Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 58

Téma: Samsung Omnia SGH i900 - interní GPS - obecné zkušenosti

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    3

    Tak jsem dal na radu bjirky a nainstaloval jsem si novy ROM do sve omnie. A hle, TomTom 7 mi jiz funguje. Sice to prvotni nastaveni Omnie je otresne, ale to se da lehce zmenit. Jenom se mi v Omnii nastalo usadila anglictina, coz zase neni takovy problem. Takze timto vrele dekuju bjirkovi za pomoc s navigaci. Snad bych mel jenom jeden dotaz, a to zda ted v Omnii muzu nejak nastavit ceskou klavesnici, popr. nejak psat ceske znaky - s interpunkci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    12

    Děkuji pisateli za osvětlení některých pojmů Chtěl bych se ještě zeptat jak je to u Omnie vlastně s RDS-TMC? Už jsem toho pročetl poměrně dost, ale moc moudrej z toho nejsem, jedni píšou se to běhá, jiní že to vůbec nejde a další že to jde "ALE".. je k tomu potřeba ještě přídavný TMC modul....

    Jak se to má tedy ve skutečnosti? Chodí, nechodí...?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    mě se RDS/TMC zdařilo rozchodit pomocí externího BT GPS/RDS přijímače + GPSGate. U dodaného navigačního skorosoftveru Route66 ani to ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Ohledně TMC zatím nic moc. Interní tuner RDS umí. iGo 8.0 s ním ale nespolupracuje, verzi 8.3 jsem nezkoušel.
    Na MoDaCu se někdo pokoušel driver ubastlit, ale po nadějném začátku je téma mrtvé.

    Na webu iGo je zmínka o iGo Omnia edition. Má to někdo? Co to je vlastně za verzi? A neumí už TMC?

    Jo a ještě vidím jeden praktický problém s použitím TMC: nelze připojit najednou sluchátka (nutná jako anténa) a nabíjení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    12


    Citace Původně odesláno od t0mas
    Jo a ještě vidím jeden praktický problém s použitím TMC: nelze připojit najednou sluchátka (nutná jako anténa) a nabíjení.
    A neexistuje pro Omnii něco podobného jako na fastport u SonyEricssonu? - V podstatě něco jako "průchozí" nabíječka kde zle připojit nabíjení a sluchátka současně?

    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    jirka25_ce4you
    Guest

    Jo dělá mi to přesně to samý. Jakoby zůstane port pro GPS zavreny... U iGO 8.0.1 nebo nakyho starsiho proste mi to nedelalo. u 8.3.2 mi to dela
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Pokud nechcete pravidelně updatovat XTRA data, musíte po vypnutí funkce XTRA ručně smazat xtra.bin z kořenového adresáře.
    Ověřeno na PDA i900BPHH5/UHHH5 a pravděpodobně to budou mít všechny verze před HK1

    Na tento problém jsem měl podezření už dříve, ale teprve nedávno došlo k situaci, kdy se projevil dostatečně prokazatelně. XTRA data jsou almanach pro výpočet polohy satelitů. GPS je používá pro rychlejší zjištění polohy po zapnutí přijímače. Data mají platnost 3 až 6 dnů. Je to až neuvěřitelné, ale GPS v Omni si zřejmě vůbec nekontroluje, zda XTRA nejsou dávno prošlá a vždy (i při vypnuté funkci XTRA apletem Enhanced GPS) podle nich řídí výběr satelitů, které bude přijímat. Pak záleží na štěstí, zda alespoň 3 satelity z těch, co podle prošlého almanachu měly být nad obzorem, jsou skutečně dost vysoko. Já jsem pod necloněnou oblohou 20 minut marně čekal na fix a měl stále velmi slabý signál ze 3 až 4 satelitů. Pak jsem, už doma, smazal xtra.bin a GPS chytla fix pár sekund po zapnutí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    31

    t0mas - jedno vlakno jsem vytvoril ale nikdo mi neodpovedel.
    Vyzkousej jestli se ti uklada GPS pozice prosimte do fotky.
    Driv mi to slapalo a ted to neak nefunguje. Ve fotaku mi to
    ukazuje ikonu satelitu ze ma GPS, vyfotim a ve vlastnostech
    fotky na pocitaci kdyz mrknu GPS info neni. Zkousel jsem i HW.Resset
    a nic. Vim ze driv mi to slapalo ale ted nic.
    Nemuzu prijit na to kde muze byt problem. Zda se mi jakoby kdyz to bylo
    poprve zapnute a telefon novy bez HW ressetu ze vse slapalo jak ma,
    a po prvnim HW Ressetu uz to neuklada.
    Rom na ni mam ceskou: BPHH5/UHHH5
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Když už mne oslovuješ, tak odpovím:
    GPS souřadnice pro fotky jsem doposud nepoužil a proto nemám co bych poradil.
    Pro příště: Když už píšeš o stejném problému do dalšího tématu, buď alespoň stručný a dej třeba odkaz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Mám pro vás poněkud odstrašující zážitek s navigací Omnia + iGO8 (postarší 8.0.0.54000)
    Předesílám, že v Omnii mám stále originální českou verzi PDA i900BPHH5/UHHH5. Funkci XTRA už po špatných zkušenostech raději nepoužívám. iGO s interní GPS v Omnii už nějakou dobu používám a většinou bez problémů.

    Tentokrát ale měla GPS svůj den. Nízká oblačnost, dlouhá cesta do Dolomit a papírové mapy zůstaly doma.
    Už v Německu na dálnici GPS kecala natolik, že iGO přeskakovalo na vedlejší silnice a dávalo nesmyslné povely.
    Po projetí pár tunelů a uzkých údolí to GPS vzdala úplně - že prý nemá signál. No dobře, necháme ji, až se dostaneme někam, kde nebude cloněná obloha. Zastavili jsme v širokém údolí a GPS stále vedla svou: jen 2 satelity. Ani to, že jsem Omni držel venku z okénka auta nepomohlo. Nutkání vyhodit Omnii co nejdál bylo silné, ale přemohl jsem se.

    Abych vyloučil vliv navigačního programu, vypnul jsem iGO, spustil GPSProxy a zase jen 2 satelity.
    Nakonec jsem Omii vypnul (ne do standby, úplně), chvíli počkal, zapnul - a ejhle: po chvíli iGO ukázalo 7 satelitů a mohlo se jet dál.

    Moje ponaučení: lepší Omnii občas vypnout, než zahodit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    21

    Odpovídám na svůj vlastní dotaz

    Komu se nevrací po ukončení IGA novější verze funkčnost GPS, vložte do sys.txt:

    [gps]
    set_messages=0
    port=2
    baud=38400
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    18

    Na GPS máme extra téma tak klidně pište tam.
    S použítím XTRA dat (tomimimi to nazývá GRPS asistencí) to není zas tak horký, s trochou trpělivosti se klidně dá fungovat bez toho.
    A jestli máš v Omnii firmware před HK1, tak tam je stahování XTRA dat spíš takový placebo (alespoň ve srovnání s tím, jak fungovala A-GPS na Sirf 3 na E-TENu).

    tak jsem na tematu GPS... Jen nejak nechapu co jsi mi to pred tim psal:O jsem laik tak se mi moc nesmej)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od t0mas
    S použítím XTRA dat (tomimimi to nazývá GRPS asistencí) to není zas tak horký, s trochou trpělivosti se klidně dá fungovat bez toho.
    A jestli máš v Omnii firmware před HK1, tak tam je stahování XTRA dat spíš takový placebo (alespoň ve srovnání s tím, jak fungovala A-GPS na Sirf 3 na E-TENu).
    Citace Původně odesláno od lucynkau
    tak jsem na tematu GPS... Jen nejak nechapu co jsi mi to pred tim psal:O jsem laik tak se mi moc nesmej)
    Laicky řečeno, chtěl jsem tě uklidnit, že asistovaná GPS (tedy to, co ti doporučoval tomimimi a co se na omnii zapíná v nastavení Enhanced GPS a pak to pořád otravuje s tím, že datové spojení bude zpoplatněno atd) není pro funkci navigace až tak důležitá.

    Fůra lidí bude jistě tvrdit, že bez asistované GPS jim to ani nenajde satelity, ale obvykle to je jen nedostatek trpělivosti. Dobrá asistovaná GPS určí polohu tak za 5 sekund po zapnutí. Na mojí Omnii to trvá podstatně déle a můj dojem je, že na Omnii skoro není rozdíl mezi asistovanou a neasistovanou GPS.

    Prostě si s tím nedělej hlavu a pro jistotu nezapomeň papírové mapy doma - viz o pár příspěvků výše.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    186

    Já jsem Enhanced vyloučil absolutně, upravil registry podle návodu, který jsem si přečetl na jiném fóru a fixace satelitů je nyní o mnoho rychlejší!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    18

    Jj Tome, to jsem chtela slyset .. mam to same na nokii.. Proste chvili pockam, nez mi nactou satelity.. Ja mam v aute stejne navigaci, tohle je spis jen zalozni "zdroj"
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 03-10-2013, 14:43
  2. Reakcí: 509
    Poslední příspěvek: 07-01-2013, 16:57
  3. Reakcí: 121
    Poslední příspěvek: 02-09-2010, 09:29
  4. Samsung Omnia SGH i900 - Manila 2D - zkušenosti
    Od gashtan v sekci Omnia SGH-i900
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 16-01-2010, 15:30
  5. Samsung Omnia SGH i900 - ZAGG Invisible Shield - zkušenosti
    Od lokoj_ce4you v sekci Omnia SGH-i900
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-12-2008, 22:35