VSBenchmark. Ještě ted´se směju, prostě bez výhrad.....:yes:
I když v standardním rolování v systému to příliš nepoznáte, ale při prehrávání videa či podobných činnostech rychlost již poznáte.
8. kvalita displaye, je přibližné stejná jako P750. I když 565 má samozřejmě větší display a možná velmi mírně lepší podsvícení, ale 750 mírně lepší podání barev.
Display je "utopen" proti dotykové ploše (tak 3-4mm), takže máte takový divný pocit, že nejezdíte přímo po displayi. Z toho vychází i ten divný pocit ovládání.
9. baterie Asus 1300mAh Lion typ SBP-19 (velikostně menší než v 750)
10. velmi špatně řešený mSDslot (pod SIM slotem) a vždy se musí vyjmout baterie. I velmi nešikovně se vysunuje ven :no:
11.
Volné RAM po prvním startu : 55.63MB
Volné ROM po prvním staru : 67.43MB
Budu průběžně aktualizovat.......