Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: HTC Touch Diamond - flash na verzi ROM 1.93.xxx

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    35

    Dobry den,

    pred koupi Diamondu se chci je ujistit, zda je mozne jednoduse nahrat do CZ verze posledni ENG ROM...

    Compact IV jsem zjistil, ze ma 1.93, ale ja chci stejne asi klasickeho Diamonda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Zkus prosim nejdrive vyhledavat, o flashovani HTC Touch Diamond je zde cele vlakno, kde jiste Tvuj problem jiz kolegove vyresili.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    35

    To je mozne, ale se ptam, jestli je mozne bez nejakeho HRDSPL nahrat do Diamonda CZ verzi official 1.93 HTC, zadne cizi ROM, jednoduse udelat update.

    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Ano toto lze, pokud vyrobce nabizi danemu zarizeni upgrade, tak je mozny - dle instrukci vyrobce, nikoliv dle instrukci zde. Ale dalsi vec je, jak ma vyrobce a prodejce vyresene vztahy - prodejce pak rad dela potize. Pokud ale vyrobce opravdu ugrade pro dane zarizeni vydal, tak bych se osobne nebal. Takze shrnuti - ano, ale dle instrukci vyrobce. Paklize jsou podminky, ze chcete jit legalni cestou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2005
    Příspěvků
    35

    Dekuji, cekal jsem sice konkretni odpoved, jelikoz jsem na foru o HTC TOUCH DIAMOND, ale budiz. Vim, ze HTC vydalo update na verzi 1.93.xxx, ale ptam se pouze, zda je mozne ji tam nahrat bez hackovani telefonu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SMob
    Registrace
    Mar 2005
    Příspěvků
    1,836

    Na zařízení brandované T-Mobile ne! Update ROM by musel podle mě být vydán T-Mobilem a mít korektní Country ID pro dané zařízení.

    A pokud se Ti jedná o stránku správnosti (abys originál ROMkou neztratil záruku), tak konkrétně u operátorů je to jiné - operátor jako takový zastupuje výrobce tím, že zařízení je de facto vyrobeno pro daného operátora. To znamená, že firmware je speciálně šitý na míru a tak je nutné jej odlišit. Proto vznikl u HTC tzv. CID (country ID), to je kód, který určuje, že tahle konkrétní ROM je pro tento konkrétní brand / zařízení. Operátoři mají vlastní CID, rozdílný od HTC a to je důvod, proč by Ti neměla oficiální HTC ROM do T-Mobile zařízení pasovat.

    CID se odblokovává na tzv. "SuperCID", to je vývojářská verze, která umožňuje flashovat cokoliv. Právě cracknuté SPL (bootloadery - mají na starosti upload ROM - to je taková 3barevná obrazovka) mají v sobě natvrdo zapsaný SuperCID.

    ROM je ale možné vrátit na původní - je to ale většinou docela divočina. Toto se u nových zařízení zlepšuje, ale pořád to není ono. Každopádně vracení ROM atp. se věnuje ono zmiňované vlákno a netřeba doufám zakládat další. Pokud bys přesto tam nenašel odpověď, pak bude oprávněné otevřít toto vlastní. Chápu, že je rychlejší takhle spamovat ostatní, než číst, ale je to docela nefér ke kolektivu, který právě ty ostatní vlákna čte a používá.

    Další diskuzi o flashnutí ROM prosím směrujte sem: HTC Touch Diamond - ROM, flash a ladění...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. HTC Touch Diamond - ROM, flash a ladění...
    Od JecminekMaselnik v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 1434
    Poslední příspěvek: 21-08-2014, 14:14
  2. HTC Touch Diamond II - ROM, flash a ladění...
    Od qwido v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 490
    Poslední příspěvek: 03-12-2012, 19:04
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-07-2009, 21:34
  4. HTC Touch Pro / Diamond - koupit ENG nebo CZ verzi?
    Od cednicek v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-09-2008, 11:21
  5. Koupit HTC Touch Cruise (HTC P3650) nebo HTC Touch Diamond?
    Od Vitezslav2_ce4you v sekci Jaké si vybrat / koupit zařízení?
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-08-2008, 19:32