Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: RDS-TMC

  1. #1

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Omnia má FM tuner s funkcí RDS, takže by měl umět dodat i dopravní informace TMC.
    iGo si zatím přímo s tunerem Omnie nerozumí.

    Takže mě velmi zaujala tato poznámka v jiném tématu
    Citace Původně odesláno od Mudrunka
    GPSGate...pokud se u iGO 8 nechce spokojit s absencí RDS/TMC, se bez tohoto softu stejně neobejde
    Fakt to GPSGate umí? Pochlub se!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    s RDS/TMC jsem se vyřádil -)
    mimochodem, při zápasu s ním jsem si všimnul, že iGO8 dokonce s nějakým TMC protokolem „Samsung“ počítá, ale dostat se na něj se mě nezdařilo. Taktéž jsem zkoušel množství dalších cest, vždy jsem „padnul na hubu“.
    Zvítězil jsem nakonec tím, že jsem použil externí GPS/TMC přijímač, který navíc, pokud mělo být využitelné i RDS musel být na portu, který zase přímo neskousne iGO. Povedlo se až při použití GPSGate.
    Vím, že je skoro „na hlavu“ mít stroj s interní GPS a použít externí, ale jezdím poměrně dost do zemí, kde TMC občas i nějak funguje a „přehodit“ to mezi externí a interní GPS není žádný problém.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Aha, já už myslel, že dokážeš použít interní tuner.
    Jinak to iGo doufejme TMC bude v nějaké brzké příští verzi umět, když se kluci maďarský chluběj, že to prodávaj s Omniema http://www.navngo.com/pages/global/eng/news_and_press/samsung_eng_20081008
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    no mě děsí, že se to prodává s Route66 jako OEM, to má RDS/TMC taky umět, dokonce je tam i volba, zda TMC z internetu, či RDS a ono nic.
    Jisté však je, že u iGO na mě ten protokol Samsung vyběhnul….., zase na druhou stranu to slibují pro Maďarsko. A tam snad RDS/TMC, jako systém, zatím nefunguje. Nevím, byl jsem tam cca před rokem a tehdy to tam bylo v tomto směru nulové. :?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Na E-ten X500 to taky po cca roce od uvedení rozchodili, tak zůstávám optimistou. Ale že v Maďarsku TMC nejede, to mne fakt nenapadlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    A ještě bych mohl ušetřit práci těm, co to také chtějí testovat:

    Citace Původně odesláno od t0mas
    TMC? Zkoušel jsem iGo 8.0.0.49545 a to sice detekuje RDS_GPSTMC_SILICONLAB na COM3, ale nejde ladit stanice a dialog nastavení stále ukazuje "Testy...". Ani po připojení sluchátek jako antény, spuštění FM tuneru a naladění ČRo3, na kterém se TMC určitě vysílá, se žádné zprávy neobjevily. Takže bych to spíš tipoval na falešnou detekci hw.
    Ve verzi iGo 8.0.0.54000 je situace stejná. Volba iGo TMC hardware "Samsung" je asi pouze pro SGH-i780, který Nav N Go uvádí v seznamu PDA testovaných s iGo
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Konečně funkční TMC na samotné Omnii:

    http://www.modaco.com/content/i9x0-omnia-http-omnia-modaco-com/287075/updated-omniatmc-beta-1-relased/
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    186

    Už jsem to tam zahlédl. Tuším je tam i návod v pdf. Přesto má úroveň angličtiny je natolik nízká, že mám obavy se do toho pustit i s tímto návodem. Nedal by sem někdo, prosím, stručný návod v češtině? Předem díky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    0

    Mohu potvrdit, ze opravdu funguje.. Prvni verze toho softu se mi rozjet nepodarilo, ale posledni balicky jsou v pohode.. Jen mam ted trochu problem sehnat nabijecku, co by zaroven fungovala jako antena pro Radio.. Nikdo mi neni schopny rict, ktera antenu v sobe ma..
    Odpovídat lze po přihlášení