Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 4 z 22 PrvníPrvní ... 2345614 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 46 až 60 z 324

Téma: IGO 8.3 - Obecné zkušenosti a rady s navigací igo 8.3

  1. #46
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    7

    to Haldo:

    Prevádzkované s diakritikou bez problémov pri vyhľadávaní a aj pri zobrazovaní.

    KONFIGURÁCIA:
    Slovensko 2008.07 Tele Atlas N.V. 080819
    Česká republika 2008.07 Tele Atlas N.V. 080819
    diMka 1.0.13-TomSoft
    data.zip - upravený (myslím si, že je od TomSoft-a)

    Poznámka: Mám nainštalované súčasne iGO 2006, iGO 8.0 a 8.3.... a používam len jednu a tú istú kartou. Všetko beží bez problémov.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ASUS A636N | 128MB Flash ROM | 64MB SDRAM | WM 5.0 OS 5.1.195 (14928.2.2.0) | A DATA SD Duo 2GB | iGO8 v. 8.3.2.64873
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #47
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    22

    Ahoj všem,

    asi víte, že pro ČR (26,3 MB) a SR (10,5 MB) se objevily nové mapy od Navtequ ze 4.12.2008. Vyzkoušel už je někdo ? Zajímalo by mě zejména porovnání s mapami
    od Teleatlasu z 19.8.2008. Od Navtequ jsou cca o 80% datově větší.

    Budu rád za nějaké zkušenosti...

    Dík

    Mirus
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #48
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Mám stejnou zkušenost a názor jako zde uvedena citace. Mapy od NQ jsou grafiky výrazně lépe propracované, proto ta velikost, ale co je hezké, nemusí být nejlepší.
    Ono nejlpepší mapy asi existovat nebude nikdy, ale asi vhodné si to vyzkoušet na vlastní kůži.
    Taky jsem dnes vyzkoušel NavteQ mapy. Zkušenosti z jízdy ze Staré paky do Špindlu jsou následující:

    + hladší zatáčky. Odhaduju, že tvary silnic mají tak o polovinu víc bodů než u TeleAtlasu, takže se podle navigace dá dobře odhadnout tvar zatáček. Pravda, Tomtom to není, ale proti mapám TA je to fakt znát. Taky je plynulejší otáčení kamery v zatáčkách (iGo se směrově vždy drží silnice. Narozdíl od Tomtomu, který se v reálu otáčí podle azimutu z GPS.).

    + mnohem víc silnic. Tyhle dva body vysvětlujou podstatně větší objem dat mapy NQ proti TA. Silnice obsahujou i lesní cesty, areály podniků a JZD a třeba i motokrosovou (nebo jakou) dráhu u Vrchlabí...

    - ... jenže ty cesty mají definované jako použitelné, takže systém podle nich směle naviguje!!!!!!!!!!!!!!! :?

    - chybí spousta dodatkových informací - na většině úseků není maximálka (já vím, v mapách TA je na cca 1/5 silnic špatně - ale pro orientaci pomůže), nikde jsem neviděl zákazy odbočení nebo informace o pruzích. Na cestě Z5 s mapou TA se tyto informace objevily.

    - chybí průjezdní rychlosti. Silnice má samozřejmě definovanou maximálku podle třídy, ale drtivá většina silnic u TA má taky zadanou průměrnou průjezdní rychlost, kterou se řídí při výpočtu optimální trasy. NQ mapy tyhle informace neobsahujou => namísto reálné rychlosti je použita maximálka dle třídy => systém sy myslí, že přes nádvoří JZD se dá jet 90 a to je rozhodně rychlejší než 50-ka s reálnou 40-cítkou na dalších silnicích v obci => drsně vás prožene přes to JZD!!!

    - polní cesty, lesní cesty, zmíněná motokrosová dráha, v zimě zapadané úseky k horským boudám - to všechno je na úrovni silnic asi třetí třídy, takže tady v podkrkonoší vede po těchto cestách skoro polovina trasy.
    Já si se svojí Cordobou troufnu na hodně, ale v některých těch úsecích, které v té mapě jsou, by teï zrovna měla co dělat i čtyřkolka! Jednou takovou cestou jsme s přítelkyní šli se sněžnicema a shodli jsme se, že v mnoha úsecích jsou ty sněžnice rozhodně vhodnější než běžky (kvůli kopcům a tak). O autě jsme ani neuvažovali, jeep by zapadl a asi i ta čtyřkolka by měla fakt zlý trable
    Na druhou stranu, když o tom tam přemýšlím, raději se budu "prolétávat" čtvrt roku přes pole a louky, než bych profičel přes nádvoří Džej-Zet-Dý, nebo zapadl někde v lese a čekal do jara až mě vyhrabou... ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #49
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    54

    Čekal jsem popisná čísla v menších městech a obcích, ale nejsou tam :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #50
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    22

    Dík za první reakce!!!

    Jak to tady tak pozoruji, tak zatím zůstávám u Teleatlasu.

    Mirus
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #51
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    138

    kevink - nemas nahodou po ruke link na ten data.zip?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #52
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    7

    to haldo:

    Zdrojovým súborom pre môj "Data.zip" je súbor...data_8.3.2_fixed_v7.zip, v ktorom som ponechal v adresári \ui_igo8\ iba adresáre relevantné pre moje rozlíšenie, t.j.: \240_320\ a \320_240\. Žiadne ďalšie iné úpravy v mojom súbore som nepreviedol.

    Poznámka: už je k dispozícii ďalšia verzia data_8.3.2_fixed_v8b.zip
    Po veľmi rýchlom preskúmaní v porovnaní s predchádzajúcou verziou pribudlo iba rozlíšenie 480_234 (t.j. adresár ui_igo8\480_234).

    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #53
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2004
    Příspěvků
    138

    diky moc, idem to vyskusat
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #54
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Jinak už je to tady dávno v sekci IGO8 Tuning od uživatele"Toja", který se stará o kvalitní zásobu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #55
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Zdravím všetkých odborníkov na IGO8 a prosím poraďte.

    Na Vianoce som dostal autorádio Innovatek 721 GPS so zabudovaným navigačným softvérom IGO8 v.8.0.0.51955.
    Program je nainštalovaný priamo v operačnej pamäti,iba zložka content je na SD karte, takže je možné meniť
    a dopĺňať skiny, mapy, lang, voice a pod. ale už napr. scheme, building neberie resp. na vložené súbory nereaguje.

    Ak je to možné potreboval by som poradiť ako do autorádia nainštalovať najnovšiu verziu IGO8 t.j. v. 8.3.2.64873.
    Ideálne by bolo upraviť menu v autorádiu tak, aby pri voľbe navigácie spúšťal program IGO8 priamo z SD karty,
    tak ako mi to funguje v mojom PDA. Podľa výrobcov je v autorádiu operačný systém Windows CE 5.0 Core.
    Neviem sa však dostať do štruktúry programov.

    Na stránke TomasII som našiel návody a software, ale ten je na PNA MIO. Riešením by možno bol software,
    ktorý by ako autoexec spustil z SD karty napr. Totalcomander, z ktorého by sa dali čítať programy v operačnej pamäti
    a následne ich upravovať.

    Ak už niekto niečo podobné riešil, poraďte!!!


    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #56
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    22

    Jenom doplňuji k mapám Teleatlas ČR vs Navteq ČR (o pár příspěvků výš). K nedostatkům Navtequ bych uvedl i to, že neoznačuje některé
    jednosměrky (např. Kuřim- ul. Na Královkách) a vesele do ní naviguje.

    To považuji za vážný nedostatek !
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #57
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    20

    Ahoj Pánové,
    možná se to někde řešilo, ale bohužel to pořád nemohu najít. Nevíte, jak by se dalo spoustit IGO8 (posl. verze) na VGA zařízení pouze v režimu QVGA? Jde samozřejmě o nedostatek paměti. (Spouštím bez instalace z karty). Díky moc všem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #58
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    to: warstar
    Jak už jsem Ti psal, celé IGO jede v režimu QVGA.
    Jak píšeš, nedostatek paměti, ale na jakém zařízení, kolik máš té paměti volné po startu OS a jaký máš v zařízení OS.
    Bohužel IGO8 je trošku žrout paměti, ale už jsem na několika VGA s 64MB RAM IGO viděl.
    Tak zkus napsat více podrobností.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #59
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    20

    Mám Eten X650 (256MB ROM/ 64MB RAM/ Samsung 500MHz). Kolik paměti to odebírá, nevím. U IGO2006 se dá v nastavení zvolit, zdali VGA nebo QVGA (a grafický rozdíl je znát). Sice IGO8 nahodím, ještě zvládne simulaci nebo průlet ale v reálu pak spadne s hláškou " out of memory..."
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #60
    Nováček
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    49

    V iGo8 možnost přepnutí mezi VGA a QVGA není ani data.zip neexistuje pro VGA nebo o něm nevím, tuhle možnost mělo iGO 2006.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 4 z 22 PrvníPrvní ... 2345614 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dell X51V - obecné zkušenosti, rady...
    Od iron side v sekci Dell
    Reakcí: 401
    Poslední příspěvek: 22-04-2011, 22:38
  2. SmartMaps 3.4 - obecné zkušenosti, rady a tipy
    Od Petr_J v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 31-01-2011, 14:40
  3. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-12-2008, 14:14
  4. Dynavix 7 verze 2.3 - obecné zkušenosti, rady...
    Od Mudrunka v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 132
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 20:50
  5. Koupe MDA Compact - obecne rady
    Od S474N v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 17-06-2005, 13:54