Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 56 z 61 PrvníPrvní ... 6465455565758 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 826 až 840 z 914

Téma: IGO 8.3 - Tuning a ladění ...

  1. #826
    Nováček
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    26

    8.3.2.64873 na jinych jsem to nezkousel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #827
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    79

    mam dva problemy v dimka-tomsoft skine:
    1. nie je mi jasne k comu je dobra nova moznost vymazania trasy pri starte igo..ak som trasu dokoncil, vymaze sa sama. ak len prerusim jazdu a vypnem pda, ked ho znovu zapnem, tak je vyhodou, ze navigacia pokracuje ihned v naprogramovanej prerusenej trase a nie, ze mi ju vymaze..

    2. pri tlacitkach rychlej volby su pri roznych funkciach rovnake nazvy TRASA. liisia sa iba vzhladom ikon-aj to iba mierne..neslo by to nejako vyraznejsie odlisit?

    dakujem za odpoved.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #828
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    to: metal
    To nejsou problémy

    2. Ta druhá věc s tím názvem "Trasa" to je jen nevhodně přeložený anglický výraz. To změním na
    Trasa (což znamená Menu Trasa) a SET Trasa (což bude nastavení trasy - to je ta volba kde lze volit způsob trasy)

    1. Funkce "Smazání trasy při startu" (vydal jsem opravu a je to ve verzi 1.1.24(b) opraveno)
    Ano, funguje to jak píšeš, pokud přerušíš trasu někde v půlce, pak znovu spustíš iGO tak se nic nemaže.
    A pokud dojedeš do cíle, tak se trasa smaže sama, ano. Al eco v případě, že dojedeš do cíle, ale není to přesně do místa cíle na mapě. Pak zbytek trasy zůstane. Proč nedojedeš do cíle přesně? Psalo mi hodně lidí přesně na tohle téma. Když totiž zadáš cíl a nedojedeš přesně do něho, tak tam ta trasa zůstává. Pak je vhodné nastavit smazat trasu menší než 200m. A nedojedeš do cíle přesně z několika důvodů, třeba místo kam zaparkuješ auto je o kousek jinde nebo volíš cíl jen tak zhruba, protože v místě cíle to znáš a chceš jen vědět kudy tě povede navigace k cíly. Důvodů může být několik. Poslední dobou když jezdím, tak se mi to stává taky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #829
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    79

    tak uz tomu rozumiem aj ja predtym mi unikal ten podstatny detail o nastaveni limitu vzdialenosti od ktoreho to zafunguje..vypada to na fajn vecicku...
    Aj ked sa zda, ze uz niet co podstatne vylepsovat, "neni tomu tak" (tom, lakva a dalsi zatial nestracaju chut a napady... vdaka)

    k tym tlacitkam rychlej volby - ano v nastavovacim menu by bolo fajn to tak opravit ako pises, ale ja by som chcel este poprosit, ci by si mi neukazal, ako si mozem ja sam zvolit aj nejaky iny obrazok pre niektore z tych tlacitok (napr. prave pre to NASTAVENIE TRASY), ak to nie prilis komplikovane

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #830
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Nevím, jestli na to nezapomenu, ale ty názvy těch tlačítek změním.
    Pokud si chceš upravit nějaký obrázek, tak si najdi ve skinu soubor "ico_quick_btn.bmp"
    je ve složce :ZIP\ui_igo8\common\ico_quick_btn.bmp
    samozřejmě pokud máš VGA zařízení, což asi jo, tak ten soubor hledej ve složce :ZIP\ui_igo8\vga\common\ico_quick_btn.bmp
    Ale pozor, je důležité v obrázku zachovat ALPHA kanál (průhlednost).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #831
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    to: metal
    Přesně jak píšeš ... "Dá se to vypnout" Tao funkce je spíše taková věc na přání, kterou jsem tam nechal, jinak bych to vyhodil.
    Nedá se nikde nastavit nějaký extra jiný zoom nebo něco jiného ohledně toho manláho 2D náhledu.
    Ten 2D náhled vlastně ani není 2D, ale 3D, takže to reaguje na změnu v nastavení náhledu a zoom v sekci 3D, která samozřejmě ovlivní náhled 3D jako takový. Ono na QVGA bych tuto funkci nedoporučoval zapínat, protože ukradne kus navigační obrazovky.
    Na větší displejích je to trošku jiné, lepší. Ale protože jsem nenašel způsob jak výrazně oddálit tento malý náhled samostatně, tak jsem ho ponechal tak jak je a jediné co lze upravovat a doladit si celkový 3D náhled, který pak trošku zlepší ten malý náhled.
    Pokud se nic nezmění, neplánuju nějaké změny v této funkci (ikdyž, NIKDY neříkám NIKDY) .... proto se dá vypnout

    Ohledně MapChangeru...
    Taky používám jen mapy od TA, ale tato funkce se dá využít i jinak.
    Může se tak přepínat mezí různými sadami map. Pro normální práci většíina lidí jezdí jen po CZ (SK), tak mu stačí mít ve složce pouze mapu jednoho (svojeho) státu. A v těch dalších si může vytvořit různé balíky.
    Já mám třeba ve složce MAP jen CZ
    map_nt = CZ+SK
    map_us = CZ+SK+PL+GERMANY
    map_ot = Celou EU
    Start celého iGO je potom trošlu i rychlejší, protože se nenačítají všechny mapy, ale to už myslím je známá věc :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #832
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    79

    to: tomsoft
    ano, mapchanger mi funguje a nacitanie igo s jednou alebo dvoma mapami a aj uvolnovanie pamati po skonceni igo je o dost rychlejsie..
    len pre poradek: v navode pre sys.txt sa doporucuje pridat

    [switchmap]
    changer="\Storage Card\iGO8\MapChanger\MapChanger.exe"
    1=",map_ta,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"
    2=",map_nt,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"
    3=",map_ot,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"
    4=",map_us,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"

    ale v dalsom popise uvadzas ako 1. zlozku pre mapy igo/content/map a nie map_ta - na ktoru odkazuje ten riadok v sys.txt
    tiez neviem, ci su tie uvodzovky a oddelovacie ciarky povinne.

    je to chyba, ked necham zlozku ....map... a pridam styri dalsie (map_ta, map_nt, map_ot, map_us) ?
    myslim, ze je to dokonca potrebne takto urobit, ked chcem niekedy pouzit aj skin, ktory nepozna mapchanger..

    Tome, napis mi sem prosim, ako presne ma vyzerat ten odstavec switchmap u mna (aby som ho mohol cez copy-paste priamo pouzit)

    moj sys.txt zacina
    [folders]
    app="%SDCARD%/iGO8" (lomitko taketo, nie opacne)

    a mam instalovanu verziu (kopirujem sys.txt aj do Program Files).

    a este - nebije sa tento mapchanger s tym co je v EXTENSION od gurjona?
    a uplne posledna otazecka - skusam to s verziou 8.3.4.102680 a s predchadzajucim data a branding...pracujes uz na novych verziach ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #833
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    to: metal
    To co sjem psal ne webu, je správně. Žádná složku MAP_TA se nevytváří. Tu si vytvoří ten mapchanger.exe sám.
    Výchozí stav je přece ten, že ve složce MAP jsou mapy od TA. Zbytek nech na programu a skinu.
    Zápis je taky správně, jak jsem ho uvedel na webu tedy
    [switchmap]
    changer="\Storage Card\iGO8\MapChanger\MapChanger.exe"
    1=",map_ta,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"
    2=",map_nt,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"
    3=",map_ot,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"
    4=",map_us,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"

    Všechny čárky, lomítka uvozovky atd... tam musí být tak jak jsou
    To znamená ano, je to chyba, když přidáváš i složku MAP_TA.

    Ano, SYS.TXT musíš mít 2x, ale MapChanegru je jedno, jestli je IGO instalované nebo se spouští z SD karty, protože potřebuje MAPY a ty sand v Program Filles nemáš
    Takže to zkopíruj tak jak je to tady abude to fungovat, nebo vlastně si psal, že ti to funguje, tak co ještě ????

    A s EXTENSION od gurjona s to prát nebude.
    Protože MapChanger od Gurjona používá přece umístění "\IGO8\EXTENSION\MapChanger\..."
    Co se ale může stávat je to, ale to už asi logické.... když v GJ skinu přepnu mapy do složky MAP_NT a pak spstím Dimku. Dimak samozřemě načte obsah složky MAP, kde ale budeš mít Gurjonovým MapChangere mapy od NQ.
    Takže takový trošku hokej
    je důležité ukončovat oba skiny se stejně použitou složkou map a bude to OK.
    Nevím proč si ale tak komplikuješ život??? Používej skin Dimka nebo Gurjon, ale oba ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #834
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    79

    ano, ano ja pouzivam uz iba skin dimka-tomsoft pretoze som si zvykol na mnozstvo tych pridanych funkcii a sposob ich ovladania, takze ine skiny pozeram viac-menej uz iba pre porovnanie...len som si trochu zafilozofoval akoze -co kdyz..

    Prepac tome, ak som ta trochu vytocil - nechcem tu byt za "stourala" za kazdu cenu...ale ako programator predsa osetrujes aj rozne ..co kdyby ..takze si na to asi zvykly. a uznaj, ze bez tvojho vysvetlenia, ako je to s tymi zlozkami map, by v tom mohol mat neistotu aj niekto dalsi...mozno sme niekomu trochu pomohli.

    este malinko z ineho sudka (sorry ak to nepatri sem):
    uz dlho mi vrta hlavou, preco nikto (ani Garmin, ani TT ani dalsi) neprida do moznosti vytvarania trasy aj moznost vybrat usek trasy PODLA CISLA CESTY.
    alebo nieco take existuje?
    Tie cisla ciest platia predsa pre vsetky mapy ( TA, NAVTEQ, XAHAX..). Muselo by sa zrejme dodrzovat pravidlo, ze takto by sa mohli zadavat iba vnutrostatne useky, ine obmedzenie nevidim.a ked zadam nezmysel, iGo proste vypise "trasa s tymito parametrami sa neda vytvorit"

    Ked idem napriklad z Kutov do Brna mimo dalnice, tak by som zadal "(z Breclavi) po ceste 425 az do.. (Rajhrad)". Teraz musim takuto trasu pracne vytvarat pomocou prejazdnych bodov alebo zakazov pre useky alebo obchadzok - inac ma to vlaci cik-cak krizom cez dialnicu.
    Urcite aj dlhsia dovolenkova trasa napr. do Chorvatska by sa robila lahsie..

    Druha vec-neviem zatial, ako je to s vyuzivanim importu trasy pripravenej v PC (s pomocou internetových map) do iGO (do PDA s Win) Kde sa daju k tomu najst informacie? budem vdacny za kazdu radu.




    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #835
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    to: metal
    No určitě si mě s tímnijak "nevytočil" To je v pohodě, jen ses ptal, tak to vůbec tak neber

    S těmi trasy a exportem Ti moc neporadím.
    Export nějak jde, ale import se musí dělat trochu klikatě ... ??? Někde tady na foru se na to někdo ptal, ale už nevím....
    S cestováním po číslech silnic by nebylo špatné, ale myslím si, že by museli VŠICHNI výrobci mapových podkladů dodržovat nějaké pravidla a ty čísla cest by tam musely být, a jak víš, tak i jiné informace jako je povolená rychlost, směrové tabule a jiné nemají všichni stejné.
    I čísla popisné jsou rozdílné od různých vydavatelů, takže by to asi byl boj na dlouhou trať.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #836
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    79

    dima uz je na 1.1.25..tak se neulejvam...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #837
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    No nevím jak ty, ale já s ním už týden jezdím
    Co ty?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #838
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    79

    dobry smec...ale ja vidim na stranke tomsoftware stale viset taku historicku 1.1.24c
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #839
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Já Ti dám historisckou

    Dimka 1.1.25 je poněkud nestabilní.
    Je tam spoustu chyb, které jsem řešil za chodu a v autě, HNUS. Dimka tam začal cpát scripty z 8.3.4ky, což není tak úplně šťastný nápad. Takže bych zdovolením počkal na nějakou další verzi, nebo se budu pokoušet všechny chyby ve scriptech (jakou jsou tečky, které jsou tam kde nemají být, chybějící ukončení některých scriptů atd...) opravit sám, což zabere nějaký čas. Navíc ještě bylo přidáno pro Dimku nové rozlišení a to je plných 800x480 a 480x800, kde je chyb ještě více a dokonce se skin kompletně "zakousne".
    Vzhledem k tomu, že tam nepřibyla žádná funkce, tak o nic nového nepřicházíme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #840
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    79

    to: tomsoft
    vidim, ze ste popracovali (aj harweyko) na skine v.1.1.25. Skusam, ale zatial moc noveho ozaj nevidim (mam v8.3.4.102680 - len exe) je to tym, ze mam este data.zip a branding predch. verzie? Tome, mohol by si sem napisat, co by to malo priniest nove...
    mozem pouzit branding834 od gurjona?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 56 z 61 PrvníPrvní ... 6465455565758 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HTC Touch Diamond - ROM, flash a ladění...
    Od JecminekMaselnik v sekci Touch Diamond
    Reakcí: 1434
    Poslední příspěvek: 21-08-2014, 13:14
  2. HTC Touch Diamond II - ROM, flash a ladění...
    Od qwido v sekci Touch Diamond2
    Reakcí: 490
    Poslední příspěvek: 03-12-2012, 18:04
  3. HTC Touch HD - ROM, flash a ladění...
    Od JP_ce4you v sekci Touch HD
    Reakcí: 999
    Poslední příspěvek: 11-01-2012, 14:35
  4. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 20-11-2008, 11:11
  5. Ladění aplikací ve EVC++3
    Od NokFrt v sekci Programování
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 18-06-2004, 07:34