Děkuju moc![]()
Hned jak přijdu domů, tak pošlu obsah sys.txt.
Bojím se abych si zas nerozsekal nastavení tím přepsáním sys.txt ( jako umístění programu atd )
Děkuju moc![]()
Hned jak přijdu domů, tak pošlu obsah sys.txt.
Bojím se abych si zas nerozsekal nastavení tím přepsáním sys.txt ( jako umístění programu atd )
Tak u mne v sys.txt bylo pouze :
[interface]
show_exit=1
Zkopíroval jsem tedy obsah sys.txt , ale napsalo to chybu s SD card, tak jsem umazal:
[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"
a pak se to rozběhlo, ale ful screen stale neni.
Zkoušel jsem to nakopírovat ten sys i do program files do složky IGO, ale nevím jak to uvnitř telefonu skopnout přes Resco Explorer - nikde nemůžu najít příkaz copy !
Může mi prosím někdo poradit jak vůbec interně v HTC Diamond2 kopírovat ?
Protože potřebuji nakopírovat hlasy do TomTom, ale přes kabel je mohu nahrát jen na kartu, ale program je v mobilní paměti.
//Odstraněna zbytečná citace
Pokud máš složku IGO8 v Program Files, tak MUSÍ být SYS.TXT tam, na SD kartě je jen pro zálohu a nebo novou instalaci.
Ale při startu se načítá ze složky Program Fiels\iGO8.
Pokud nedokážeš nakopírovat SYS.TXT z SD karty do Program Fiels\iGO8 tak to bude horší, měl by ses nad sebou zamyslet
K tomu Ti stačí obyčejný průzkumník. Přdržíš stylus na pár sekund na tom souboru SYS.TXT až se ti zobrazí nabídka a tam je COPY a pak na místě ve složce Program Fiels\iGO8 zase do prázdného místa v té složce zase dlouhý klik a když se zobrazí nabídka, tak klik na PASTE.
A tady je SYS.TXT, který mám dnes zrovna odzkoušený na Diamondu2. Tak se snaž
P.S.[folders]
app="Storage Card/iGO8"
[project]
name="igo8_pda"
[debug]
skip_eula=1
disable_outlookpoi=1
sound_q_length=200
queue_length=200
[interface]
skin="ui_igo8"
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
mapfontscale=160
vga=1
[rawdisplay]
highres=1
[3d_config]
roadsign_lines_per_screen=18
[map]
2dheadup=1
3dcarsizemin=4000
3dcarsizemax=6000
3dcarsizemul=8000
3d_max_tiltlevel=8600
3d_min_zoomlevel=20
3d_zfar_horizon_ratio = 200
[roundaboutcam]
enabled=0
centery=50
[sound]
sound_q_length=200
queue_length=200
[tmc]
;port="COM,9"
;source="royaltek"
saved_config_available="1"
[warning]
warn_distances=110:500,80:350,60:300,40:250
A neboj se, všechno se dá natsavit zase zpět a upravit cokoli![]()
Děkuji za podrobný popis.
upravil jsem tedy sys.txt a vložil na SD/iGO8 i na SD/Programy iGo8 .
Musel jsem umazat
[folders]
app="Storage Card/iGO8" , jinak to pořád hlásilo SD card ....
Bohužel se to neroztáhlo, jen chtěl program nového průvodce prvním nastavení, jak jsem dal otočení navigace na šířku, tak stejný problém.
Zkoušel jsem i upravit umístění cesty v sys.txt i té druhé složky anic ...
Na SD/Programy iGo8 :?: :?: :?:
Tam se iGO neinstaluje. Pokud teda vůbec máš instalovanou verzi, tak musí být v Progrram Files\iGO8 a ne nikde jinde.
Máš v zařízení v Program Files složku iGO8? A je tam i igo8.exe?
Jestli ANO, tak máš nesprávný data.zip. Diamond2 má 800x480 neb 480x800 a s tím nastavením v SYS.TXT to vždy jede OK.
Jesli NE, tak nemáš instalovaou verzi, celý program se spuští přímo z SD, což je vhodnější, ale i tak platí předchozí věta.
Co máš přesně za verzi iGO a kde jsi ji vzal?
Je to verze Nav N Go iGO v8.3.2.91972 (May 28 2009).
Bohužel není to legální, bylo to rovnou rozbalené, nechci se o tom rozšiřovat, aby jste mne tu nenapadli.
Nemám to tedy přesunout do program files ?
Skopíroval jsem obsah složky , kde bylo exe do SD/Program Files/iGO8 a stejně nefunguje.
Upravil jsem i cestu v sys.txt :
[folders]
app="Storage Card/Program Files/iGO8"
a nic ....
Já už nevím, jsem z toho nešťastnej, koupil jsem si mobil hlavně kvůli navigaci, Tom Tom mi hází chybu, že nemá mapu a IGO , zase nejde na fulscreen,
všem na planetě to jde = mě ne !
To je k vzteku.:sarcastic:
Bohužel nemůžu jinak, ale měli by ti poradit tam kde jsi "nakoupil".Původně odesláno od MrPierc
A nic nikde nekopíruj do Program files ani nikam jinam. Nic se nekopíruje.
ŘEŠENÍ EXISTUJE !!!!
Pokud máte problém na HTC Diamond 2 s IGO 8 a po nastavení orientace displeje na šířku a neroztáhne se celý display !
Fixace pro verze:
Nav N Go iGO8 v8.3.2.83157 (Apr 3 2009)
Nav N Go iGO8 v8.3.2.91972 (May 28 2009)
Nav N Go iGO8 v8.3.2.93112 (Jun 8 2009)
NÁVOD![]()
![]()
Jen nezapomeňte v sys.txt změnit na type="Touch Diamond II"Kód:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=501910
Vše nyní jede fulscreenem i na šířku !!!!
Všemi děkuji za pomoc !!!!
No vidíš..., ale poud budeš mít k dipozici nejnovější upravenou verzi DATA.ZIP, tak nic z toho nepotřebuješ. Vše to umí samo, protože už je to zapsáno v DATA.ZIPU v configu
Mě to dnes nedalo a tak jsem si zapůjčil Diamonda 2 a vše šlapalo na aprvní pokus
Ale jinak vidíš.... jak dobře umíš hledat :yes: :yes: :yes:
Začal jsem konečně používat iGO8.Připravil jsem si trasy.
Dám nahrát trasu a pak zapnout navigaci, ale nic se neděje.
Klikl jsem na GPS signál a žádný tam nebyl.
Ted jsem tam dal tedy zjistit automaticky.
Myslite, ze to pomuze ?
Nema se jeste neco stahnout k tomu ?
Pokud dam spustit navigaci, tak jak se rozjedu autem a nic, ma se po chvili zacit navigovat ne ?
Nebo to delam spatne ?
Problém je, že nahraju trasu se startem v místě, kde se nacházím, pak kliknu na "spustit navigaci" a najede mi část Josefov v Praze![]()
Ale já bydlím u Hradce Králové a trasa do Prahy nejde, je to jen zkušební 20 km trasa. Jinak jak jsem nastavil GPS automaticky, tak tam nyní ukazuje u 3 družic poloviční žlutý signál.
Tak stačilo vyjet na silnici a už vše funguje jak má, musí se gps nastavit na automatickou.
Chci se zeptat : Při navigaci, pokud se jedná o dlouho trasu bez odboček, tak se mapa oddálí, když vjedu do města , tak se přiblíží.
Tak by to asi mělo fungovat, ale štve mě při oddálení mapy, že šipka žlutá a není skoro vidět na žluté spleti silnic !
Dá se to nějak nastavit ?
Tak ještě pár takových dotazů na které Ti asi nikdo neodpoví a budeš už všechno umět sám
Samozřejmě, je to GPS navigace a bez GPS satelitů nebo družic (říkejme tomu jak chceme) se protě nic neděje. Signál doma nechytneš, snad jen na balkóně, ale i tam to může dlouho trvat.
Neplánuje se trasa jak jsi psal, že si vytvoříš trasu, uložíš si ji a pak ji otevřeš... to je na nic.
Vždy plánuj jen CÍL TRASY nic víc a pokud budeš mít aktivní signál GPS, navigace už bude sama vědět kde jsi a podle cíle začne navigovat.
Ta věc s oddálením mapy se jmenuje "Automatický náhled" a pokud je další odbočka více jak ... (lze nastavit) tak se mapa přepne do 2D. Pokud to chceš vypnout, jdi do nastavení a vypni si "Automatická náhled".
Různé úhly pohledu na mapu se dají také nastavit, ale bez použití nějakého skinu, to moc nejde a úpravy samotného SYS.TXT bych nechal na později.
Takže zkoušej a než se zeptáš, zkus něco najít na webu, na totmo fóru nebo v manuálu k IGO nebo také v přiručce ke skinu Dimka - TomSoft
Děkuji celé prostuduji, jen poslední blbá otázka !
Dnes jsem sjel z cesty a navigace mi stále hlásí sjel jste ztrasy ,ale nepřepočítává, jinak v čem je lepší ten tvoje uprava Dimka ?
Tak dobře... ještě jedna blbá odpověď
To, aby to samo přepočítávalo trasu, když se někam "uhne" musí být zapnuté. Konkrétně v
MENU - NASTAVENÍ - NAVIGACE a zde zaškrtni volbu "Přepočítání mimo trasu" - JE TO V TOM MANUÁLU TAKY
A v čem je lepší Dimka-Tomoft od originálu? To musíš zjistit sám.
Zde je ještě něco ke čtení a jsou tam i popsány přesně rozdíly mezi originálem a Dimka - TomSoft
Doporučuji vyzkoušet a porovnat. Skinů je celá řada.
Samozřejmě není možné používat skin pro iGO 8.0 ve verzi 8.3 a naopak (stejně tak to je i s mapama)
S úctou k Tomovmu dušvnému zdraviu, aby nám ešte nejakú chvíľku vydržal, odpoviem ja:
- z pedagogických dôvodov odpoviem takto: v nastaveniach je prepočítanie trasy pri odbočení z nej, pohľadaj si to a zapni to. Má to jeden háčik. Ak použiješ už uloženú trasu vždy po jej načítaní sa to vypne, treba to vždy ručne zapnúť. (aj toto napr. rieši tomova úprava skinu)
- pozri návod k tomovmu-dimka skinu, vyskúšaj samotný a jeho úpravy a hneď zistíš o čom to je. Keby Ti mal niekto popísať rozdiely, bol by to taký mini návod.
A koniec koncov vidieť, že si celkom učenlivý a chce to len surfovať, googliť, čítať niekoľko fór (odporúčam warez, tam sa najviac dozvieš, ale toto forum nieje warez) a za chvíľu budeš dávať rady Ty![]()
EDIT: Sakra, Tome, ty byť El Rapido![]()