Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 10 z 92 PrvníPrvní ... 891011122060 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 136 až 150 z 1366

Téma: Asus P535 - WM6.1 CZ s podporou 128MB a 64MB - OS 5.2.20758 1.4.1- 4eDitions

  1. #136
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Řekl bych, že to nestačí na to aby to bylo 100%.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #137
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    200

    Přihodim špetku do mlýna,
    něco jsme řešili ústně, (Tom, Pitka, Permar) takže ne všechny ( menší nebo svou blbostí ) problémy tu nebudu vypisovat.

    Pomalý systém, nebo ten pocit:
    Bylo způsobeno tím, že po instalaci ROM asi 02 ráno jsem si pak sedl pouze k PDA
    a na čisté ROMce nebylo potřeba tolik výkonu.
    Stáhl jsem tedy CPU na sporo a pak na to zapoměl.
    Docpal tam další APP a pochopitelně to začalo být lenivé.
    Po nastavení CPU na Auto to běhá již OK.

    Uspořádání:
    Zatím nemám uspořádanou nabídku start, tedy v programech je asi odhadem 30 odkazu.....
    Praxí jsem trošku zjistil, že i to má trošku vliv na načítání a výkon, tedy jsem měl vytvořené
    ve složce Programy další složky jako Kancelář, GPS, Utility, a pod.
    Pak je to i přehledné a mám za to , že i načítání je lepší.
    Zatím neuspořádáno.
    Pro neznalé asi jako nabídka start ve Win, kdo se o ní nestrá má to pak dva metry a dělá to pomalu 10sloupců :-)

    Karta:
    Formát, tak o tom už se tu nějaká řeč vedla, ale jak psal Tom, nějak jsem to nikdy neřešil, formátoval jsem mimo
    PDA.
    Dalším problémem byli občasné výpadky karty, tedy bylo vidět jen adresáře a uvnitř prázdno.
    Nědělá to dobře programům, stejně tak noční Auto záloze SPB.....
    Dnes ráno snad už OK, provedl jsem úpravu v registrů, jako se dělala na WM6 pro SDHC

    karta: typ A-Data SDHC 4GB Turbo class 6
    použité úpravy
    1. Najděte položku registru HKLM\drivers\sdcard\clientdrivers\class\sdmemory_c lass.
    2. Vytvořte zde klíč typu DWORD s názvem DisablePowerManagement a hodnotou 0.
    3. Tento klíč vytvořte i v HKLM\drivers\sdcard\clientdrivers\class\sdmemory_c lass\high_capacity.
    Restartujte zařízení.

    cab není potřeba instalovat, obsahuje vcelku stejný zasah do registrů a navíc ovladač, který ale v systému již je a i novější, myslím.

    Jak psal Tom, občas se objeví špatné překreslování, ale není to již tak hrozné jako jsem měl CPU na sporo.
    Použil jsem další drobné úpravy: ale sice přesně nevím co se zlepšilo a konkrétně jak, každopádně něco se chová lépe.
    Něktré úpravy tu asi budou víckát, jen trochu jinak

    Increase Display Cache (Glyphcache)
    This will Speed Windows Mobile Pocket PC application response and today plug-ins
    by assigning more memory to speed up PPC's display
    by assigning more resources to cache fonts and glyphs.
    However, this will take up a little system memory.
    Navigate to
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\GDI\GLYPHCACHE]
    Change the value of "limit" from 8192 (default)to 16384 or even 32768.

    Boost Windows Mobile 5 performance up to 20 percent
    [HKLM\System\StorageManager\FATFS] CacheSize = 4096 (Decimal Values)
    [HKLM\System\StorageManager\FATFS] EnableCache = 1 (Decimal Values)
    [HKLM\System\StorageManager\Filters\fsreplxfilt] ReplStoreCacheSize = 4096 (Decimal Values)
    Soft reset for changes to take effect. Factory values for some keys are 0

    Improve graphic layer cache performance
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GDI\GLYPHCACHEChange the value of 'limit' from 8192 to 16384 or 32768 or 65536. Currently I use 16384.
    Increase Font Cache
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GDI\SYSFNT\CS=16384
    Enable file cache
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\StorageManager\FATFS\Cac heSize=0x1000(4096)
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\StorageManager\FATFS\Ena bleCache=0x1(1)
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\StorageManager\Filters\f sreplxfilt\ReplStoreCacheSize=0x1000(4096)

    a možná ještě něco dalšího už nevím.........
    rozhodně se ale usadila karta a to díky DisablePowerManagement a hodnotou 0
    Defaultně je tam hodnota 1.

    Pak nějakých pár nastaveni v OS, třeba je tam defautně nastaveno odesílat problémy na MS,
    myslím že default na NE, by byl vhod.......


    Nastavení mikrofou již od nákupu PDA používám autogain,
    je fakt, že tady jsem to nenastavil a hodně lidí si stěžovalo na ozvěny. Při Autogain to je již OK.

    Co se týče aplikací, mohou to dělat i problémy v rámci verze pro WM.
    Je fakt, že něco bylo starší verze a i teď je používám, ale vše se chová v pořádku.
    Tedy buď je to verze poslední nebo předposlední. Kdyby někdo chtěl detail dodám.

    Instalované programy vytaženo z \\\Vaše PDA\Windows\AppMgr\

    A_C S2U2
    Anton Tomov Pocket Mechanic
    CoreCodec CorePlayer
    Developer One Agenda One
    DinarSoft MemMaid
    MT Software TodayAgenda
    PocketCM ContactManager
    Radius RadiusFuel
    Resco AAC Decoder
    Resco Keyboard Pro
    Resco Photo Viewer Pro
    Resco Pocket Radio
    RJV SMS Scheduler v1.4
    SOTI Pocket Controller
    Spb Backup
    Spb Time
    Spb Weather
    TCPMP The Core Pocket Media Player
    Virtual Spaghetti Software VsNotepad 2
    VITO Audio Notes Touch
    VITO ZoomBoard
    WMA Profiles for Windows Mobile



    Takže až na drobné mouchy, bych řekl že se to usadilo a samo už i provedlo zálohu.
    Každopádně večer se těším na konzultaci s Pitkou, aby si to posoudil sám na vlastní oči přímo na P535/128.
    Eventuelně vezmi na kartu na nějaké analyzační softy. Nemám :?
    Zatim za mě asi vše, třeba se mi ještě něco rozleží ve vaně .....



    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #138
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Mám jen malou připomínku. ROM 19214 má v registrech
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\SDCARD\ClientDrivers\Cl ass\SDMemory_Class]
    a
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\SDCARD\ClientDrivers\Cl ass\SDMemory_Class\High_Capacity]
    u obou těchto klíčů hodnutu u parametru Disable Power Management = 1
    Tam Ti to taky nefungovalo? Myslím že jo. Mě teda jo.
    V ROM od Pitka je to stejné, hodnota u Disable Power Management = 1
    tak bych řekl, že to nebude tak jasné.
    Navíc všechny ROM, co jsem mohl testovat včetně Pitkovi ROM tam ty údaje Disable Power Management = 1 měli stejné.
    Co znamená Disable Power Management
    "Vypnout úsporné vlastnosti" takže parametr 1 znamená ANO a o to myslím jde, aby karta nepřecházela do úsporného režimu a sytém ji nijak nevypínal.
    Takže když je Disable Power Management = 1 tak je to splněno....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #139
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    200

    tož máš pravdu, už se v tom motám a zkouším kde co ale jak řikám teď to sedí, před tim to blblo, tak já už nevim...:?
    na Lite jsem nemusel dělat nic a běhalo to tak co se kde stalo :disgusted: už mám z toho mozek naruby......
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #140
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Jo taky už mi hrabe a co teprve chudák Petr ops:
    Asi se nudím, tak jsem upravil tu ROM 19716, kterou jsem používal a byla NEJ, byla sice jen pro 64, ale teď jsem upravil že to adresuje i na 128 a jen tak cvičně ji zkouším bez žádného patche a úpravy v reg. a šlape jako víno i se vším softem. Ale samozřejmě poletí do pryč, jen tak jsem chtěl zkusit něco stašího.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #141
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Omlouvám se. Mám ted´hlavu jako meloun.

    Večer vypustím test. A takto vypadá oprava Rychlé volby. Já tu práci za Microsoft a Asus už dělat nechci....:?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00300535_81019-183951_A6rG.jpg 
Zobrazení: 18 
Velikost: 31.5 KB 
ID: 9111  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #142
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    12

    TO KESU :
    Zdravím,z vlastní zkušenosti můžu říci,že tato oprava bezpečně funguje pro kartu Kingston mini SDHC 4Gb SD-S04G Class 4 v Asusu P535 WM6 V4.7.17 CSY_CS00 a opravuje tkzv."usnutí" karty.(po cca.3-4 minutách nic,co je nainstalováno na kartu nefunguje, musí se znovu načíst,vyndat-zandat).......konkrétně já jsem měl hodně problémů s pozdními příchody kvůli této "kravině" :-)

    TO PITKA:
    .. smekám před Vámi - používám ROMku 535 cZonee pitka,radio 4.9.1 a zatím nemám nejmenší výhrady - doufám že vydržíte v této velmi užitečné práci co nejdéle,ještě jednou díky :yes: :yes: :yes:
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #143
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Pánové nic novějšího než toto AKU a jádro nemám. Zatím jen pro TEST.
    Celé jsem to překopal. Je to úplně nové tak se mohou nějaké trable vyskytnout.
    Je to trošku více náročnější na RAM i grafiku. Na oko je to hezké......a obsahuje to celkem důležité věcičky.

    Link na poslední verzi, popis v prvním příspěvku.


    Otestujte a dejte vědět. Můžu kdyžtak poladit.
    Výkon je okolo 2270.

    No uvidíme......

    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #144
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    200

    přepni třeba v SMS klávesnici na Transcriber a zpět :-( narovná až resart :?

    Zatím z pohledu USERA:
    Dobrý, dobrý, dost dobrý.
    Dobrá odezva od Aplikací, rychlá svižná líbí se mi to.
    Klávesnice zlobí při přepínání s Transcriber, ale to je vcelku jen kosmetika. asi stejně nepoužívám nevím jestli budu.
    Uvidím co to udělá s dalšíma kláveskama. Sice dobrý že klávesnice plave a je v okně, ale nevim jestli je to až tak good, nevim......

    a jdu dál.........
    Restor SPB- prošel OK
    byl jsem na ní asi až moc zlej a dal jí zahulit zakousla se, restart

    Ze začátku to vypadalo velmi slibně, RescoRádio na pozadí do toho jsem bloudil v Office, a zkoušel nastavení a aplikace.
    A pak to při dalším zkoušení aplikací začalo......

    Nevím, zkoušel jsem i nový instal.
    Všude to jelo teď to nejde.
    App:
    Jizdenka Odesilá SMS na DP.
    Contakt manager
    Klávesnice, ostatní jsou návratově OK, má problém jen ta zálkadní



    Jinak by to šlo je to MAXIMÁLNÍ LÍBÍ SE MI TO až ta tyhle brouky zase .............

    A blbec jsem si premáznul v Pecku tu předposlední ROM :? Tak budu do odpoledne žít s touhle :no:



    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #145
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    47

    Zdravím...nevím jestli je to jen u mne,ale blbne mi podsvícení displeje..nastavím,tam jakoukoliv hodnotu v ovladacích panelech a po uspání a probuzení přístroje je tam stejně vždy znovu jedna minuta a zháší přibližně po 15 sekundách..mohu to nastavovat pořád dokola..a výsledek stejný..Hláška USSD info nahoře místo startu dělá asi taky nějaká aplikace daná napevno už v romce?Také bych se ji raději zbavil...Mám ted verzi final ..myslím že je to ted předposlední..Ahooojte
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #146
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Díky za info, je to zatím jenom test.
    Budu ladit. Download zatím stahuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #147
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Toto jádro (resp. 20753) už jsem někde viděl a to na serveru PDAViet ale vidím že jsou tam stejné věci. Už si s tím přes dvě hodiny hraju, po HR resetu obnovil data, vše OK. Je to rozdíl, když to srovnám s předchozí ROM. Je rychlejší, aspoň mě to tak připadá. Líbí se mi, že je tam integrován .NETCF v3.5. To co psal Klokan o .NET 3.5 se mi stalo, ale přikládám to tomu, že jsem spustil instalaci .NET3.5 a chtěl to přeinstalovat (jen jako test) normálně bych to určitě nedělal. Nevím proč bych měl přeinstalovávat stejnou věc, která funguje. Programy, které využívají .NET taky fungují správně. Práce s SD kartami: Při a po HR resetu jsem měl v zařízení SDHC 8GB, vše jede OK. Nevím, ale mělo by to fungovat asi takhle. Když přivedu PDA do úsporného režimu (stisk tl. Power) a pak vyndám kartu, tak by se mělo zařízení probudit. Když opět vypnu přístroj a zasunu kartu do PDA, tak se opět probudí. Tak to fungovalo skoro u každé ROM co jsem zkoušel a fungovalo to i u této ROM do doby než jsem obnovil data z SPB Backup. Potom se děli věci.... Vyndám 8GB kartu, dám tam 2GB a v průzkumníku jsem viděl obsah složek z té karty co už v PDA nebyla, mohl jsem přidávat i složky, které pak po restartu nikde nebyly. Nicméně bych to přisoudil SPB Backupu, netuším co tam vyvádí při obnově dat. Po HR resetu je práce s kartami normální, lze je formátovat atd... a když je různě měním, tak to taky funguje OK Po vypnutí všeho na ToDay 96,5MB volné RAM, což je s PagePool 4 MB v pořádku. Práce s Transcriberem se mi zdála normální, jen jsem si drobně upravil nastavení (vypnutí mezery, větší rychlost při rozpoznávání) a napsal jsem celou SMS. Jen snad při přepnutí na Transcriber a zpět se mi klávesnice nějak zcvrkla, chyběla spodní řada klávesnice. Nastavení úsporných vlastností funguje normálně. Nastavil jsem schválně pokaždé jiné hodnoty, než ty co tam byly (Podsvícení: z baterie=1min, vnější napájájení=2min.; Vypnutí zařízení: z baterie=2min., vnější napájení=4min.) vše pak pozavíral a vždy tam zůstalo to co jsem nastavil a i tak to fungovalo. - Nefunguje HR reset pomocí tlačítek, resp. po stisku kláves "šipka nahoru + reset" se objeví onen obrázek s varováním, ale ať mačkám co mačkám (zelené - červené tlačítko) tak se reset neprovede. V progamovém "Výchozí nastavení" to samozřejmě funguje. - Touch funkce v Průzkumníku nebo TotalCmd? Proč? Vždy když chci vybrat určité nebo všechny soubory z nějakého adresáře označit je přejetím stylusu už nejde. Stejně jako funkce Drag&Drop - Chybí nastavení druhé akce pro Talčítko 1 (dlouhý stisk) - mohlo by být ve výchozím stavu vypnuto zasílání zpráv o chybách - ikony složek v průzkumníku (možná budu za pitomce) byly hezčí ty původní naopak ikony programů a ovládacích panelů jsou pěkné - Velikost písma v nabídkách by mohl abýt větší - Nelze otevřít JPG soubor, dokonce ani ten co vyfotím. Není přiřazena asociace souborů JPG, BMP, GIF... Když samostatně spustím prohlížeč obrázků, tak to samozřejmě funguje a obrázky vidím. - Program Systémové informace neukazuje správnou hodnotu RAM, ale o tom už tady byla řeč. To jsou zatím moje poznatky. Jinak jak jsem už psal, je to znatelně a daleko lepší než předchozí verze. Takže velmi dobrá práce. :yes: :yes: :yes: EDIT: Trošku je rozhozen Windows Live Celé okno je rozhozené. Údaje pro přihlášení tam sice jsou všechny, ale na různých místech na displeji a klávesnice zakrývá pole pro heslo. Nakonec se nedá ani přihlásit, program se přepne zpět na úvodní obrazovku. Osobně bych tento super program VYHODIL EDIT 2: Při změně z normální klávesnice na Transcriberem a zpět se ta normální klávesnice divně smrskne
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00300619_live_mgUr.jpg 
Zobrazení: 17 
Velikost: 41.2 KB 
ID: 9117   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00300619_live1_0sf5.jpg 
Zobrazení: 22 
Velikost: 24.5 KB 
ID: 9118   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 00300619_klav_2vh8.jpg 
Zobrazení: 22 
Velikost: 34.9 KB 
ID: 9120  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #148
    Starousedlík SMob Avatar uživatele pitka
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,346

    Večer se na to vrhu. Super poznatky,
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #149
    Starousedlík SMob Avatar uživatele tomsoft
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    2,735

    Jenom malá poznámka
    Doufám, že to bereš jako poznatky z TESTOVACÍ rom a né, že bych kritizoval tvou práci. To bych si nedovolil, protože vím co to obnáší
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #150
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    200

    Nevím proč bych měl přeinstalovávat stejnou věc, která funguje......
    Tome naopak, Prohlídni legendu obrázků postupne, ta první je na Aplikaci Jizdenka, zde v Práglu to odešle sms na DP aby se nemuselo vypisovat. To jsou ty první vdě obrazovky a právě to řve na FRW. Tak jsem to až pak zkusil líznout.........

    V podsvícení jsem taky žádnou chybu nenašel.
    Pak koukni na SMS Chat, spadne to pod bar wm, nevidíš co píšeš
    A nejsem si jist občas zlobí Gčko, jednou jede jednou ne, nevím nemohu říct na 100%

    Ale už jsem to zčásti ústně nějak s Pitkou probrali..... jen aby to tu bylo vcelku
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 10 z 92 PrvníPrvní ... 891011122060 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 29-09-2011, 11:12
  2. Reakcí: 64
    Poslední příspěvek: 21-10-2010, 19:49
  3. Reakcí: 104
    Poslední příspěvek: 13-05-2010, 19:41
  4. Reakcí: 589
    Poslední příspěvek: 25-04-2010, 21:55
  5. Reakcí: 348
    Poslední příspěvek: 26-08-2009, 22:23