Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 21 z 22 PrvníPrvní ... 1119202122 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 301 až 315 z 324

Téma: IGO 8.3 - Obecné zkušenosti a rady s navigací igo 8.3

  1. #301
    Občasný diskutér Avatar uživatele jirys
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    122

    Až ted jsem se dostal ke psani , TOME ta nadmorska vyska se mi jiz zasekava pri nacitani satelitu . Jak je tam ta zemekoule ,sila signalua kolik satelitu nacetlo, pozice atd. Nekdy se nezobrazi vubec ale take se mi stalo ze se vubec nezobrazi zemekoule - kdyz provedu restart tak naskoci ... cim pak to muze bejt ??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #302
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    to: eny
    Tak jsi asi nevypnul kde co ... .
    Moc GJ už neznám, ale podle toho co píšeš, by to mělo být výpočet nebo přepočet trasy, který se zobrazí pro větší přehled....
    Vše je jen v nastavení a to v: MENU - NASTAVENÍ - OBRAZOVKA MAPY - VÍCE - další strana - Zobrazit informace o trase, tam to můžeš všechno vypnout nebo si uprav to nastavení a ono je tam možné nastavit i čas v sekundách kdy se to zase přepne zpět.



    to: jirys
    Nevím, máš to nějaký rozbitý Vyzkoušel bych úplně jiný build s jiným DATA.ZIPem. Bohužel na některých zařízeních to prostě jinak nejde.

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #303
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    3

    Díky Tome, ale už jsem našel to nastavení. (jak píšeš),píše to na mně některé složky anglicky tak v tom mám guláš. To,že to píše anglicky je blbým data.zipem?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #304
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Jestli máš něco česky a něco anglicky není Data.zipem, ale souborem pro lokalizaci, tedy \content\lang\Lang_Czech_Pda.zip
    Nějaký nový LANG pro GJ skin nemám, mám jen oro Dimku a některé věci jsou v obou skinech odlišné, takže by to bylo k ničemu.
    Podívej se po nějakém lepším nebo novějším LANGu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #305
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    3

    Jj, díky moc, budu hledat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #306
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    35

    Viete mi prosím poradiť, čo a kde treba nastaviť alebo prepísať, aby bola každá prejdená trasa označená na mape inou farbou. Všetky prejdené trasy mám totiž zelené a je v tom chaos. Voľakedy to fungovalo automaticky, niečo som asi zmenil ale neviem čo. Ďakujem za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #307
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Joko,
    nevím přesně co myslíš... ani jestli používáš nějaký skin, jakou přesně verzi IGO máš atd...
    ale veškeré barvy, které jsou vypočítané jako další možnosti různých tras jsou jako většina barevných věcí v COLOR SCHÉMATU.
    \iGO8\CONTENT\SCHEME\ zde jsou barevné schémata a v každém tom ZIPu je color.ini, kde jsou věškeré parametry co se má a jak "nabarvit"
    Hledej výraz jako planned_road
    Parametry
    planned_road_alt1
    planned_road_alt2
    planned_road_alt3
    planned_road_alt4
    planned_road_alt5
    Jsou pro ty typy tras, jako "Rychlá, optimální, krátká, panorama atd...
    Ale o tom, že trasu, kterou jsem už projel, je nějak barevně označena.... to netuším, to bych už měl mapu ČR samou čáru
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #308
    Nováček
    Registrace
    Jan 2005
    Příspěvků
    35

    no presne o to ide. Tak ako píšeš, ak veľa jazdíš a nahrávaš si trasy, tak tie ostanú zobrazené na mape ešte pár dní, potom sa vypnú. A ide mi o to, aby každá ďaľšia prejdená trasa sa sama uložila vždy v novej farbe. Neviem, možno takých 5-6 farieb sa točilo dookola. Teraz mám všetky zelené.
    Mal som proste iGo8 v PDA, tam to bežalo, predal som to, kúpil nové a tu to nejde. Škoda, že som si neodložil zálohu tej schémy.

    verzia: 8.3.2.93112

    schéma: Pistachia
    skin: diMka_1137
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #309
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    2

    K vánocům jsem dostal svou první navigaci a při hledání informací jsem narazil i na toto forum. Hlavně mě zaujaly příspěvky, které se zabývali souborem sys.txt. Mám navigaci X - SITE XSN - 35 s iGO 8 (verze 8.3.1.60056 z října 2008). Chtěl jsem poprosit jestli by někdo nemohl můj soubor sys.txt přeložit mě do srozumitelné češtiny abych věděl co mohu od přístroje očekávat, popřípadě zda se nedá něco nastavit jinak.
    [device]
    type="LONGHORN_GOGO800"
    [map]
    2dheadup=1

    ;[interface]
    ;shutdown_time=0

    [3d_config]
    disable_roadsign_navigation_mode=0

    [interface]
    laneinfo_signpost_enabled=1

    [feature]
    signpost_coloring=1
    Díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #310
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    to: milandos
    Gratuluji k první navigaci :yes:
    Konkrétní zařízení neznám, ale to je skoro jedno ....
    SYS.TXT je a není důležitý, celý program funguje i bez něj, ale když tam je, program pak načítá tyto přednastavené hodnoty jak ovýchozí volby pro danou funkci nebo zobrazení.
    type="LONGHORN_GOGO800" - název a typ zařízení "Neměnit"
    2dheadup=1 - možnost nastavení náhledu 3D, 2D po směru jízdy, 2D s orientací na sever, po zastředníkování pouze 3D a 2D s orientací na sever
    disable_roadsign_navigation_mode=0 - způsob, jak se zobrazují názvy ulic v mapě
    laneinfo_signpost_enabled=1 - zobrazování směrových tabulí
    signpost_coloring=1 - barevné směrové tabule
    To co má před začáítekm STŘEDNÍK neplatí a program tyto hodnoty ignoruje.
    Přikládám jeden takový General - SYS.TXT, který obsahuje i některé popisy co k čemu je.
    Před pokusy, zálohovat stávající SYS.TXT a složku \SAVE\ kde se ukládá veškeré nastavení.
    Za nesprávnou kombibaci v SYS.TXT neručím

    P.S.
    Mimochodem, to byl nějaký staršé Ježíšek ne?
    IGO už je dnes ve verzi 8.3.4.142975 nebo iGO PRIMO 8.5.11.168090, takže jestli výrobce má k dispozici nové aktualizace jak programu samotného, tak hlavně MAP, tak doporučuji.
    Ten ukázkový SYS.TXT s popisem pochází ze serveru "entershop.cz"
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #311
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    2

    Dík za rychlou odpověď. Přístroj i nahrané mapy v něm nejsou nejnovější, ale darovanému koni na zuby nehleď. Časem se zdokonalím a přehraju si novější soft a novější mapy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #312
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Jo, v pohodě :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #313
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    2

    Zdravím,rozvrtal jsem si igo 8.3.4.142975 PDA/PNA kvůli nezobrazování ikon u *kml poi(měl jsem tam jen zeměkoule)vyměnil jsem z jiných odkazů branding.zip,data.zip a skin gj6.18p_da.Mám samsung i900 a když použiju rozlišení 480*800(u 800*480 to vyhodí Fatal error...) vidím jen černou obrazovku(jiné nižší rozlišení fungují,ale skin GJ je roztažený za okraje)Sys.txt:
    [project]
    name="igo8_pda"
    name="UI_igo8_da"

    [folders]
    app="%SDCARD%/iGO8.3"

    [interface]
    skin="ui_igo8"
    skin="ui_igo8_da"
    laneinfo_signpost_enabled=1
    vga=1
    maxzoom2d=6000000
    show_exit=1
    show_tmc_eventlist=1

    [rawdisplay]
    screen_x=480
    screen_y=800
    Ve kterém souboru bych měl hledat chybu případně ho vyměnit?Díky za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #314
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Nejdříve k SYS.TXT... máš tam pár nesmyslů, které tam jsou k ničemu, jak např.
    [project]
    name="UI_igo8_da"

    [interface]
    skin="ui_igo8"

    [projekt je název INI souboru (bez přípony) data.zip\project_config\]
    v sekci interface by měl být název složky v data.zipu (ui_igo8 nebo ui_igo8_da) podle verze EXE souboru. Pokud máš 8.3.4, tak _DA, ale jen jednou.
    Tvé zařízení má přece rozlišení 400x240, ne? Tak proč tam máš v SYS.TXT hodnoty jako 800x480 ???
    Tak by měl vypadat SYS pro Tvé zařízení.... jen ta důležitá část pro displej.
    [interface]
    skin="ui_igo8_da"
    resolution_dir="400_240"
    vga=0

    [rawdisplay]
    class="landscape"
    screen_x=400
    screen_y=240
    highres=0

    Co se týče ikon pro KML, to se řeší úpravou "kmlpoi.icon" v DATA.ZIPu přikládám tento soubor. Jen ten soubor rozbal a nakopíruj do DATA.ZIP do složky \ui_igo8_da\icons\poi\ a přepiš stávající.
    NIC v tom souboru neměň a nepřidávej.
    A určitě když s tím bude takhle laborovat, tak smaž (před tím zálohu do PC) složku \SAVE\
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #315
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    2

    Díky za odpověď.Nevím proč jsem si myslel, že jsem používal 480*800(jen na test jsem přidal do sys ->interface - resolution_dir=480_800 a viděl jsem přes celý dysplai jedno tlačítkoopravil jsem to na 240_400 a je to OK.Ještě otestuju GJ6.18p_da...
    K tomu kml (nevím jestli moje chybové hlášky nezačali právě po vkládání souborů do data.zip, prý záleží na kompresi se kterou to zase uložím, protože s některou si igo neporadí, mám winrar nevadí to?)A pokud ten soubor vložím a úspěšně zazipuju nebudou mi k němu chybět další soubory *bmp,*icon(původně jsem viděl na mapě jen zeměkoule,po stažení upraveného branding a data jsem měl na výběr pěkné ikony, ale jen nějaké mini rozlišení, nevím jestli to bylo tím branding nebo data souborem Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 21 z 22 PrvníPrvní ... 1119202122 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dell X51V - obecné zkušenosti, rady...
    Od iron side v sekci Dell
    Reakcí: 401
    Poslední příspěvek: 22-04-2011, 22:38
  2. SmartMaps 3.4 - obecné zkušenosti, rady a tipy
    Od Petr_J v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 31-01-2011, 14:40
  3. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-12-2008, 14:14
  4. Dynavix 7 verze 2.3 - obecné zkušenosti, rady...
    Od Mudrunka v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 132
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 20:50
  5. Koupe MDA Compact - obecne rady
    Od S474N v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 17-06-2005, 13:54