Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: Samsung Omnia SGH i900 - problém - Připojení přes BT na PC - chybí služby

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    55

    Při spárování BT s počítačem se mi sice oba najdou, ale na PDA nejsou žádné "poskytované služby" pro PC, takže nejde spustit BT synchronizaci ActiveSync. Přitom při připojení jiného zařízení (HF, jiný mobil) tam služby jsou.
    Pravděpodobně tam nějaké spojení PDA-PC přes BT je (např. lze z PC odeslat soubor na PDA, zpět ale ne). Chybu v BT na straně PC asi vylučuji, předchozí PDA s ním funguje v pohodě. Připojení kabelem jde, ale potřeboval bych právě synchronizaci přes BT.
    Napadá někoho něco ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    55

    Doplnění po zkouškách na dalších dvou PC i s jiným BT donglem. Klíče se vymění, ale na PDA nejsou žádné služby pro PC. Přenos dat jen z PC na PDA, zpět nejde. HW chyby na PC tedy téměř určitě vylučuji, měl jsem v úvaze i blokování firewallem, ale i ten je na ost. PC jiný.
    Dělám někde chybu ??? Je pro sprárování s PC (WXP) potřeba nějaký další soft ???

    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    55

    Tak jsem snad zvítězil. Pomohla přeinstalace BT ovladačů Microsftu novými ovladači od WIDCOMMu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2005
    Příspěvků
    14

    Ahoj. Máš na mysli ovladače do XP nebo do WM? Můžeš je sem poskytnout? Mám stejný problém. Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    55

    Mě pomohlo tohle
    http://www.cyber-shot.cz/navody/instalace-konfigurace-bluetooth-widcomm/

    PC a PDA se už přes BT spojí, ale synchronizace PIM stále jde jen přes kabel, zatím pátrám dál
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    5

    doufám, že se ti to podaří vyřešit páč mám ten samej problém a nechci pořád připojovat PDA k počítači přes kabel aby se neničila baterka
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Pavel Koza
    Registrace
    Aug 2000
    Příspěvků
    4,831

    Já to kvůli recenzi teď zkoušim, na Vistách to běhá bez problému, ale na EEE s Widcommem to nejde a nejde. Prostě se nezobrazí profil ActiveSync a tak smůla. Na tom samém EEE ale Diamond a další běhají bez problémů. Zkusím také nahrát novější ovladač, uvidíme.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Smaarty_ce4you
    Guest

    Ahoj. Chtěl jsem původně založit nové téma, ale nakonec svůj dotaz položím zde. Není to sice úplně to samé, ale asi to hodně souvisí. Marně totiž hledám cestu, jak zprovoznit synchronizaci ActiveSync přes Bluetooth. Přes USB kabel to funguje, ale BT zatím vůbec.

    S počítači si rozumím, ale v oblasti Pocket PC a připojování BT jsem novic, tak popíšu můj postup co nejpodrobněji. Nicméně nemyslím si, že bych dělal něco špatně, ale po několika dnech experimentování a lámání téhož ve všech možných směrech už fakt nevím...

    V Omnii i v PC (Win XP Pro) mám bluetooth zapnuté, obě zařízení se vidí. V PC dám požadavek na spárování, Omnia (dále jen O) se ozve, že ji chce někdo napárovat, povolím, na obou stranách zadám PINy a zadaří se. Od té doby můžu směrem z PC přistupovat do O přes "My Bluetooth Places", např. si prohlížet fotky. Když však v aplikaci ActiveSync v O dám z menu "Připojit portem Bluetooth", tak mi to vždy končí hláškou "Nelze najít stávající partnerství Bluetooth s počítačem, který podporuje program ActiveSync. Chcete toto partnerství nyní navázat?".
    Pokud dám ANO, dostanu se do konfigurace BT, avšak tam se mi zdá vše vyplněné správně - na kartě "Zařízení" vidím partnerské PC, po jeho rozkliknutí vidím služby z PC, mezi kterými mám zašktnutnou službu "Sériový port". Dále mám na kartě "Porty COM" zadaný i odchozí port (COM6), ikdyž nevím, zda je to pro tyto účely potřeba.
    Na straně PC běží BT služba jménem "ActiveSync", využívající COM9. V nastavení aplikace ActiveSync mám zvoleno "Povolit připojení k jednomu z následujích portů:" a vybrán "COM9". Někdy zde zaškrtnu i "Povolit bezdrátové připojení zařízení připojeného k počítači", ale nemá to na nic vliv a nevím, jestli je to potřeba a k čemu to je. Při stisknutí tlačítka "Připojit" z tohoto nastavení to očmuchává všechny COM porty, vč. COM9, ale nepřipojí se.

    Fakt už nevím, co je špatně a proč to nejde... Předem díky za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    55

    Taky jsem s tím bojoval (nakonec jsem tohle vlákno založil), ale podařilo se mi zvítězit až před pár dny. Téměř úplně :-) mi pomohlyaž nové BT ovladače od Widcommu (verze 5 a něco), které jsem si nahrál do WXP. To téměř úplně znamená, že na domácím počítači mi to běhá s BT USB donglem od Delocku, zatímco v práci, kde mám dongle od Trustu to zatím stále nejde. Jestli na tom má vliv použitý dongle nevím jistě, ale oba počítače jsou přibližně stejně nastavené (samozřejmě oba plně aktualizované, SW přibližně stejný) a tak to zatím svádím na použitý HW, protože po spárování s počítačem doma se mi na Omnii u něj objeví možnost ActSync, zatímco v práci ne ????
    Jak jsem pochopil, asi máš Widcommové ovladače taky (viz My BT places). Možná bude třeba zkontrolovat jestli v BT configuration běží služba ActiveSync (měla by se dát spustit automaticky, ale mě se neustále drží na manuálním spuštění - zatím se to nevyřešilo, ale dá se to vydržet).
    Možná tedy pomůže: aktualizce ovladačů, pak nové spárování, zapnout na PC v Advanced Configuratin-Local Services službu ActSync a nebo zkusit jiný BT HW (u donglů je to jednodušší, u vestavěných vyřadit a použít externí ???). V PC by podle mého názoru volba "Povolit bezdrátové připojení zařízení připojeného k počítači" měla být povolená, bez ní to asi nepůjde.

    Přeju hodně úspěchů při pokusech. Nejsem sice odborník na PPC, ale nějaké zkušenosti mám z předchozího (HP HW6515 - 3 roky) a tak jsem byl trochu překvapený, že u Omnie jsem musel dost laborovat, u HP to šlapalo na první pokus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Smaarty_ce4you
    Guest

    Ahoj, díky za reakci. Během mých pokusů jsem de-facto také reinstaloval ovladače k BT, když už jsem nevěděl kudy kam a zjistil, že na netu jsou k dispozici novější. Ale zdá se, že to asi nepomohlo. Původně jsem měl asi ovladače přímo z Windows, nyní mám Broadcom verzi 5.1.0.2900. Mám notebook s integrovaným BT, čili nějaká změna HW pro mě nepřipadá v úvahu, nechci externí.
    S propagací BT služeb z PC do telefonu problém není. Jak je v PC zapínám nebo vypínám, tak se v telefonu objevují nebo zase mizí. Služba ActiveSync mi běží a vidím ji i v mobilu. Resp. v mobilu se nezobrazuje pod jménem "ActiveSync", ale jako "Sériový port". Je to 100% ta samá, zase ověřeno jejím vypnutím/zapnutím. Taky mě napadlo, jestli nemůže být zrada právě v odlišném jméně, ale na druhou stranu si to vysvětluji tak, že v BT konfiguraci si můžu všechny služby přejmenovávat jak chci, ale důležité je typ služby, které mobil sám přiřadí její standardní jméno (obdobně jako mám jména ostatních služeb v PC v angličtině, zatímco v Omnii česky). Ale jak teď čtu, tobě se na Omnii přece jen objevuje služba "ActiveSync"???
    Jakou máš jazykovou verzi Windows doma a v práci? Nemůže to být nakonec nějaká nekompatibilita pramenící z různých jazykových verzí PC a Omnie?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    55

    Verze WXP jsou různé (doma Home, v práci Prof, obě české se SP3 a dále aktualizované). Závislost na HW bych asi mohl vyzkoušet vzájemným prohozením BT donglů, ale když tak až po víkendu. Na druhou stranu se mi do toho moc necce, abych si to "neroz....l", když už to jakž takž funguje ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Panové, dovoluji si vás upozornit, že Omnia má (jako většina dnešních PPC a Smartphone) BT 2.0, který se od jedničky dost zásadně liší - přinejmenším díky trojnásobně vyšší rychlosti jinak pracuje s paralelními datovými toky (když běží několik služeb současně) - což je bezpochyby případ ActiveSync (PIMExchange, PAN, Cable Stack...). A z mé zkušenosti je na trhu stále většina donglů v lepším případě BT 1.1, 1.3.

    Takže v první řadě si ověřte verzi donglu, protože když se nedomluví na úrovni datových toků, už tam začínají problémy. Nemluvě o tom, že že jednička byla problémová odjaktěživ a v driverech těžko můžete očekávat podporu novějších druhů služeb (PAN například) - a většina komunikací AS přitom používá TCPIP...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Pavle, ve tvém případě (když přes ten dongle jiné stroje běhají) to může být specifičtější. Pokud si správně vzpomínám, Samsung byl jedním z posledních výrobců, kteří začli vůbec BT do svých mobilů integrovat. Takže se dá očekávat, že se s jedničkou vůbec nepotkali a neřešili zpětnou kompatibilitu (u "hloupých telefonů" je to obvykle jedno - běží tam obvykle vše přes simulaci sériového kabelu).

    Pak stačí, aby BT modul a ovladače v Omnii prostě nepočítali se spojěním přes BT 1.0 (omezení frekvenčního rozsahu, delší timeouty, propustnost) a je na problém s paralelním během služeb jako u ActiveSyncu zaděláno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    55

    Asi jsi uhodil hlavičkou o hřebíček :-)
    Ten Trust dongle v práci je opravdu postarší (asi 3 roky) a vzhledem ke značce asi i jednodušší.
    Hlavně že mi to šlape doma. Ten Delock - mám dojem, že je to přesně tento typ:
    http://www.cybex.cz/Hardware/Radice/DeLock-Bluetooth-USB-Mini-Class-2-80m-v20-EDR/produkt=8119063/kategorie=149/
    pracuje po troše přemlování jak má (jen ten autostart je mi záhadou, ale dá se s tím žít).


    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    336

    Mno, podle typu donglu ty widcomm ovladače nepřekvapily, je pro ně přímo určený...

    Jo, ještě blbá otázka - je v Activesync zašktlá volba, že se má automaticky aktivovat při připojení zařízení? A mimochodem, alespoň v mých WM 6.1 se stejně synchronizace přes BT zapíná ručně z mobilu (v ActiveSyncu - SynchNow). Jinak automaticky funguje pouze síť tam i zpátky...

    A nakonec -nevím, jestli to platí i v tomto případě, ale zkusil bych teď odinstalovat a znovu nainstalovat ActiveSync. Protože je to systémová služba a navíc od Microsoftu, má tendeci se při instalaci rozhodovat, jak se nakonfiguruje. Když narazila na neplnokrevné BT spojení je možné, že se rozhodla systému hlásit jako spustitelná pouze manuálně a widcomm pouze papouškuje...

    EDIT: Jo, zapoměl jsem se virtuálně zasmát tomu donglu - že prý je to Class 2 s dosahem 80 metrů... Tak to ani náhodou. Class je vysílací třída a nejsilnější s dosahem 100 m je Class 1 s maximálním povoleným vysílacím výkonem 100 mW. Class 2 má limit 40x nižší (2,5 mW) - což stačí na těch klasíckých 10 metrů - a často ani to ne... Takže těch zbylých 70 metrů asi ten signál nosej trpajzlíci...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-02-2009, 16:09
  2. Samsung Omnia i900 - problém s připojením přes WiFi
    Od slowdive_ce4you v sekci Omnia SGH-i900
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 21-01-2009, 08:03
  3. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-12-2008, 21:19
  4. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-11-2008, 12:02
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-11-2008, 17:38