Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: iGO na ASUSu P750 - problém - iGO se naviguje jen jednou

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    20

    Zdravim. Rad bych touto cestou pozadal nekoho o radu ohledne iGO v ASUSu P750. Koupil jsem zminene PPC s originalni verzi neceho, co "borci" ze sunnysoftu oznacili jako iGO 2006+ s mapama 2007. To pominu, neresim verzi, ackoliv jsem pristroj kupoval s verzi iGO8. Po nainstalovani ASUS GO se navigace rozebehla, celkem jsem byl spokojen, satelity to naslo, zkratka navigovala. Ovsem rozebehla se jen jednou a vickrat uz ne. At zkousim cokoliv, autodetekci, manualni nastaveni, prohozeni portu, jinou frekvenci a zase zpatky a dokolecka, master reset, porad mam hlasku "neni GPS signal". Po hodine venku na lavicce, i prochazeni po ulici, porad nic. Podotykam, ze veskera nastaveni jsem zkousel, menil i pouzil MR a default, stale se nemuze chytnout. Napada PROSIM nekoho, co bych mohl jeste zkusit? Chapal bych, ze prijimac je v kopru, ale jednou se proste rozebehla...Za jakoukoliv sofistikovanou radu budu moc rad, dekuji predem!!!

  2. #2
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Je divné, že to jednou najelo a pak už nikdy. GPS na tomto zařízení běží na portu 2 s rychlostí 57000, to asi víš a máš nastaveno...
    Zkus smazat složku SAVE na SD kartě, a podívej se do SYS.TXT (Program Files\igo8) jestli je tam sekce GPS s těmi parametry. Sys.txt najdeš taky na kartě, ale pokus jsi instaloval, tak je použit ten co je v Program Files. Po smazání SAVE, popř. ještě klíč v registrech IGO8 se to znovu spustí stejně jako "čerstvě" nainstalováno. Tak uvidíme jak se to bude chovat.



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    20

    Prave...jednou ano, pak uz ne. Nechal jsem to na portu 2 a 57600. SAVE na SD karte nemam, mam tam jen dva adresare, 2577 a AsusGO. SYS.txt je pod AsusGO gps port=2 a baud=57600...ted me tak napadlo, ja nikde nemam adresar iGO8(7)(6+)...kde se stala chyba?Nemel jsem ho tam ani predtim, ale opet musim podotknout, navigace jela a fungovala. I ted se dostanu dovnitr, pracuju s navigaci, vidim statickou mapu, ale neslizne si to GPS signal. Je problem mezi "zdili a telefonem" to bohuzel uz vyloucit nemuzu. Za jakykoliv jiny napad - dalsi napad budu hrozne vdecny!

  4. #4
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Aha, to, že je to ASUS GO, jsi řekl až teď, nebo mi to uteklo?
    V každém případě, jestli jsi program instaloval (najel nějaké instalátor) tak se to muselo někde nainstalovat. Nebo ještě jinak, instalátor jen vytvořil zástupce na ToDay (máš zástupce?) a vše je jinak spouštěno přímo z SD karty. Složka SAVE, ale někde musí být. Jinak se ti neukládají změny, které provedeš jen změnou nastavení programu (zapntuí radarů, vypnutí zvuků, úprava nasatvení 3D pohledů atd.) to vše by se nikam neuložilo a při dalším startu by jsi viděl, že všechny změny co jsi udělal tam nejsou.
    Pokud se Ti to nastavení ukládá, tak právě do složky SAVE. Nebo jestli ASUS překopal i tohle??? Hledej soubory (system.ini, PERMANENT_V1.sav, poi_visiblities.txt) tyhle by tam měli někde být, a po nějaké změně nastavení se musí změnit datum, hodina a čas přístupu k tomuto souboru. Tak se na to zkus podívat.

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    20

    Zminil jsem to uzna zacatku, ale to je jedno :-) Zacalo to tak, ze jsem zapnul protroj, vrazil tam mSD a najel instalator ASUS GO. Ten se chytil, instalace probehla, vse OK, navigovalo to. Instalator vytvoril zastupce ASUS GO v Today, presne jak rikas. Spousti se s mSD karty, tak sedi. Zmeny, ktere provedu jsou v systemu videt, mam tam porad posledni trasu, kterou jsem jel. I nastaveni hlasu, schema, proste vsechno. Ale soubor SAVE proste nikde neni...na pam. karte je jen SYS.txt a v "my documents" je jen ASUS 2007 a v nem soubor asus.db a pak je v my documents ASUS GO 2007 a v nem opet jen jeden route.dat. Zadny tebou popisovany soubor nikde neni. Me spis zacalo fascinovat, ze tam neni ani zminka, ani nastrel zminky o necem, co by se jmenovalo iGO...vsude jen ASUS GO

  6. #6
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Aha, omlouvám se, jak jsem to teď četl, tak už chápu. Program který tam máš ASUS GO ... je to vlastně IGO 2006. Takže to všechno nastavení a úpravy jsou uložené v MyDocuments\igo2006\xxx.DB souboru. Tak zkus smazat celou tu složku igo2006. Kdyby ti to potom vůbec nenajelo, tak to celé odinstaluj. Měl by tam být normální uninstal.

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    20

    Ten adresar tam neni :-) je tam jen ASUS 2007 a ASUS GO 2007...



  8. #8
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    ale asus.db tam je ne...
    Nevím jak se jmenuje ta složka kam ukládá ASUSGO své nastavení, igo6 to ukládalo do igo2006, igo8 do SAVE. To je jedno, smaž složku kde je asus.db


  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    20

    Smazano, pak fatal error, unable to open bla bla bla, takze asi backup ze zalohy, coz? :-)

  10. #10
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Ne, zkus to teď odinstalovat



  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    20

    A pak MR?

  12. #12
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    NE, když se to odinstaluje, tak to jen restartni a měl by se zase spustit ten instalátor. Když tak vyndej a zandej SD kartu. Ale jak se to nainstaluje tak to nespouštěj hned, zálohuj ten adresář kde je DB soubor, pak to spusť



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    20

    Kdyz chci spustit instalaci znovu, tak to vyhodi hlasku, ze nemuze najit potrebny soubory k instalaci, takze zacarovanej kruh...bez MR to nepusti Install

  14. #14
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Tak to je zapeklité.
    Já jsem si půjčil domů P750 a zkouším to furt dokola. IGO6 - IGO8 a vše jede na první a 50 pokus stejně dobře...
    GPS vždy funkční.
    Mimochodem, máš tam aktualizované Firware rádia a GPS?

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2006
    Příspěvků
    20

    Tak to je zapeklité.
    Já jsem si půjčil domů P750 a zkouším to furt dokola. IGO6 - IGO8 a vše jede na první a 50 pokus stejně dobře...
    GPS vždy funkční.
    Mimochodem, máš tam aktualizované Firware rádia a GPS?

    Taky si myslim :-) FW radia jsem updateoval, GPS catcher taky, oboji uz vic aktualni a aktualizovany byt nemuze. Treba je to vazne jen o tom, ze musim cekat ne hodinu, ale hodinu a vterinu a treba se chytne...protoze at to vezmu kolem dokola, vychazi mi z toho jen jedna vec. Po prvni navigaci se stalo neco s hw. Sw chybu uz pomalu vylucuju.

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. P750 a WIFI - problém
    Od Spoonis v sekci P7xx
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-01-2011, 10:57
  2. ASUS P750 problém s vyzváněním
    Od lordanubis v sekci P7xx
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-08-2010, 19:01
  3. ASUS P750 - problém - není GPS signál
    Od TC_ce4you v sekci P7xx
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-11-2008, 12:28
  4. Nespravne naviguje
    Od Roboo_ce4you v sekci iGO
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-10-2006, 22:14