Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 12 z 22 PrvníPrvní ... 21011121314 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 166 až 180 z 324

Téma: IGO 8.3 - Obecné zkušenosti a rady s navigací igo 8.3

  1. #166
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Citace Původně odesláno od toja
    Tome, ty byť El Rapido
    :yes: :yes: :yes:

    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #167
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    79

    zdravim pani,
    maly dotaz-prosim aspon tip, akym smerom patrat... Mam instalovanu 8.3 verziu v PDA. U skinu Dimka-Tomsoft sa mi stale vyskytuje problem, ze pri simulacii trasy-ked dlhsi cas (povedzme viac ako 1minutu) neurobim ziadny zasah, tak simulacia potom bezi do konca ale tak, ze uz nejde nijako ovladat. nereaguje ani na hw tlacitka, pomoze iba pripojenie-odpojenie napajania alebo reset tlacitko. Niekedy ta reakcia na ovladaci povel predsa pride, ale s velkym oneskorenim (aj radove minuty). Ziadne ine aplikacie sucasne nespustam, pamati mam habadej.. Mozno je to tym, ze som od doby, ako som presiel na v.8.3 nepreinstalovaval komplet-iba som menil a doplnil potrebne subory. Save som samozrejme mazal. Hadam, ze by som mal asi dokladne prejst moj sys.txt...
    Zaujimave ale je, ze v GJ skine to nerobi...Moj favorit vsak je D-T, v GJ mi chybaju mnohe tomove vychytavky. Ine skiny ani neskusam, iba GJ a D-T.

    p.s. tome, vsimol si si v GJ tu novu vecicku, ze-Navrat k autu? co na to hovoris

    edit:
    teraz sa divam do mojho sys.txt - nic kriticke tam nevidim...

    [folders]
    app="%SDCARD%/iGO8"

    [interface]
    resolution_dir="320_240"
    vga=1
    maxzoom2d=6000000
    show_exit=1

    [rawdisplay]
    class="landscape"
    highres=1
    screen_x=640
    screen_y=480

    [navigation]
    autoreplan_action="AUTO"

    [map]
    3dcarsizemin=4000
    3dcarsizemax=7000
    3dcarsizemul=9000

    [debug]
    show_lane_info=1

    [defaults]
    mainroadness=70
    shortessness=30
    simplificationness=90

    [sound]
    ding=0
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #168
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    to: metal
    Zdravím,
    těžko říct ....
    U HPček je to specifické, co všude jinde funguje, u HP nemusí. Pokud dám simulovat trasu, tak se na to můžu dívat hodiny a kdykoli to zastavím, upravím nějaké nastavení, prostě můžu dělat cokoli. Pokud to má takové velké odezvy nebo dokonce vůbec na nic nereaguje, tak něco v OS sežere všechny prostředky (ne RAM) nebo je vytížení procesoru tak velké, že to prostě nestačí na práci v IGO.
    Tvůj SYS.TXT obsahuje ale podle mě pár blbostí, co by vůbec nemusel obsahovat. Napíšu je tady červeně.

    [interface]
    resolution_dir="320_240"
    vga=1

    [rawdisplay]
    class="landscape"
    screen_x=640
    screen_y=480

    [debug]
    show_lane_info=1

    [defaults]
    mainroadness=70
    shortessness=30
    simplificationness=90

    To poslední [defaults] tam samozřejmě může být, al ev rámci zjednodušení a pro odzkoušení bych to vyhodil.
    To, co jsem vyhodil, umí buď už samotné IGO nebo skin.

    Jestli je Tvé zařízení VGA, tak stačí když máš zadáno VGA=1 + HIGHRES=1 o zbytek se už postrará skin a veškeré obrázky načte ze složek VGA.
    Zkusil bych jednoduchý SYS.TXT
    [folders]
    app="%SDCARD%/iGO8"

    [project]
    name="igo8_pda"

    [debug]
    skip_eula=1

    [interface]
    show_exit=1
    vga=1

    [rawdisplay]
    highres=1


    A hlavně, aktuální data.zip verze 10b.
    Jaký máš přesně build IGO?
    Samozřejmě pokud vyzkoušíš co jsem psal, smaž SAVE.
    Nejlepším odborníkem na HP + IGO je "Toja" :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #169
    Obyvatel SMob Avatar uživatele toja
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    366

    Na mojom HP hx4700 čo je priamy predchodca Tvojej 214 nemám ani tie sety na VGA a HIGHRES. iGO si to vie zistiť aj samo (typ zariadenia)
    Ale pre istotu a na skúšku daj do sys.txt:
    [device]
    type="hp ipaq hx21"
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #170
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Já věděl, že to zabere
    jj, to je ono
    [device]
    type="hp ipaq hx21"

    :yes: :yes: :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #171
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    79

    yes, vdaka panove na vas dvoch je spolahnutie

    idem skusat vase namety.Je to tak, ze ked som nasiel nejake nastavenia do sys.txt v minulych verziach, tak som ich tam dal a potom uz tam ostali...neuvedomil som si, ze uz ich netreba. Ale tie nastavenia pre HP - tam by mohol byt havino zakopany..
    Ten spominany problem bol aj predtym, inac-teraz mam verziu 8.3.2.93112 (jun 8 2009- zase len prepisany .exe subor) a data.zip 10b (opravim podpis). Skiny D-T 1.1.18a, GJ 6.9p. Vzdy si vytvorim aj application.dat a potrebne subory mam na karte aj v Program Files/iGO8. V D-T skinoch som si upravoval: velkost navigacnej sipky, velkost fontu pre aktual.rychlost, .bmp obrazok kompasu a loading.bmp-ale to su nepodstatne veci. Od niekoho som odkukal nastavovanie vahovych pomerov pre uprednostnovanie urciteho typu ciest v sys.txt - ale ani neviem, ci to malo ziadany vplyv.
    HP komunikuje s ext. GPS modulom cez BT-mam to stale zapnute (nabieha hned po zapnuti PDA). Ziadne dalsie spojenie (napr. s telefonom) nemam nakonfigurovane, animacie v skinoch vypinam, externe programy v beziacom iGO som zatial nespustal.
    Teraz pozeram, ze okrem zlozky iGO8 na SD card a v Program Files v PDA, mam aj zlozku iGO8 v PDA nad Program files ( v root). Su v nej podzlozky content, custom a save, ale vsetky prazdne. Neviem, kedy sa mi tam vytvorili, skusim ich dat prec.

    caute, idem laborovat, zajtra sa ozvem.


    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #172
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    79

    Cez víkend som nahodil novú verziu iGO, t.j. 8.3.2.93112.
    Počas nastavovania viditeľnosti POI sa vyskytol problém. Dám spravovať - POI a zobrazí sa mi zoznam POI.
    Akonáhle ich listujem a zoznamom prídem na predposlednú stranu pred zobrazením mojej vlastnej kategórie KML ktorú mám pridanú v "content/userdata/poi" vo formáte .kml a dám zobraziť tú stranu kde je (teda mala by byť) vypísaná aj moja kategória kml, iGo havaruje s vypísaním hlášky
    Kód:
    Failed to open file:
    [ou]
    pimpitn.m
    $o_acoesr7
    $o_acoesr7
    exiting application
    Skúšal som všeličo:
    najskôr sa pohrať s data.zip a branding.zip, použil som rôzne verzie (aj v10b), nepomohlo;
    nainštalovať späť predošlú verziu iGO v ktorej mi to fungovalo bezchybne, nepomohlo;
    HW reset s čistou inštaláciou verzie 8.3.2.93112, nepomohlo;
    zmazanie kategórie z userdata/poi - pomohlo, ale to mi je na nič ?!

    Nejaký nápad čo by to mohlo byť?
    Podotýkam že so súborom KML som nič nerobil, tak ako mi šlapal v predošlej verzii, tak je tam aj teraz, teda bol.
    Prikladám KML súbor.

    //EDIT: Na korektné zobrazenie KML ikony používam zložku ui_igo8/icons/poi a v nej upravený súbor kmlpoi.icon

    //EDIT2: Samozrejme že v content/userdata/poi mám LEN 1. súbor kml so zlúčenými podkategóriami..
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #173
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    A jaké používáš rozlišení????
    Myslím, že problém bude v tom souboru kmlpoi.icon nebo jiném .icon souboru.
    Já si nahodil ten tvlj KML a ať dělám co dělám, měním ikony a nic, vše OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #174
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    79

    Mám Artemisa, 320x240.
    Všetko ostatné mi funguje korektne..
    Toto je moj kmlpoi.icon súbor:
    Kód:
    [pokus]
    $poi_mapdistant.bmp
    $poi_mapclose.spr	76
    $poi_mapclose.spr	76
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #175
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    KML soubor s POI je OK, a kmlpoi.icon je taky OK.
    Takže to bude jen někde něco zapomenuté, já bohužel mám samozřejmě svou složku UI_IGO8, kde mám své ikony a nastavení a pokud přidám ten Tvůj "kmlpoi.icon" včetně "Tatrabanka.kml" ta vše jede jak má a žádné chyby to nehlásí.
    Zkus smazat (přejmenovat) složky:
    \SAVE\UI_IGO8jestli to bude dělat taky.
    Jestli Ti něco říká "Letní verze" tak tam to funguje
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #176
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    79

    Ej kua, zobral som súbor kmlpoi.icon z ui_igo8.zip čo si dával Tom na strane cca 72 vlákna o tuningu iGo, kde si riešil problém s ikonami kml a s tým to zázračne ide. Teraz mi povedzte kde je problém v tom mojom súbore keď u Teba išiel a u mňa nie?!
    Tak tam nechám ten Tvoj a som šťastný ako blcha že to funguje.
    Aj keď skutočne nerozumiem prečo to robilo problémy predtým?!??? U Teba to šlo Tom, u mňa nie.. Fakt neviem..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #177
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Ten Tvůj:
    Kód:
    [pokus]
    $poi_mapdistant.bmp
    $poi_mapclose.spr	76
    $poi_mapclose.spr	76
    Můj
    Kód:
    [Albert (KML)]
    $poi_mapdistant.bmp
    $poi_shop_rect.spr	18
    $poi_shop_rect.spr	18
    
    [Albert]
    $poi_mapdistant.bmp
    $poi_mapclose.spr	18
    $poi_mapclose.spr	18
    
    [Hypernova]
    $poi_mapdistant.bmp
    $poi_shop_rect.spr	43
    $poi_shop_rect.spr	43
    Neptej se proč jeden jede a jeden ne. Navíc i ten Tvůj u mě funguje.
    Oba vlastně obsahují nesmysly, ale to je v pořádku
    Jedině co mě napdá je, jestli nemáš někde KML nebo jiný POI, který má opravdu název POKUS, ten já nemám určitě. Jinak to může ale způsobovat klidně jiná .icons soubor. Takže bych to považoval za ukončené. Já ty POI moc nemusím, jsme rád že jedou a že lze měnit ikony u vlastním KML, které už zlstanou natsaveny i na mapě a né jako tomu bylo před tím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #178
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    79

    Tak ako vravíš, som rád že som to zas rozbehal a hotovo. :-)
    Vďaka za rady a tipy, za odskúšanie mojich vstupov. Inak, kategóriu pokus samozrejme nemám..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #179
    Občasný diskutér Avatar uživatele jirys
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    122

    Zdravim, Poradi prosim nekdo ?
    Pouzivame pristroj KASA KD-680 http://www.hifiauto.eu/product.php?id_product=44
    pripojuje se vystupem VIDEO na autoradio ktere ma VIDEO-VSTUP. Pristroj se ovlada MYSI a take Klavesnici od PC . Po monitoru pak normalne jezdi sipka od mysi pro ovladani . A ted ten Problem kdyz do nej strcim IGO 8.3.x.x neni videt na obrazovce ŠIPKA OD MYŠI ale na pozadi nekde je . ponevadz kdyz se trefim tak prikaz spustim. Jde zapnou tu ŠIPKU aby byla v popredi jedine klavesou F3 . Vite nekdo jaky to je prikaz ?? Pri stare verzi IGO 8.0.x.x vse funguje normalne . Poradte co stim at nemusim vozit sebou Klavesnici k PC .....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #180
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Jirko, obávám se že s tímhle Ti tady asi nikdo neporadí. Je to tady víceméně pro PDA a takovéto zařízení tady moc nebo skoro vůbec nikdo nemá.
    Jestli to nijak než pomocí myši nejde ovládat, tak to je asi smůla. Mnoho věcí co fungovaly v 8.0 autoři pro verzi 8.3 zrušili, včetně podpory některých zařízení. Doporučuji napsat výrobcům HW a SW nebo Googlu
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 12 z 22 PrvníPrvní ... 21011121314 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dell X51V - obecné zkušenosti, rady...
    Od iron side v sekci Dell
    Reakcí: 401
    Poslední příspěvek: 22-04-2011, 22:38
  2. SmartMaps 3.4 - obecné zkušenosti, rady a tipy
    Od Petr_J v sekci SmartMaps (Navigator)
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 31-01-2011, 14:40
  3. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 10-12-2008, 14:14
  4. Dynavix 7 verze 2.3 - obecné zkušenosti, rady...
    Od Mudrunka v sekci Dynavix Mobile
    Reakcí: 132
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 20:50
  5. Koupe MDA Compact - obecne rady
    Od S474N v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 17-06-2005, 13:54