Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 6 z 8 PrvníPrvní ... 45678 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 76 až 90 z 118

Téma: Přetaktování

  1. #76
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Zkoušel už někdo přetaktovat HP iPAQ 4150? Který softík použít z výše jmenovaných? Chtěl bych to vyzkoušet, ale nevím, zda to z důvodu jiného procesoru bude běhat. Abych nebyl Hard Reset Man (
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #77
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    760

    No, upřímně, taktovat třeba takovou A620 nemá podle mě smysl. Graficekej výkon, stejnak jako procesoru je v benchmarcích hodně nahoře, neznám aplikace, kde by nestačil, a tak mi takt zvýšenej o takovejch 100hz přijde dobrej akorát tak na zahřátí, když je zima
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #78
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    137

    Citace Původně odesláno od Kája
    No, upřímně, taktovat třeba takovou A620 nemá podle mě smysl. Graficekej výkon, stejnak jako procesoru je v benchmarcích hodně nahoře, neznám aplikace, kde by nestačil, a tak mi takt zvýšenej o takovejch 100hz přijde dobrej akorát tak na zahřátí, když je zima
    Jo jo na, svoji tridu je Asus 620 obdaren vynikajicim vykonem (a to je taky duvod proc ho mam jako secondary PPC ) Jinak pretaktovani se hodi pouze pro lidi ktere vyuzivaji nejaky slozity soft typu CAD. Ja ale jenom podtaktovavam, protoze 624MHZ iPaqu (primary PPC) staci opravdu na vsechno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #79
    Nováček
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    46

    Tak jsem zkoušel XCPUScalar a na mé cihličce H4150 mi to při přetaktování na 530Mhz někdy zatuhne. Pokud to mám v kolíbce, tak to nikdy nezatuhne, stalo se to také někomu ?? Nenapadá mě čím to může být :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #80
    Nováček
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    46

    Tak už to zatuhlo i v kolíbce . Takže to bude asi tím, že to frekvenci 530Mhz nezvládá. To mě docela překvapilo, je to špatný kus nebo to dělá i jiná 4150?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #81
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Citace Původně odesláno od Ronin
    Tak už to zatuhlo i v kolíbce . Takže to bude asi tím, že to frekvenci 530Mhz nezvládá. To mě docela překvapilo, je to špatný kus nebo to dělá i jiná 4150?
    Teď to zkouším a v pohodě. Ovšem docela zbytečně. Dal jsem stahovat poštu, IE načítat více stránek, puštěný Agile Messenger a myslím, že 400 stačí bohatě. U vyšší rychlosti jsem neviděl přínos, žádná pozorovatelná změna (kromě ukazatele). Spíše využiji podtaktovaní-úspora baterie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #82
    Nováček
    Registrace
    Oct 2004
    Příspěvků
    46

    Rozdíl jsem také nepoznal, mám PDA teprve chvíli. Pouze na GX Benchmarku, kdy jsem obdržel místo klasických 1900 bodů bodů 2500, toť vše čeho jsem si všiml
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #83
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Jun 2004
    Příspěvků
    9,300

    Citace Původně odesláno od Ronin
    Rozdíl jsem také nepoznal, mám PDA teprve chvíli. Pouze na GX Benchmarku, kdy jsem obdržel místo klasických 1900 bodů bodů 2500, toť vše čeho jsem si všiml
    Já ten GX Benchmark ani snad na Delli (kdybych tam dal 728MHz a pustil to přes GAPI drivrer) nechci pouštět...

    Jináč, ze subjektivního hlediska mi naprosto vyhovuje XCPUScalar 2.85, nastavení frekvenci od 208 do 416 MHz, šlape to stále slušně a ještě dost šetřím baterku... :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #84
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    760

    Měl bych pár otázeček a nebijte mě, jestli tu už padly. Ono se to vlastně týká pocket hacku (program myslím ):
    1) PXBus-když ho hodím na 250 u klasické a620, tak myslíte že kromě baterky (a nějakého toho tepla) to může mít neblehé účinky? (myšleno uvaření, oddělání atd...) Přeco jen je to mnohem víc než standartně
    2) takovejch 500hz processor namísto 400, používanej dejme tomu rok, myslíte, jaké byste tipovali následky? Já vim, často kladerná otázka, ale pokud se např. u pc přehřícá graf. karta, postupně se snižuje její výkon atd...
    3) divné, po testu hack masteru se mi něco "pokazilo" a normálně mi šla frekvence na 533MHz, což ovšem po resetu už nikdy nešlo nastavit a podle testů to ani nejni možné prý (max povolená stabilní prž 498)
    4)´velice mě pobavilo, že u neidentifikovaného zařízení s xscale mi to dalo na výběr frekvence ohromujících hodnot, zakončené 3319Mhz processorem (i komp by se mi zavařil ), ram 166megaherců a u pxbus dokoce 333...slušné ne? Komu se to povedlo stabilně na ppc rozchodit, tak se ozvěte :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #85
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    61

    Ma nekdo odskousenu 100% funkcnost nejakeho programu na pretaktovani na MDA3? XCPUScalar mi uplne zblbnul pristroj, pomohl az uplny reset. Pocket Hack Master zda se zatim funguje, ale zase se tam peru s nastavenim. Kdyby chtel nekdo udelat navod jako tu je na XCPUScalar, tak by to bylo skvely

    EDIT: Tak sem mel starou verzi XCPU, verze 2,88 uz zda se funfuje korektne. :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #86
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Pocket Hack Master + MDAc absolutni spokojenost - zatim mi to hlasi CPU: 644; BUS: 117; 65/65 - nevim jak je to s realnosti, ale zatim stable.

    Zkusim Spb Benchmark a uvidim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #87
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    tak mam verzi 2.80 a nevim cim to ale nejak to nechce ani pod- ani pretaktovat :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #88
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    53

    Poradí, sím, někdo, jak přetaktovat ( co nejlevněji a nejspolehlivěji) iPAQ 6340 ? XCPUScalar.2.93 mě nefunguje a nevím proč....Pavel
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #89
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    760

    Mno chtěl bych se s vámi poděli o výsledcích, mých, i když už dávných pokusů, například fekvence není všechno.

    597MHz RAM 100 PXBus 199 a výpočetní výkon SI=248
    472MHz RAM 118 PXBus 236 a výkočetní výkon SI=362

    Ale mám tam obavu, abych nakonec nezavařil svojí A620:-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #90
    Moderátor Avatar uživatele Zdenek Malinsky
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    9,888

    Pokud XCPUScalar nefunguje (proč ne?), můžeš zkusit jiný, ale taky placený Pocket Hack Master - odkazy 1, 2, 3.

    Doporučuji přečíst tuto, hlavně příspěvky Miloše Strouhala. V diskuzi je i odkaz na free Overclock.

    Pozor, raději před pokusničením zazálohuj pro případ HR.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 6 z 8 PrvníPrvní ... 45678 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Přetaktování
    Od dvzd v sekci Touch HD
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 12:20
  2. n30 přetaktování
    Od gorole_ce4you v sekci Acer
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-11-2005, 07:18
  3. Přetaktovani EM-500
    Od PsZch0 v sekci Casio
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-03-2005, 04:18
  4. Přetaktování pod SE
    Od Kubiiiik v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-01-2005, 09:14
  5. Přetaktování Xscale
    Od Paullus_ce4you v sekci Programy pro Pocket PC
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-02-2003, 22:47