Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: OziExplorer - problém - nenajde satelity, nefunguje

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    5

    Zdravím Vás kamarádi,
    Mám potíže s funkčností programu Oziexplorer. Po zadání přihlašovacího hesla a nabutování programu najde satelity, ale pohyb na mapě neprobíhá. Možná nějaké špatné nastavení. Poradí nějaká chtrá hlavička . Ostaní programy využívající GPS chodí bez potíží. ops:
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Jen zkopíruju, co už jsem psal:

    Citace Původně odesláno od t0mas
    OziExplorer CE nefunguje s interní GPS (česká verze PDA i900BPHH5/UHHH5).
    Počáteční polohu sice obvykle zjistí, ale pak se nějak sekne a dostává od GPS zmršené NMEA věty.
    Někdy dokonce Ozi ukáže příjem z několika set satelitů
    Dělá to OziCE 2.19 i 1.12
    Jediný způsob, jak jsem OziCE rozchodil, je spustit GPSproxy http://sf.net/projects/gpsproxy
    a OziCE nakonfigurovat tak, aby bral data z virtuálního COM portu - výstupu GPSproxy.
    Vzhledem ke spotřebě a pohodlí ovládání to není ideální.
    Dělá to i s jinými ROMkami?
    Místo GPSproxy asi bude fungovat i GPSgate

    Ale je tu i jiná zkušenost

    Citace Původně odesláno od Mudrunka
    takže bez problémů jede i OziExplorerCE 2.19
    takže možná s jinou ROM to jde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SMob
    Registrace
    Jan 2006
    Příspěvků
    547

    nikoliv, jak je to s jinou ROMkou nevím, mám shodnou s tOmasem -), vím však, že jsem se unáhlil. K totální spokojenosti mně to jede až opravdu s aplikací třetí strany, konkrétně se softem GPSGate. Nevím, jak se spotřebou, vím však, že na pohodlí, či nepohodlí ovládání to nemá vliv.
    Pravdou však je, že pokud se člověk nechce spokojit s ořezanou verzí dodaného Route66 a chce použít TT7, případně, pokud se u iGO 8 nechce spokojit s absencí RDS/TMC, se bez tohoto softu stejně neobejde
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    Citace Původně odesláno od Mudrunka
    GPSGate... Nevím, jak se spotřebou, vím však, že na pohodlí, či nepohodlí ovládání to nemá vliv.
    Ozi umí GPS vypínat a zapínat tlačítkem. Když to použiju, gpsproxy zůstane aktivní a s ní i GPS hw. Musím se přepnout na gpsproxy, zastavit to tam a přepnout zpět na Oziho - to mi nepřijde pohodlné. Ale možná to GPSgate umí líp, ale holt už to není freeware.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    5

    Zdravím mládenci,

    Tak jsem Ozika vyzkoušel s http://franson.com/gpsgate/ a chodí to výbornně. Zalokuje se do 30 sec. Vstupní port com 3 , výstupní com 2, baud 4800. Díky za pomoc a podporu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    5

    Zdravím mládenci,

    Tak jsem Ozika vyzkoušel s http://franson.com/gpsgate/ a chodí to výbornně. Zalokuje se do 30 sec. Vstupní port com 3 , výstupní com 2, baud 4800. Díky za pomoc a podporu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    t0m t0m je offline
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    0

    OziExplorer CE Development Version 2.23d (December 2008)

    # Fixed gps connection issues with Samsung Omnia i900 - now works very well with this phone/pda.

    Osobně jsem to ještě nezkoušel.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2005
    Příspěvků
    8

    Verze OziExp CE 2.25d běhá už v pohodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. TomTom 6.x - problém - nenajde mapy
    Od chozef v sekci TomTom
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 15-10-2008, 20:18
  2. GPS nefixuje poziciu - cervene satelity
    Od DJakub v sekci Zbývající PPC
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-03-2008, 18:57
  3. LOOX T810 GPS ukáže satelity ale neukáže polohu
    Od xxxharleyxxx v sekci Fujitsu Siemens Computers
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-01-2008, 02:07
  4. neni spojeni se satelity
    Od vlastamecar v sekci Navigon
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-12-2007, 10:53