Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 22 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 324

Téma: IGO 8.3 - Obecné zkušenosti a rady s navigací igo 8.3

  1. #1
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    [h]Přátelé diskutující,[/h]
    Protože vláken pro igo, které zde na fóru jsou, je několik a "motá" se jedno s druhým. Teď nemyslím
    samotné verze 8.0 a 8.3, ale příspěvky jsou různého charakteru a je tak pro nově příchozí, který např.
    nechce nic vylepšovat, ale chce jen poradit s instalcí nebo problémem s GPS, tak se bude prokousávat v hromadě
    příspěvcích, které jsou o tuningu nebo jiných...
    Také z důvodu lepší přehlednosti jsem toto vlákno přejmenoval a rozdělil na
    IGO 8.3 - Tuning a skiny
    + vytvořil nové
    IGO 8.3 - Obecné zkušenosti a rady s navigací igo 8.3, kde se právě nacházíte.

    Toto vlákno je jakési pokračování - rozdělení z vlákna iGO 8.3 - tuning, témata, nastavení a zkušenosti
    Pokračujte prosím v diskuzi na téma iGO 8.3 - Obecné zkušenosti a rady s navigací igo 8.3
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    0

    Mám takový problém na PNA. A to, že pokud nechám iGO spuštěné a vypnu navigaci, tak se mi po zapnutí navigace restartuje buď celá navigace nebo pouze iGO. Na starší verze byl patch, který toto řešil. Chová se to takto (iGO v8.3.1.57021):
    1, Pokud mám celé iGO na SD kartě:
    Po vypnutí a zapnutí PNA se restartuje celé PNA.
    2, Pokud nahraji iGO do vnitřní paměti PNA a akorát složku Contens na kartu a patřičně upravím sys.txt:
    Po vypnutí a zapnutí PNA se restartuje pouze iGO. Takto mi to ale dříve se staršími verzemi 8.0... fungovalo dobře i bez patche.
    3, Pokud nahraji komlet iGO do vnitřní paměti:
    Po vypnutí a zapnutí PNA iGO funguje. V zařízení ale nesmí být karta. Jinak se také restartuje iGO. Další podmínka je, použít licenční soubor z verze iGO v8.3.1.54384. Další nevýhoda tohoto řešení je v tom, že do vnitřní paměti se skoro nic nevejde.

    Potom v iGu verze 8.0.0.49545 a 8.0.0.54000 byl nově pro TMC zařazen protokol Siliconlab. Bohužel, v žádné verzi 8.3 opět není. Přijde mi to, jako krok zpět. Bohužel, přesně tento protokol využívá má PNA. Nešel by nějak z verze 8.0 do verze 8.3 přidat?

    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    24

    Potrebujem vypnút POI body ktoré stále mám na obrazovke a to čerpacie stanice a parkoviská.Používam 8.3.1. a dimku od Tomsofta
    dik za radu:yes:

    Už so na to prišiel, v dimkovi to nefunguje
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    [h]Přesunuté příspěvky z topicu "IGO8 - Tuning a skiny"[/h]
    Citace Původně odesláno od vovi
    Heleďte, pánové, nechci tady moralizovat - co se týče používaného softu, jsme na tom asi stejně , ale nešlo by dodržovat alespoň trochu fair play při publikování různých poznatků, hlasů apod.? Nemám nic proti uvádění poznatků z jiných fór, ale nezdá se mi právě košer vydávat to za vlastní výsledek (teď nemám na mysli žádnou konkrétní výtku); horší ale je třeba to vyvěšování hlasů k radarům - ty vyráběli lidi kolem Entershopu, vrazili do toho spoustu času i peněz, dali je k dispozici zdarma pro nekomerční využití, a jediné, co si přáli, bylo to, aby se hlasy nepublikovaly jinde. Tak proč prostě neuvedete odkaz na původní zdroj a vyvěšujete tady "svoji" složku?

    Nedávno podobná věc nadzvedla třeba Rikse natolik, že se v první chvíli rozhodl přestat publikovat své skiny. A mezi ppcwarez a ppcwarez2 už létají nadávky, protože si kradou příspěvky - dokonce na tu dvojku zakázali přístup Jetmousovi, protože se ohradil proti tomu, že "jeho" verzi 57021 publikovali jako svou.

    Vždyť přece není nic jednoduššího, než napsat odkaz na požadovanou informaci, soubor apod. Každý z nás si s nějakým tím laděním hraje, stojí to spoustu času a někdy i úsilí, vyvěsí si to na své stránky, fórum apod. a nakonec zjistí, že to všechno "vynalezl" někdo jiný.

    Citace Původně odesláno od tomsoft
    V podstatě bych s Tebou souhlasil, ale např. upřímě, nevím když zde nebo i jinde je ke stažení např. audio soubory pro něco, kdo je vytvořil nebo kdo zatím stojí.
    Že je musel někdo vytvořit, je jasné, kdo, to bohužel mi není známo. NIKDY bych nepovažoval za svoje něco co jsem nevytvořil a myslím že tady nikdo takový není,
    ikdyž by se našli nějaké příspěvky, které sem někdo hodí a jsou to texty z jiného (cizího) fóra. Doufám, že dotyčný se zamyslí. Nehodlám tady psát texty ve smyslu, "co kradeš text od někoho jiného". Asi bych tady jen seděl a zjišťoval jestli je daný text opravdu ten či onen.
    Bohužel, na toto téma by se dalo asi založit samostatné vlákno. Toto, je určeno však k něčemu jinému

    Citace Původně odesláno od kid_rock
    sakra mam maly problem,skusal som ten novy fix na animaciu v menu a odvtedy si moje igo nic nepamata,po kazdom spusteni treba nastavit jazyk,hlasy a zvolim skin dam restart a nic,zas to iste zvolit jazyk hlasy atd skusal som aj odinstalovat a znovu nainstalovat a nic...poradi niekto?

    Citace Původně odesláno od Hans76
    to vovi:
    narážka na mne? Pokud ano, tak aby bylo jasno. S... jsem se s tím včera dost času sám a není to žádné info "odjinud". Ještě víc jsem se natrápil s "odladěním" problému s resetováním iGO na PDA s WM2003se a pokud to řešení s CF kartou pomůže i jiným, budu jen rád. Proto své poznatky taky do fór píšeme, nebo ne?

    Jinak Ti ale rozumím

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    to: kid_rock napsal
    No, proč děláš takové věci? Nějaké divné patche... proč? Kvůli animaci menu?
    Jestli Ti ten patch upravil EXE soubor, což asi jo, tak musíš hledat ten co jsi tam měl před tím.
    Ale když píšeš, že jsi to odinstaloval a nainstaloval - divné, co ten patch udělal. Můžeš mi poslat (SZ) odkaz na ten patch?

    EDIT:
    Tak jsem zkoušel ten "Patch na animaci" podle mě to není žádný patch, vyměnil jsem exe soubor za tento patch a vše normálně správně fungovalo. Co se týče ukládání nových změn v nastavení, které byly normálně i st tímto EXE souborem (patchem) uloženy. Když jsem zapnul Animaci meni, tak se samozřejmě při ukončení objevila známá chyba... takže jako Patch je to k ničemu. Patch obsahuje igo8 (8.3.1.57021)
    Takže problém bude asi jinde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele jirys
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    122

    Zdravim vsechny !
    Jiz jsem tady dlouho nebyl ale prolezl jsem to a nenasel ...
    Mam 2 dotazy : Jestli tady toto IGO 8.3 se pri zobrazeni mapy ve 2D otaci mapa kolem sipky ?? nebo je porad smerovana na sever ? a druhy je : kdyz si nahraji sve POI body tak bych chtel kdyby slo nastavit kdyz se mi zobrazi na mape po ceste at mne jeste upozorni na ne zvukovy signal v urcite vzdalenosti od nej ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    to: jirys
    Hlavně že už jsi zase tady
    Co se týče 8.3 a 2D tak s tím něco provedli, snad k lepšímu. Jsou tam teď dva 2D pohledy, jeden na sever a u jednoho se mapa pěkně otáčí.
    K těm zvukovým POI, to je otázka skinu, samotné igo to neumí. Myslím že to má Vladas ve skvém skinu nebo něco takového. Když tak směruj dotaz ohledně zvuku a POU na něj
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    285

    nuz uz som na to prisiel,problem bol v zlozke save mal som tam 5gb bordelu,kukal som jak deges ze kolko? zmazal som save a uz vsetko fici,ten patch exe som mal z toho drbleho ppcwarez2...a docital som sa ze application.dat ked premenujem na iGO8.exe tak mam normalny igo exe...
    .....dik tome
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Asi někde udělám a hodím text co který soubor a jaká složka k čemu je
    Ale teda 5GB "bordelu" v SAVE, tak to jsem tady z toho vedle. No ale hlavně že to šlape.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    285

    nuz ,ked to tak vezmem do tyzdna urobim tak v priemere 3600km a nechavam vsetky cesty ukladat,ukladam vsetky trasy nuz to mnozstvo dat je ale dost vela na ten kratky cas co pojzivam tuto verziu...moje igo slape denne zhruba 16hodin,zeby tam ukladalo nieco ine???skrabem sa kvoli tomu po plesine DD
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SMob Avatar uživatele toja
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    366

    Ak sledujete vývoj navigačného software od fy Nav N Go iGO 8, tak tu je súpis všetkých verzií, ktoré boli inštalované na konkrétne zariadenia OEM výrobcov alebo distribúcie od samoného Nav N Go (PDA/PNA):
    8.0.0.29000 - 26 Feb 2008
    8.0.0.31442 - 13 Marec 2008
    8.0.0.35389 - 15 April 2008
    8.0.0.41506 - 3 Jun 2008
    8.0.0.44366 - 24 Jun 2008
    8.0.0.44898 - 26 Jun 2008
    8.0.0.44902 - 2 Jul 2008 Verzia pre USA www.OnCourseNavigator.com
    8.0.0.49545 - 30 Jul 2008
    8.0.0.54000 - 1 september 2008
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    8.3.1.53228 - 3 september 2008 Multimedia Edition PNA
    8.3.1.54384 - 3 september 2008
    8.3.1.56007 - 12 september 2008 obsahuje funkčné TTS
    8.3.1.57021 - 25 setember 2008
    8.3.2.64873 - 13 november 2008 súčasná verzia

    Pre menej znalých v danej problematike: Igo8 je silne špecifický software,
    ktorý využíva a vyžaduje všetky prostriedky ktoré mu môže dať Vaše zariadenie k dispozícii.
    T.j. maximálnu veľkosť voľnej RAM a tiež výkon procesora.
    Tak isto v neposlednom rade záleží na verzii ROM Windows Mobile a celkovej koncepcii hardware.
    Takže nezúfajte, ak Vám nefunguje niektorá posledná veria na Vašom zariadení.
    Určite Vám bude fungovať niektorá zo starších verzií.

    Verzie od 8.3.XXXXX fungujú iba s mapami 2008.7 a vyššími!!! So staršími nefungujú !!!
    Tak isto nefungujú všetky doterajšie verzie skinov. Je ich potrebné prerobiť !!!


    Verzie SW sa postupom času vylepšovali, čo sa týka stabilyty a znižovania nárokov na HW,
    kde najviac limitujúcim faktorom nebol až tak procesor, ale veľkosť volnej RAM.
    Posledné verzie spoľahlivo pracujú už aj na 64 MB RAM.

    Takže, aj táto súčasne dostupná verzia, má s največšou pravdepodobnosťou vychytané nejaké tie bugy
    a podľa ohlasov by mala byť aj živšia a stabilnejšia.

    Výrobca udáva minimálne systémové požiadavky:
    • Microsoft® Windows Mobile™ operating system
    • 300 MHz processor (400 MHz recommended)
    • 64 MB memory (128 MB recommended)
    • QVGA or VGA touch screen display
    Jednoduchý návod čo kam patrí:
    EDIT by MODERATOR:
    ... hezké shrnutí, ale toto již příliš hraničí s návodem, jak zprovoznit "warez" verze stažené z internetu. Promiň, ale tohle tu nemohu nechat.

    Pánové, a tu je postup ako si jednoducho upraviť vlastné POI tak, aby sa dali použiť v tejto verzii. (t.j. z v8.0.0.xxxxx do v8.3.1.xxxxx)

    Zde je příklad
    Po staru
    1|Nazev POI slozky|Název POI||49.676460|18.351105|_CZE|||Mesto|Ulice|Dalsi info|Telefon|

    Protože nová verze obsahuje více informací musí se doplnit tyto údaje buď mezerou nebo patřičným údajem
    Nově
    1|Zobrazený název složky|Zobrazený název POI||49.676460|18.351105|_CZE|||||Město|Ulice||Popis detailu POI|+420123456789|

    Ve zkratce řečeno - celá úprava spočívá v tom, že ve starém formátu každý řádek obsahoval 13 znaků |, v novém formátu se tento počet doplní na konci každého řádku tak, aby jich bylo 16...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    1

    iGo 8.3.xxxx
    Dneska se mi stala celkem neuvěřitelná věc. Byl sem v prostějově a při nastavování cesty se mi nevim proč zrcadlově obrátila mapa. Co mělo být nahoře bylo dole, co mělo být vlevo, bylo vpravo. Nápisy byly normální. Chápe to někdo?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele jirys
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    122

    PORADTE PROSIM NEKDO JAK NASTAVIT " zobrazeni mapy ve 2D aby se mapa otacela kolem sipky ?? "

    U gurjona jsem to nasel ale u dimky to nemohu najit ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    91

    Citace Původně odesláno od prdelka
    iGo 8.3.xxxx
    Dneska se mi stala celkem neuvěřitelná věc. Byl sem v prostějově a při nastavování cesty se mi nevim proč zrcadlově obrátila mapa. Co mělo být nahoře bylo dole, co mělo být vlevo, bylo vpravo. Nápisy byly normální. Chápe to někdo?
    Jestli dobře rozumím, stalo se ti to při nastavování trasy, t.j. ve 2D. Je tam možnost mít 2D buď severem nahoru, nebo podle aktuálního směru. Když jsi měl to co má být nahoře dole a to co má být vlevo vpravo, tak to není zrcadlově, ale stál jsi směrem k jihu.
    Nebo jsi zrovna jel kolem zrcadla )
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    231

    Ja bych se chtel zeptat na nastaveni IGO a TMC.
    Pokud to nastavym v sys udaje napevno dle navodu tak pokud tam nemam TMC pripojeno tak me nenajde GPS
    Stava se to nekomu?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 22 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dell X51V - obecné zkušenosti, rady...
    Od iron side v sekci Dell
    Reakcí: 401
    Poslední příspěvek: 22-04-2011, 22:38
  2. SmartMaps 3.4 - obecné zkušenosti, rady a tipy
    Od Petr_J v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 31-01-2011, 14:40
  3. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-12-2008, 14:14
  4. Dynavix 7 verze 2.3 - obecné zkušenosti, rady...
    Od Mudrunka v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 132
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 20:50
  5. Koupe MDA Compact - obecne rady
    Od S474N v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 17-06-2005, 13:54